reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No tak, teraz to jeszcze Fifi musi posiedzieć trochę w brzuchu. Jeszcze miesiąc na pewno. Z jednej strony trzeba zrozumieć lekarza, ale z drugiej rozumiem twoje obawy.
dokladnie. mam nadzieje ze wizyty co 2 tyg pozwola to kontrolowac i dzialac jak trzeba. bede lekko naciskac pod koniec.

reklama
Hej laski! U mnie już 36tc w trakcie! Szyjka skrócona i nakaz leżenia od lekarza. Już bardzo blisko. Brzuch pobolewa jak na okres od tygodnia i zdarzają się częste skurcze.

@Wiktorka88 O gratulacje! Jasiu śliczny. :)

Hej laski! U mnie już 36tc w trakcie! Szyjka skrócona i nakaz leżenia od lekarza. Już bardzo blisko. Brzuch pobolewa jak na okres od tygodnia i zdarzają się częste skurcze.

@Wiktorka88 O gratulacje! Jasiu śliczny. :)

Oj oj trzymaj jeszcze bobaska w brzuchu! Chociaż dwa tygodnie kochana! Ładnie tam przemawiaj do brzuszka! [emoji173]️
Dawaj znać co u was! Bedziemy kibicować.

A no to nie... Położna mówiła, że witaminy "tuczą" dziecko, więc jak po 30tyg okazuje się, że będzie duże dziecko to najlepiej odstawić witaminy. Mówiła, że przeprowadzili takie badania i wyszło, że po Pre*gna Plus rodzą się spore dzieci ponad 4kg. A u Ciebie pewnie genetycznie, bo Julka też nie była mała?
Nie wierzę w takie rzeczy jeśli mam być szczera :) szwagierka może jedno opakowanie wybrała witamin przez całą ciążę i to żadne jakieś rewelacyjne, Szymek ponad 4 kg ;) koleżanka brała calutka ciążę od początku i mały 2600 kg, druga tak samo cała ciążę na Prena*talu i mała 2500 kg ciąża zdrowa, bez powikłań więc reguły nie ma ;)

Nie wierzę w takie rzeczy jeśli mam być szczera :) szwagierka może jedno opakowanie wybrała witamin przez całą ciążę i to żadne jakieś rewelacyjne, Szymek ponad 4 kg ;) koleżanka brała calutka ciążę od początku i mały 2600 kg, druga tak samo cała ciążę na Prena*talu i mała 2500 kg ciąża zdrowa, bez powikłań więc reguły nie ma ;)
No oczywiście wiadomo, że waga dziecka jest zależna od wielu czynników. Natomiast jeżeli w organizmie nie brakuje witamin, to wtedy nie ma sensu ich w nadmiarze suplementować, bo zaczynają tuczyć dziecko. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale opierała się na jakichś tam badaniach jak mówiła nam o tym [emoji14] i mowa była o Preg*na Plus, nie o Prena*talu:)

No oczywiście wiadomo, że waga dziecka jest zależna od wielu czynników. Natomiast jeżeli w organizmie nie brakuje witamin, to wtedy nie ma sensu ich w nadmiarze suplementować, bo zaczynają tuczyć dziecko. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale opierała się na jakichś tam badaniach jak mówiła nam o tym [emoji14] i mowa była o Preg*na Plus, nie o Prena*talu:)
Ja myślę, że witaminy D czy jodu organizm nie jest w stanie zmagazynować szczególnie zimą ;)...
Mi się wydaje, że głównie takie informacje biorą się z niewiedzy ;) to trochę tak jak koleżanka mi mówi, że ona nie musi suplementowac kwasu foliowego bo je zdrowo i dużo warzyw, produktów, które zawierają kwas foliowy :)
Czytałam kilka naprawdę fajnych artykułów obalających tą teorię ;) i to nie były artykuły z WP czy blogów ;)

Ja myślę, że witaminy D czy jodu organizm nie jest w stanie zmagazynować szczególnie zimą ;)...
Mi się wydaje, że głównie takie informacje biorą się z niewiedzy ;) to trochę tak jak koleżanka mi mówi, że ona nie musi suplementowac kwasu foliowego bo je zdrowo i dużo warzyw, produktów, które zawierają kwas foliowy :)
Czytałam kilka naprawdę fajnych artykułów obalających tą teorię ;) i to nie były artykuły z WP czy blogów ;)
Akurat taką ilość jaką potrzebujemy w ciąży kwasu foliowego, jest chyba niewykonalne do zdobycia z żywności.

Kurde jakies fatum nade mna. Zapalenie gardła i antybiotyk.. Juz bylo dobrze i co? O 3 wstalam z zapaleniem krtani.. Jest tak spuchnieta ze ciezko mi oddychac i w ogole stracilam glos.. Musze mowic szeptem! A przy krtani towarzyszy kaszel wiec juz calkiem pieknie.

reklama
Do góry