reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A od kiedy można dawać smoka?
Mój ma bardzo mocny odruch ssania, ssa sobie palce, rękawy. Czasem mojego palca. Mam dla niego smoczki, ale nie wiem czy takiemu maleństwu można już dawać.

A mam takie, dwa rodzaje jeden na prosto drugi lekko pod skosem

Zobacz załącznik 902488
Od kiedy czujesz potrzebę dawania. Mój nie toleruje smoków normalnie ma odruch wymiotny. I mimo że uważam smoczki za zło to jednak są syt. że ratują dupę ale nigdy nie dawalam ich po pojawieniu się zębów ;)

reklama
[QUOTE="seremida, post: 17187137, member: A gdzie dokładnie ten skrzep i krwiak? Bo jak w macicy to słyszałam, że jakieś leki na to można (antybiotyki?), a jak przy ranie gdzieś to nie wiem, powinien się wchłonąć.

W macicy chyba, no gdzieś od środka blizny. Wyszło w usg.
Dziękuję, że to napisałaś, bo nie ukrywam pobytu w szpitalu się boję, jak diabeł święconej wody.
A niestety Młody tak absorbujacy, ta blizna, nadal nieustabilizowane karmienie i nawet z doskoku rzadko forum czytam.
Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Była lekarz i powiedziała, że mały ma za duży spadek wagi. Do wieczora musi chyba przybrać czy co. Był 3840 a jest 3460... poszłam do laktacyjne zaraz ma przyjść, ale zdziwiona ze nic nie zgłaszałam. A mi się wydawało ze je Ok bo ciągnie śpi i kupka. Jest spokojny to skąd mogłam wiedzieć ze jest głodny :(:(:(
Jestem załamana bo ja nie wytrzymam sama kolejnej nocy poza domem

Ja byłam wczoraj na wizycie patronazowej , lekarz powiedział żeby nie wychodzić z małym nigdzie gdzie jest dużo ludzi , że ani do sklepu, ani do galerii . Co o tym sądzicie ?
Tak najlepiej ale bądź mądry i pisz wiersze jak chłopa nie ma a jest starsze rodzeństwo... bo zakupy można powiedzmy on-line ale dzieci odebrać zawieźć do z placówek...

Była lekarz i powiedziała, że mały ma za duży spadek wagi. Do wieczora musi chyba przybrać czy co. Był 3840 a jest 3460... poszłam do laktacyjne zaraz ma przyjść, ale zdziwiona ze nic nie zgłaszałam. A mi się wydawało ze je Ok bo ciągnie śpi i kupka. Jest spokojny to skąd mogłam wiedzieć ze jest głodny :(:(:(
Jestem załamana bo ja nie wytrzymam sama kolejnej nocy poza domem
A bardzo był spuchnięty po porodzie? Bo yen spadek wagi może nie mieć nic wspólnego z jedzeniem... może tracić wodę czyli obrzęk pozatym pisałaś że wali smułki to i lżejszy się robi. Niestety tak czy siak stracił magiczne 10% wagi i jak nie zacznie przybierać to was zostawią...

reklama
Do góry