Starać się dalej też mi pozwolił. Tylko po prostu uprzedził, ze może być ciężko. Czekam na kolejną miesiączkę i zobaczymy. A może będzie tak jak u Ciebie i nie przyjdzie w ogóleW jamie macicy. Też go u mnie wykryto po pierwszej @ po poronieniu.
Ma wymiary 4,4 x 7,7 x 6,3 mm.
Gin od razu powiedział, że mogę się starać bo w niczym nie przeszkadza. Nie miałam już kolejnej @.
A jeśli chodzi o wygląd pierwszej to u mnie też 2 dni, później 2 dni przerwy i lekkie plamienia kolejne 2 dni. Ale wszystko się ładnie oczysciłoTeż farmakologiczne wywoływanie poronienia...
reklama
Takaja123
Fanka BB :)
@Dmalw jest dużo dziewczyn po dwóch stratach, a kolejna ciąża szczęśliwie donoszona. Nie trać nadziei. Ja pierwsza ciąże straciłam w 8tc i miałam łyżeczkowanie w marcu ciąża biochemiczna i tu przez infekcje u mnie i u męża, która długo leczylismy teraz jak już uda nam się wrócić do starań to wierzę mocno w to, że będzie szczęśliwa 
Dozamnie88
Trzymam kciuki!Starać się dalej też mi pozwolił. Tylko po prostu uprzedził, ze może być ciężko. Czekam na kolejną miesiączkę i zobaczymy. A może będzie tak jak u Ciebie i nie przyjdzie w ogóle![]()
We wtorek mam pierwsze USG. 6+4 mam nadzieję że już będzie serduszko
roki_1991
@Dmalw jest tu dużo takich przypadków, ja tak miałam na przykład 
@kb.karola90 u nas też trwa już tydzień... Dziś wiki cały dzień była z babcią, dziadkiem i tatą, mama miała wolne
przynosili mi ją tylko na karmienie
także mogłam psychicznie odpocząć. Ale grzeczna dziś była więc mam nadzieję że będzie lepiej
@kb.karola90 u nas też trwa już tydzień... Dziś wiki cały dzień była z babcią, dziadkiem i tatą, mama miała wolne
ja na nfz staram sie dostac do niej ... nie spieszy mi sie bo mi powiedziala jakie badania mam zrobic i mialam sie zjawic tylko wtedy gdy wyniki beda inne niz ona poda, a wszystko jest tak jak powinno wiec nie mam po co do niej iscTak miałam miec wizytę jeszcze w tym tygodniu ale odwołali mi własnie z powodu jej zwolnienia więc muszę polować na wolny termin w sierpniu. Ale ja chcę do sanitasu bo tam ma więcej czasu na pacjenta niż 15minut ;p w poniedziałek zadzwonie może już będzie można się zapisać.a Ty też się wybierasz?
@Dmalw jest tu dużo takich przypadków, ja tak miałam na przykład
@kb.karola90 u nas też trwa już tydzień... Dziś wiki cały dzień była z babcią, dziadkiem i tatą, mama miała wolneprzynosili mi ją tylko na karmienie
także mogłam psychicznie odpocząć. Ale grzeczna dziś była więc mam nadzieję że będzie lepiej
Masz ze soba dwa poronienia i udało się? Podjęłaś jakieś leczenie czy znalazłeś przyczyna? Zgóry bardzo ci dziękuję za odpowiedź.
kasiula222
roki_1991
Tak. Mam za sobą dwa poronienia a obok siebie córeczkę która właśnie dziś kończy 3 miesiące. Ja badań robiłam dużo. Trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, tarczyca, homocysteina, przeciwciała przeciw plemnikowe, przeciw antygenom jajnika, przeciw antygenom łożyska, przeciwciała przeciwjądrowe ana, wymaz na mykoplazme/ueraplazme/chlamydie, to takie najważniejsze. Wyszła mi ueraplazma więc leczyłam antybiotykiem. Wyszły dodatnie ana więc brałam w ciąży steryd encorton, wyszła mi mutacja pai1 więc dostałam heparyne w ciąży i acard. Brałam też prenatal uno bo tam jest metylowany kwas foliowy a wyszło mi mthfr. Do tego bardzo duże dawki luteiny bo miałam niski progesteron. W pewnym momencie nawet zastrzyki z progesteronem musiałam brać. Ale udało się i warto było badac, szukać przyczyny, choć moja gin mówiła że nie warto robić badań bo to przypadki. Ja nie wierzyłam i szukałam na własną rękę. Zrobiłam badania za namową dziewczyn z forum. Potem znalazłam fajnego lekarza który dał zalecenia i się udałoMasz ze soba dwa poronienia i udało się? Podjęłaś jakieś leczenie czy znalazłeś przyczyna? Zgóry bardzo ci dziękuję za odpowiedź.
Tak. Mam za sobą dwa poronienia a obok siebie córeczkę która właśnie dziś kończy 3 miesiące. Ja badań robiłam dużo. Trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, tarczyca, homocysteina, przeciwciała przeciw plemnikowe, przeciw antygenom jajnika, przeciw antygenom łożyska, przeciwciała przeciwjądrowe ana, wymaz na mykoplazme/ueraplazme/chlamydie, to takie najważniejsze. Wyszła mi ueraplazma więc leczyłam antybiotykiem. Wyszły dodatnie ana więc brałam w ciąży steryd encorton, wyszła mi mutacja pai1 więc dostałam heparyne w ciąży i acard. Brałam też prenatal uno bo tam jest metylowany kwas foliowy a wyszło mi mthfr. Do tego bardzo duże dawki luteiny bo miałam niski progesteron. W pewnym momencie nawet zastrzyki z progesteronem musiałam brać. Ale udało się i warto było badac, szukać przyczyny, choć moja gin mówiła że nie warto robić badań bo to przypadki. Ja nie wierzyłam i szukałam na własną rękę. Zrobiłam badania za namową dziewczyn z forum. Potem znalazłam fajnego lekarza który dał zalecenia i się udało![]()
Ja tez mam dodatnie Ana (anty-sm) jak przy toczeniu ale to wykluczyli bo nie mam objawów i te ana mogą być orzy białaczce.
Niebawem do kogo uderzyć aby mnie tak przebadał.
Ginekolog czy inna się specjalizacja?
Ja homocysteine mam Ok, zespół antyfosfolipidowy tez Ok.
reklama
mohaaa
@Paula919191 tez miałam pisać co u Ciebie, ale trochę mnie tu nie było, bo jestem na wakacjach
mój mąż ma w czwartek zabieg usunięcia zylaka powrózka nasiennego. Piątkowski powiedział, ze plemniki odradzają się 72 dni, zobaczymy. Ja miałam tydzień temu robić badania genetyczne, ale kazali przyjść w poniedziałek, także dopiero po powrocie pewnie zrobię. Myśle, ze 3 tyg będę czekać na wyniki, potem umowie się na wizytę. Mam ogromna nadzieje, ze będzie wszystko Ok i ze za 3 miesiące wrócimy do starań
nie mogę przestać o tym myslec, chociaż i tak ostatnio trochę wyluzowalam. Moja przyjaciółka rodzi za miesiąc, a zaszła w ciąże 5 tyg przed moim pierwszym zajściem
w sumie nawet jeśli zabieg męża pomoże, to nie wiadomo czy moj cykl wróci do normy - ostatnio Piatkowski mowil, ze bardzo mi się rozregulował
Mi tez wyszła wysoka prolaktyna. Da się ja czymś zbić?
Mi tez wyszła wysoka prolaktyna. Da się ja czymś zbić?