reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja pierwszy raz zauwazylam ze Jenni ma alergie na truskawki kupilam jej jogurt z truskawkami z Hippa i byla cala w kropki czerwona wygladala jask truskawka:-:)tak:

reklama
dziś Emilka jadła bobovite makaron z warzywami i sosem pomidorowym ładnie pachnie ale smakuje gorzej ;-)

czytałam że jest tam papryka tymianek i białko kurze, ser gouda to chyba tyle z nowości w słoiczku ;-)

no i Emilka uwielbia mandarynki chyba mogę już dawać:confused: widziałam pomarańcze w słoiku po 9 miesięcy ma jeszcze kilkanaście dni do skończenia 9 ale chyba jej nie zaszkodzą :eek:

Ja Milence daje czasami tutejszy sloiczek z owocami i wsrod nich jest niewielka ilosc soku z pomaranczy. Nic Milence po tym nie wyskoczylo. A tutaj ten sloiczek jest juz od 4 m-ca!!!:szok: Z reszta w Irlandii jest wiele dla mnie szokujacych rzeczy np. ze kobiety w ciazy nagminnie pala (i to nie mala ) ilosc papierosow, bo dzieki temu dziecko bedzie mniejsze i latwiej im sie urodzi. Glupie, nie mysla o zdrowiu dziecka. Szok. Wiem ze to nie ten watek ale musze jeszcze napisac Wam jaka rade dostaloj maz wczoraj w pracy od kolegow Irlandczykow. Przemek akurat drukowal ksiazki te o zasypianiu dziecka, no a jeden z kolegow pyta sie co to jest? Przemek mowi, ze to przepis jak usypiac dziecko. A na to ten, zeby dodac dziecku do mleka brandy!!!! Mowil, ze jego koledzy tak robia!!! On to na prawde mowil na powaznie!!!:szok:

A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki:sorry::confused: Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie:eek::-p

karolina77: jak przeczytałam mojemu Jackowi co napisałaś, to tylko chwycił się za głowę i jedyne co powiedział to "o ku*** ja pierd***" :szok::-D

Ograniczone to one raczej nie są, skoro posiadają wiedzę o tym jak palenie wpływa na płód i robią to z premedytacją.... one są po prostu maksymalnymi egoistkami i myslą tylko o sobie. Nie mogę tego pojąć... :no:

A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki:sorry::confused: Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie:eek::-p

ja kaszkę daje z rana po butli z mlekiem a wieczorem daję samo mleczko bo mi mała zawsze w nocy kupke szczelała po niej :-D i sie rozbudzała ja musiałam ją przewinąć i efekt był taki że zamiast spać mi dłużej to się budziła ;-) a tak bez kaszki spi mi od 19 lub 20 do 7-8 rano nieraz około 5.00 butla z mlekiem ;-)

moja ogólnie je wszystkie kaszki :tak: te ryżowe i teraz kupiłam i pszenną która niedługo zaczną dawać z glutenem no i hipp juz daję z glutenem bo jest od 5 miesiąca no i sinlac a te nowe nestle co wyszły to mi jakoś nie spakuja wcale a ona i tak je :tak:

No i spróbowałam ostatnio z tym szpinakiem ale dodałam pół słoiczka do obiadku zwykłego i na drugi dzień resztę i mała jadła :tak: póżniej zobaczę czy zje sam :tak: bo podobno trzeba nieraz dawać z 10 razy by zasmakowało dziecku albo zrobić przerwę no a my juz po tej przezwie więc jedno co wiem to wymieszany zje :tak::-D

reklama
Do góry