reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie zazdroszczę , u mnie od rana cyc i marudzenie . Już wczoraj zaczął i dzisiaj kontynuuje swój płaczliwy czas. Poza cycem nic mu nie pasuje . Dzisiaj ma równo 4 tygodnie , myślicie że to już ten drugi skok rozwojowy czy za szybko ?

Może być. A zreszta to może być tez tysiąc innych rzeczy. Poprostu Cię potrzebuje. Ja już nie rozstrząsam za bardzo o co chodzi. Chce cyc ma cyc. Chce noszenia jest noszenie. Śpi ok. Nie śpi. Jakoś radzimy. Kiedyś wyrośnie.... trzymajcie się

Dr Brown są super ale dużo w nich rozbierania i mycia, sprawdźcie smoczki w tych butelkach mi nic nie leci mam małą i smoczek nr 1, w zapasów mam dwie duże ale tam już nasyzkowalam smaczki nr 2 i Czekaja

No właśnie mamy 1. Teraz Kamil pojechał po O. Powinny być takie.
I pojechał mi po lekarstwa, ma mi przywieźć ketonal ciekawe czy mu się uda..
Muszę mieć leki by funkcjonować ( potomatka narkomanka)

W ogóle szukam gdzie tu kupić podgrzewacz do butelek Aventa i kurde nigdzie nie ma stacjonarnie, same sklepy online mi pokazuje..

Ehh patrzę na to moje dziecko i rozpływam się a z drugiej strony jest tak trudno.
A tutaj mój słodziak mały. Dostał smoka, idę na kompromisy muszę jakoś to ogarnąć by było lżej :)

IMG_4308.JPG

Załączniki

• IMG_4308.JPG
    IMG_4308.JPG
    332,4 KB · Wyświetleń: 408
Ja po powrocie do domu tez sie troche zeschizowalam. Tak sie ciezzylam ze juz do domu, a jak przekroczylam prog mieszkania to czulam sie jak nie u siebie. Dodatkowo tysiac mysli, ze tu juz jestem sama i musze sobie ze wszystkim poradzic(tak jakby w szpitalu pomagali [emoji23]). Mialam mega wysokie cisnienie i krecilo mi sie w glowie z emocji.
Jak tylko mialam cos zrobic przy mlodym to cala sie trzeslam. Ale juz pod wieczor przeszlo.
Nie martw sie, poczatki sa trudne ale jestesmy do tego stworzone, wiec damy rade :) przesylamy buziaczki z Alkiem[emoji8]
Zobacz załącznik 902730

[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Czesc
Moje wczorajsze bolączki z lekka odeszły,tj mąż nasmarował mi na noc plecy maścią rozgrzewająca i niby nie boli....no poza rękami które wciąż cierpna....
Ogarnęłam ciut dom....bo w sumie na 2-3 tyg przed przeprowadzka nie chce mi się idealnie sprzątać.... Po 15 kończymy malowanie w mieszkaniu....

Aaaa i został mi na daną chwile jeden palący ( nomen omen) problem

Otóż co mam zrobić z cycami??
Wkładam do lektora i nie jestem w stanie wytrzymać dwóch stuknięć. Kapie ze mnie ale myśle, że to za mało.
Co ja powinnam zrobić ?

No właśnie mamy 1. Teraz Kamil pojechał po O. Powinny być takie.
I pojechał mi po lekarstwa, ma mi przywieźć ketonal ciekawe czy mu się uda..
Muszę mieć leki by funkcjonować ( potomatka narkomanka)

W ogóle szukam gdzie tu kupić podgrzewacz do butelek Aventa i kurde nigdzie nie ma stacjonarnie, same sklepy online mi pokazuje..

Ehh patrzę na to moje dziecko i rozpływam się a z drugiej strony jest tak trudno.
A tutaj mój słodziak mały. Dostał smoka, idę na kompromisy muszę jakoś to ogarnąć by było lżej :)

Zobacz załącznik 902769
Ja tez plakalam lzami jak groch na malego. Tylko, ze ja plakalam, bo chcialam karmic piersia, a nie wychodzilo, ale sie zawzielam.
Przeciwbolowo stosowalam zgodnie z zaleceniem anestezjologa co 4h ibuprofen (400mg) na zmiane z apapem (2tab). Dzialalo. Polecam. Tak stosowane leki dzialaj synergicznie.

reklama
Hejka my same z rana po 8 juz zaliczylysmy zakupy i mini spacer z psem ale zimnobylo 6 stopni. Obiad zrobiony mala cyca...ma potem wpasc tesciu a ja jeszcze.musze psa.wybiegac...

Dziewczyny male.dzieci maly problem stwierdzicie to za 8 lat jak zaczna wam pyskowac. Radujcie.sie tymi momentami choc nie jest latwo. Ma to tez swoj urok i zatesknicie za tym...:-) :-) :-)

Paulamama boskie zdjecie nam sesja odpada mloda.slabo spi i by.sie.zaryczala.na.sesji :-) :-) :-)

A dzis sukces cala noc obok a nie na rekach :-) dwa cycowania krotkie no wyspalam sie :-)

Załączniki

• IMG_20180929_072231.jpg
    IMG_20180929_072231.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 170
Do góry