reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Dziewczyny, czy to jest mozliwe aby w kilka godzin po podaniu glutenu byla ciemnozielona kupka? Dzis Milenka taka zrobila i nie wiem po czym? Tylko gluten przyszedl mi do glowy, mimo tego ze juz wczesniej podawalam jej gluten i nic nie bylo.
Kupki zielone tez Milenka robi od jakiegos czasu ale pediatra Milke w sobote badala i powiedziala ze to Milence wychodza dwie gorne jedynki. A dzis rano kupka byla normalna a po poludniu ciemnozielona.No i nie wiem dlaczego?

reklama
Dzis kupiliśmy dla nas nowość tak :
z menu smakosza
lazanie z cielecinką chciałam tez kupić jagnięcinię w kremie marchwiowo -dyniowym i wołowinę w sosie pomidorowym ale nagotowałam obiadków i zrezygnowałam :-D wolałam wziąść więcej słoiczków z rybą bobovity bo to nie umiem zrobić sama a tamto dam radę :-p:zawstydzona/y:

a z deserków menu smakosza kupiliśmy
banan z ananasem i pomarańczą
deser z kawałkami mango
jabłka z makaronem i cynamonem
mus bananowo truskawkowy
mus bananowy z owocami leśnymi
krem bananowo kokosowy

i gerbera deserki z jogurtem ;-)

Bardzo mnie cieszy, że Oli zaczęła pić wodę z niekapka. Do tej pory jak tylko wyczuła smak samej wody to od razu pluła, a dziś wlałam jej na próbę wodę i wypiła, oczywiście mało, bo ona zawsze mało pije.
Cieszy mnie to, bo właśnie wyszedł jej ząbek, a wiadomo jak słodkie herbatki działają na zęby.

no to gratulacje dla Oli:tak: Martynce jak dotad wszystko jedno co pije:-D

wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a gluten mielismy wprowadzac bardzo powoli ze wzgledu na ta lergie ktora juzma, zeby nie przeoczyc ewentualnych zmian skornych. i teraz czekam. chyba jak po tygodniu ja nie wysypie to nie musze sie martwic?

wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a

u mnie Robert też się myli bo zawsze mam otwarty sinlac, kaszke na mleko, kaszkę na wodę i kaszkę manną z glutenem i misiowy ogródek z tym to nie miał problemu by odróżnić ale resztę to zawsze mylił i najczęściej robił sinlac choc ostatnio zrobił go na mleku :eek:;-)

Czy możecie mi przedstawic jak wyglada dzienne menu waszego maluszka ( przede wszystkim tych karmionych butelką)

najczęściej jest tak :
7:00 butla 180ml (nie zawsze cała wypita)
9:00 kromka chleba np. z jajkiem (czasem zajada suchą kromę)
10:00 kaszka lub deser z jogurtem
13:00 obiadek
15:00 chrupki lub miśkopty czy sucharki
16:00 deserek owocowy + świeże owoce mandarynki banany itd...
17:30 mleko
19:30 mleko z kaszką glutenową

plus soczek i herbatka

reklama
wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a gluten mielismy wprowadzac bardzo powoli ze wzgledu na ta lergie ktora juzma, zeby nie przeoczyc ewentualnych zmian skornych. i teraz czekam. chyba jak po tygodniu ja nie wysypie to nie musze sie martwic?
Przy nietolerancji glutenu nie ma wysypek tylko są brzydkie śluzowate biegunki.

Do góry