reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze to moj chyba jakis mega zmarzluszek, bo w domu spi w body na krotki, na to pajac i kocyk i jest akurat
U mnie śpi w body na krótki rękaw i na to cienki kocyk na nóżki i skarpety, bo w stopy to jej zimno. Ale u nas mieszkanie bardzo ciepłe i śpimy w malutkim pokoiku to gorąco.
Dziewczyny siedzialam z małą ok 50 min na cycu. Jestem z siebie dumna , bo faktycznie coś je. Myślałam ,że nic jej nie leci , a tu jednak psikus. Ulało jej się moim mleczkiem [emoji7][emoji7][emoji7][emoji123][emoji123][emoji123]

Rano miałam już małego doła , ale to mnie podbudowało. Dobrze ,że mąż mnie wspiera [emoji7]
Tak trzymać! [emoji106]
To jest najlepsze. Bo personel szpitalny wie lepiej, czy Cię boli, czy nie. Bo ktg jest wyznacznikiem bólu.

Kinderbueno oby poszło szybko i sprawnie!

Dzień dobry!.
Zaczynam weryfikować pojęcie dobrej nocy. Tzn. dzisiaj była dobra i mega się wyspałam, a pobudka co 1-1,5 godziny. Na szczęście Głodżilla jadł, robił kupę i spacji, więc było znośnie :D

Pochwalić się chce moja córką! Jest cudowna, empatyczna i kochana. Wczorajszą noc i dzień to był horror. W końcu ok 20 poszłam z dziećmi do pokoju młodej i miałam zamiar jak zawsze. Młoda do łóżka, ja na krzesło obok, Miłosz cycek w papę i czytam Werce na dobranoc. Ale co otwierałam wczoraj książkę, młody w ryk. Zrobilo mi się bardzo smutno, bo to dla mnie i córki bardzo ważny moment dnia... A co zrobiło moje mądre dziecko? Podeszła do mnie, przytulila się i mowi:
"Oj mimiii... Nie musisz mi dzisiaj czytać. Braciszek się czegoś boi, ja sobie sama pooglądam". Dała po buziaku, wzięła książkę i poszła do łóżka. A ja w szoku. Az się popłakałam ze wzruszenia jak nie patrzyła [emoji14] W końcu udało mi się spacyfikowac Miłosza i poczytalysmy.
Jaka kochana [emoji7]
StarAnia zazdraszczam takiej mądrej cory . Mojemu 7-latkowi daleko do Niej. Po 5 min bujania albo jeżdżenia wózkiem ręce i nogi go bola :?
No, a co ty myślisz. Ciężka robota [emoji23]

reklama
Leżę na porodówce. Od godziny. Dopiero dostałam oksy.. wyjęli mi ten balonik i założyli jeszcze raz bo nic się nie działo na dole. Wkładały rękę ( kurde co za bol ) a wszystko mam daleko, pozamykane, rozwarcie 1 cm
W pierwszej ciąży też tak. Startowałam od 0 ale piłka przysiady prysznic i chyba cud sprawiły że ruszyło. Ja natomiast kiszę się na patologii i nic...

Dziewczyny miała któraś tak.że poszczególne wymiary odbiegają od tyg ciąży?? Jak mnie wczoraj przyjmowali to wszystko rozjechane o 3 tyg a głową to już miniatura o 5 tyg masakra... Ja naczytałam się w necie teraz świruję

Oj gdyby nie mój mąż dawno bym się poddała. Najwięcej dało mi wyłączenie telefonu i nie odpisywanie na męczące pytania koleżanek i jego wsparcie. Postanowiłam ,że już nie będę odciągała laktatorem tylko będę ją trzymać do póki będzie chciała przy piersiach . Chyba ,że będę miała nawał.
No dzisiaj odetchnęłam z ulgą. W nocy bylo ciężko . A rano taka niespodzianka. :) Czekam na gwiazdę , aż się obudzi. Dobrze jej się śpi w te pogodę.

W ogóle zastanawiam się czy z nią w ogóle wychodzić. U nas tak okropnie wieje. Będziemy szły do babci , ale to 2 min drogi.

Chyba wyjdę na wyrodna matkę, bo mój syn śpi w samym bodziaku na krótki rekaw, przykryty pieluszką bambusową [emoji14]

U mnie to zależy od temp. Nie mam stałej w domu. Jak gorąco to cieplej. Jak zimno to muszę dogrzać. Staram się mieć 21 stopni. W nocy mniej. Ale mały zawsze w 1 warstwie w domu Albo body albo koszulka i gacie albo pajacyk, jak śpi to pod kocykiem albo Pielucha

Dziewczyny miała któraś tak.że poszczególne wymiary odbiegają od tyg ciąży?? Jak mnie wczoraj przyjmowali to wszystko rozjechane o 3 tyg a głową to już miniatura o 5 tyg masakra... Ja naczytałam się w necie teraz świruję
U mnie normą co usg była różnica między głową a nóżkami 3 lub 4 tyg . A syn idealnie wymiarowy więc nie martw się i nie czytaj internetów :)

reklama
@seremida ojej, no to jak widac kazdy maluszek inaczej. My tez mamy cieplo w mieszkaniu, a mimo wszystko teraz np mlody jest ubrany wlasnie w body na krotki, pajac, kocyk na to i mial chlodny karczek [emoji53] przykrylam go na to podusią i dopiero zadowolony
C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg

Załączniki

• C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg
    C51926CE-CFC9-498F-A0F8-0BCDFA46A401.jpg
    556,6 KB · Wyświetleń: 353
Do góry