Cfcgirl, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz!! Jesteś jedną z wielu osób, które bardzo się skarżą na służbę zdrowia w UK :-( Wygląda na to że w Polsce nie powinnyśmy się skarżyć, przynajmniej prywatnie można wszystko załatwić (chociaż też nie jest to do końca uczciwe, bo wszystkie płacimy te beznadziejne składki!).
Wiktoria, sam zakup wózka można odłozyć na koniec, ale wczesniej warto chociaz sobie coś upatrzyć w sklepie, żeby potem męza wyslać z gotowym zamówieniem.
Powinnaś się zastanowić w jakich miejscach będziesz uzywała wózka - jeżeli w mieście to możesz sobie wybrać wózek na małych kołach, skrętnych, a jeżeli chcesz chodzić na spacery do lasu itd to jednak duże koła koniecznie. Ostatnio widuje się wózki na dużych kołach skrętnych... ale ja już wózka (dużego) nie będę wymieniać bo mam bardzo dobry (Emmaljunga), natomiast na pewno wymienię spacerówkę (która służyła mi do jakichś lokalnych wypadów autem oraz na wyjazdy - Graco Mirage Plus to jest najprostszy model graco i jest taki sobie a denerwuje mnie w nim to że nie ma regulowanego podnóżka, co jest problemem jak dziecko zasnie na spacerze).
A propos mojej spacerówki Graco to zauwazyłam ostatnio, że obicie jest totalnie wybrudzone, więc sprawdziłam w instrukcji, że na 30 stopni można je prać w pralce. Zatem przystąpiłam do zdejmowania obicia. Uśmiałam się niesamowicie, bo żeby zdjąć obicie trzeba odkręcić bagatela 12 śrub!!! (albo jak kto woli prać sobie szczoteczką jak obicie jest na wózku, dziękuję, nie mam czasu). Dla porównania, żeby zdjąć obicie z Emmaljungi, trzeba odpiąć 4 zatrzaski. Przy zakupie kolejnej spacerówki-parasolki na pewno obejrzę ją sto razy dokładniej!