reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie :)
Ja tez jeszcze nie urodzilam, termin równo za tydzień, rozwarcie od 3 tygodni, bolesne przepowiadające i nic. 3 ciąża i mam już serdecznie dość . Mówię młodej żeby wylazla wreszcie, chłopaki ją proszą codziennie a ta nic, uparta jak osiołek ;)

Co do wizyty patronazowej to co innego wizyta poloznej a co innego wizyya u lekarza. Polozna przychodzi do domu, lekarz w niektorych miejscach w Polsce jeszcze też ale w większości trzeba samemu jechać do przychodni. Tala wizyta powinna się odbyć do końca 4 tygodnia życia dziecka :)
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu i czekające :)

reklama
Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.
Szczegolnie prosze o rady mamy okruszkow ponizej 3kg.
Prawie z kazda zmiana pieluchy jest zmiana ciuchow :(

Na plecach czy bokiem ? Jak często przewijasz ? U mnie na większych było złe. Może pieluszki mało chłoną ? Nie znam happy

Mam pytanie techniczne: maly mi sie zasikuje. Czy to wina za luznego zalozenia pieluszki czy za malych pieluch (maz zamiast pampers 0 kupil happy0). Mam wrazenie, ze jest gorzej niz w pampers 1.

Spróbuj bardziej ciasno zapiać Jak na plecach to pieluszka dobrze nie wciąga albo są za małe. A jak bokiem to za luźno założone. Każdemu się zdarzy ale jak ciagle to trzeba to ogarnac bo z praniem nie nadążysz kochana.

Ja raz przy młodszym użyłam happy i powiedziałam sobie nigdy więcej, przeciekały. Przeważnie jemu używałam Dada ale co do 0 to nie pomogę bo nie używałam, od 1 zaczynałam, teraz też mam 1 pampersa. Jak urodze to zobaczymy jak to będzie.

Z tym różnie jest, dlatego pytam na czym bardziej się skupić :p

Ja muszę coś kombinować bo ostatnio była przerwa bo ten podziebiony to nie chciałam go ruszać :p ale marzy mi się by przed tym piątkiem to minimalnie choć coś ruszyło..

Brzuch mi się chyba obniżył prawda???
Czy tez sobie wkręcam ?:(

Zobacz załącznik 899222
Czy się obniżył to nie wiem , ale wyglądasz pięknie :)

No jak potrzebuje... to przytulić. Moi teraz czasem też chcą się tulać a mają 10 i 8 lat ;) moim zdaniem to efekt tego że nigdy im nie odmawiałam. Do tego są empatyczni i wrażliwi. Gdy mieli rok czy pół nie wymagali ode mnie takiej bliskości jak wtedy gdy nie mieli jeszcze 2 miesięcy w moim odczuciu ich potrzeba bliskości na tamtym etapie była całkowicie zaspokajana co zaprocentowa£o poczuciem bezpieczeństwa i brakiem ustawicznej potrzeby bliskosci
Wiesz mi chodzi o chustę. ze poki taki malutki to ok. A co jeśli się chustuje juz takie starszaka typu pół roku. czy to nie jest tak ze nie chce potem wózka i tylko mama i mama. dzieci ponoc po 1 miesiącu życia juz nabierają nawyków. nie chciałabym np 6 latka ktory z mama śpi czy 3 latka przy cycu itp.

reklama
Do góry