reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Wiem, mam świadomość, ale wydawało mi się że są na tyle istotne że każdy zaleca. Ja będąc w pierwszej ciąży mając 25 lat i robiłam i lekarz normalnie powiedział żeby się zapisać, sam wiek nie decyduje o wszystkim. Szkoda tylko że nie każdy ma te badania na NFZ, bo powinny być razem z badaniem krwi darmowe dla wszystkich.
Ja też prenatalnych nie robię. Aby to dokładne usg robię u lekarza. Przy żadnej ciąży nie robiłam prenatalnych

To zależy od lekarza ogólnie podobno prawidłowo jest że trzeba robić wszystkie od początku tak uważa mój lekarz i wiele w moim mieście, ale wiem, że niektórzy szczególnie na NFZ przepisują z poprzedniej ciąży i wpisują do karty ciąży, a wiadomo w szpitalu dajesz kartę ciąży a nie badania same ;)
Mi dr nie patrzyła na poprzednie badania. Wszystko jak leci robię od nowa. Troche kasy wydam ale co zrobić. Jak trzeba mieć świeże wyniki to trzeba

W Krakowie ceny podobne. Spróbuj iść do gin na NFZ to da Ci skierowanie i będzie dużo taniej.
Wiesz co odpuszczę sobie chodzenie na NFZ juz, ale u mnie dziewczyny wszystkie płaciły max 260 zł pojadę do innego labo bo tutaj albo jest tak drogo, albo babka coś źle sprawdziła bo była tylko taka do wydawania wyników ;)

No cóż dziewczęta badania kosztują.. Ja pisałam już jakiś czas temu, że zapłaciłam 413zł, po czym powtarzałam mocz i TSH i doplacilam jeszcze 80zl.
Ja w poprzednich ciążach też nie robiłam badań prenatalnych. Miałam dokładne usg w 12tc i tyle. Teraz mam możliwość zrobić na NFZ z racji wieku, chyba po 35rż są nawet obowiązkowe.

A na domiar złego zdjęcie rtg pokazało ze sa i zmiany na płucach [emoji852] i jeszcze mnie katar pobiera. Masakra
No nieźle. Współczuję naprawdę. Przyjdzie wiosna to może te choróbska się skończą. Wrocilyscie na ten sam oddział? Już wiedzą pielęgniarki, że jesteś w ciąży?

Dziewczyny ja dziś 10+6 więc jutro 11 tydzień zaczynam ale ekstra :) czy kończę 11? Za tydzień w piątek wizyta, w poniedziałek na te badania stres, stres i jeszcze raz stres dobrze, że się farbuje to siwych nie będzie widać :p
Mi ostatnio to tłumaczył lekarz... Pierwszy dzień cyklu, w którym zachodzisz w ciążę, to początek 1 tyg, więc po 7 dniach masz już 2 tydzień, a na przełomie 2/3 tyg dochodzi do zapłodnienia, czyli np 14 dc (2+0), to już początek 3 tc. Jeśli lekarz zna dokładną datę zapłodnienia, to wtedy nie liczy ci ciąży od pierwszego dc, tylko od dnia zapłodnienia i dodaje 2 tyg.

reklama
No nieźle. Współczuję naprawdę. Przyjdzie wiosna to może te choróbska się skończą. Wrocilyscie na ten sam oddział? Już wiedzą pielęgniarki, że jesteś w ciąży?
Nie dość że na ten sam oddział to jeszcze na to samo łóżko [emoji23][emoji23] pielegniarki nic nie wiedzą. Ale za to dzisiaj w pracy powiedziałam że nie wrócę za szybko do nich bo muszę się zająć dzieckiem po szpitalu i później pójdę na l4 ciążowe

Do góry