Jaasna
Fanka BB :)
Mialam cc w skonczonym 39 tyg ciazy.A jak z terminem porodu? Przed, po?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mialam cc w skonczonym 39 tyg ciazy.A jak z terminem porodu? Przed, po?
Moja nie odmówiłaJa tam jakoś bardzo nie szaleję. Jak mam energię to mi się chce coś podziałać, a mam też chwile bez sił i wtedy też sobie folguję i leżę.
U mnie święta będą tradycyjne ale z racji stanu mam wymówkę i porobię tylko to co proste i na siedząco. Gro pewnie przywiezie teściowa, coś tam brat a ja zrobię barszczyk, sałatkę, mąż posmaży ryby. Święta z podziałem na role, zresztą w zeszłym roku też się tak umawialiśmy (wtedy też byłam w ciąży choć nikt nie wiedział) żeby jedna rodzina nie była obciążona a reszta na gotowe. Zresztą brat i teściowa przyjeżdżają na wigilię, w pierwszy dzień już wyjeżdżają więc i tak robią by mieć w domu dla siebie, jakoś się dzielimy by każdy był zadowolony.
Ja wolę energię włożyć w kupowanie prezentów czy strojenie domu niż w gotowanie, ot taka ze mnie gospocha.
A w ogóle to moja macica jakoś dziwnie spokojna. Ginekolog mi powiedziała, że z racji wielodzietności i wieku to może być ona leniwa. Skończyłam 35tyg a nawet nie bardzo mam skurcze przepowiadające, gdzie np. w poprzedniej ciąży to już mi się stawiała przed 20tyg. Czy wy też tak miałyście? Martwię się czy nie odmówi mi współpracy . . .
Moze cos w tym jest z ta macica. A moze ona juz przyzwyczajona po kilku ciazach i inaczej reagujeJa wiem po sobie, ze brzuch mi sie stawial w 1i 2 ciazy, a w 3 nic - skurcze przepowiadajace mialam doslownie kilka razy i to na sam koniec, a wcale sie nie oszczedzalam - o nie! Juz fakt robienia codziennie z dzieciakami z 7 km specarkow + bieganie za nimi na placu zabaw, a w domu ciagle krzatanina, podnosilam corke, przesuwalam meble, chodzilam po schodach, do dnia porodu bylam aktywna seksualnie, a moja macica zachowala mnisi spokoj
![]()
Może jakaś grę interaktywną np. Magicznego dżina, dumel ma fajne zabawki edukacyjne mój syn ma z tej firmy mapę interaktywna o zwierzętach. Kiki Riki fajna gra sama też lubię z moimi chłopakami w nią pograć. Nie mam pomysłu co jeszcze można Ci podrzucic[emoji848]Cesarka tak? Czyli w sumie nie wiadomo jak by się zachowała. No nic, zobaczymy co będzie.
Dziś z USG znów inny termin, na 9.01 tym razem. No oby nie w grudniu.
Dziewczyny co mogę kupić niespełna 5-latkowi pod choinkę? Własnemu dodam. On ma tyle po braciach, że ja nie mam pomysłów.
Lekarze twierdzą, że najbliższy termin to ten wyznaczony na pierwszym USG. Twój termin jest w moje urodziny[emoji4]Cesarka tak? Czyli w sumie nie wiadomo jak by się zachowała. No nic, zobaczymy co będzie.
Dziś z USG znów inny termin, na 9.01 tym razem. No oby nie w grudniu.
Dziewczyny co mogę kupić niespełna 5-latkowi pod choinkę? Własnemu dodam. On ma tyle po braciach, że ja nie mam pomysłów.