• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Sorry ale nie do końca się zgodzę że pod urzędników. Ja jestem pracownikiem jednego z urzędow i uwierz że nawet jak urzędy były pozamykane w długi majowy weekend potem musieliśmy pracować w sobotę. Nikt nas o zdanie nie pytał a w mediach twierdzono że to po rozmowach z pracownikami... Otóż nie...
I choć czasem wkurzam się sama jak idę do innych urzędów coś załatwić - uwierz że wracałam z pracy zmęczona.
Czasem mąż który pracuje fizycznie żartobliwie pyta czy mnie palce bolą od klawiatury...
Ale on wie że praca w urzędzie lekka nie jest szczególnie jak chcesz petentowi pomoc a nie odprawić z kwitkiem.
Nie wiem kto będzie miał wolne. Podobno wszyscy... Co ze sklepami nie wiem. A w tv słyszałam tylko komentarze o lekarzach i umówionych wizytach i zabiegach.
Właśnie i ja oglądnęłam fakty, wiec maja miec wszyscy wolne. ;) Poza lekarzami, którzy tez są ludzmi..
A ja pracowałam w sklepie. Dużym. I tez bylam zmęczona. Pracowałam po 10-12 godzin. Pracowałam po 7dni w tygodniu łącznie z niedziela. Bez wolnego.. i przeżyłam :)
Nie chodzi mi o to, ze mam zamiar dogryzać „urzędnikom” ale każda praca jest ciężka.
Tylko Ci którzy siedzą i nic nie robią, maja więcej do powiedzenia. I uwierz mi, ze praca w sklepie w otoczeniu tysięcy ludzi jest gorsza nizeli siedzenie za biurkiem i bolące palce.
Uważam, ze urzędy powinny być czynne 6dni w tygodniu. Zdarza się tak, ze ludzie maja wolne soboty. Potrzebują wtedy załatwić coś na cito. I co, i nic. Nie załatwia bo nieczynne. A pracujące urzędy w sobote dałaby wiele możliwości ludziom którzy nie maja jak pozałatwiać w tygodniu. :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry