Standard raz tylko mnie pan przepuścić w kolejce. A reszta zapomnij a najgorsze są te babcie. Też im nie ustępuje w tramwaju czy autobusie. Niech stoją.Ja jak stoję w kolejce, a inni widzą, że jestem w ciąży, patrzą na mój brzuch i się odwracają. Jestem po prostu winna swojego stanu. Stój teraz jak żeś przylazła. Cóż...
reklama
Kasik1p3
Fanka BB :)
Ja już po glukozie nie było tak źle. W pierwszej ciąży kupiłam zwykłą i miałam wciskaną cytrynę. Teraz zakupiłam smakową glukozę cytrynową - POLECAM.Da się przeżyć. Co najlepsze muszę powtórzyć krzywą cukrową bo lekarzowi nie podoba się wynik przed podaniem glukozy - dość wysoki...Tez Was ta glukoza przeraza? Nie wiem czy dam rade to wypic i nie oddacOd kiedy zaszlam w ciaze odrzucilo mnie od slodkiego.Nie moge patrzec na ciastka,czekolady,slodkie napoje... Nawet herbaty nie moge slodzic,a owoce tylko te kwasne...ogolnie moja dieta to same kiszonki i kwasiurki.
Kasik1p3
Mnie też już spotkało to dwa razy :-) Raz w kolejce w aptece drugi w kolejce do kasy PKP. Zazwyczaj jednak jak ktoś w kolejce spojrzy na brzuch szybko odwraca się i niby nie widział ;-)Dziś byłam w Lidlu i kupiłam paczkę z dwiema sztukami body dla maluszka. Ustawiam się na końcu długiej kolejki, a tu nagle kasjerka mnie woła. Zdziwiłam się o co chodzi, a ona znów do mnie, że mam podejść i pyta się czy jestem w ciąży. Odpowiadam, że tak i wszyscy z kolejki lustrują mnie wzrokiem. Ale skasowała mi te body i nie musiałam stać w kolejcePierwszy raz byłam gdzieś przepuszczona
Do tej pory nawet w tramwaju nikt nie ustąpił miejsca, a tu taka niespodzianka
![]()
Celia89
Mnie jeszcze ani razu nikt nie przepyscił. Raz tylko Pani kasjerka skomentowała, że w ciąży to dam radę pozrec pół kilo szprotek. Czyli widziała, ale nie reagowała, a raz dziadki z wycieczki chcieli mnie puścić w kolejce do lodów, ale przyszła baba i oznajmiła że cała wycieczka jest na jeden paragon i nie da rady. Xd W Auchan jest pierwszeństwo dla kobiet w ciąży i zamierzam z niego korzystać i niech psioczą.
wesola_mamusia
@OlaeS dlaczego? Która to Twoja ciąża?
A jak zamierzasz to zrobić w Auchanie? Może i u mnie się da?Mnie jeszcze ani razu nikt nie przepyscił. Raz tylko Pani kasjerka skomentowała, że w ciąży to dam radę pozrec pół kilo szprotek. Czyli widziała, ale nie reagowała, a raz dziadki z wycieczki chcieli mnie puścić w kolejce do lodów, ale przyszła baba i oznajmiła że cała wycieczka jest na jeden paragon i nie da rady. Xd W Auchan jest pierwszeństwo dla kobiet w ciąży i zamierzam z niego korzystać i niech psioczą.
Cukrzyca ciążowa, intensywne wymioty, migreny... pierwsza ciąża i- mimo wszelkich przeciwności- mam nadzieję, ze nie ostatnia!
Dziefcynki. Stary mial przedwczoraj wypadek samochodowy. Jak tylko wsio poogarniam - to zaktualizuje liste [emoji8]
Ps. Nic mu nie jest za bardzo, poobijany ostro, auto rozbite w uj a ja nadrabiam jeszcze za niego w firmie.
Śmieje sie że za mała kwota ubezpieczenia to musi żyć [emoji6] nie ma wyjscia
Ps. Nic mu nie jest za bardzo, poobijany ostro, auto rozbite w uj a ja nadrabiam jeszcze za niego w firmie.
Śmieje sie że za mała kwota ubezpieczenia to musi żyć [emoji6] nie ma wyjscia
reklama
Celia89
Wepchnac się na początek jak cham, a jak ktoś będzie miał sapy to na kasie jest znak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży, mogę też pomachac kartą ciąży xd o swoje prawa trzeba walczyć. Oczywiście wszystko tak żeby nie wszczynać awantur
Załączniki