Uff miło, że nie tylko ja z późniejszą ciążąJa mam 36 lat i to moje pierwsze dziecko i też jak leżałam w szpitalu byłam najstarszadziękuję za rady napewno wezmę je pod uwagę.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Uff miło, że nie tylko ja z późniejszą ciążąJa mam 36 lat i to moje pierwsze dziecko i też jak leżałam w szpitalu byłam najstarszadziękuję za rady napewno wezmę je pod uwagę.
Asia to ja wspolczuje, u mnie synek byl wielka niespodzianka, ale nigdy nie uslyszalam ze jestem za staraUff miło, że nie tylko ja z późniejszą ciążąteż mam 36 lat, gdy przyszłam zaraz po urodzinach do lekarza i oznajmiłam mu o swoich macierzyńskich planach, dowiedziałam się że jestem za stara na rodzenie dzieci
jak zapewne się domyślasz, to była moja ostatnia wizyta u tego lekarza
![]()
Uff miło, że nie tylko ja z późniejszą ciążąteż mam 36 lat, gdy przyszłam zaraz po urodzinach do lekarza i oznajmiłam mu o swoich macierzyńskich planach, dowiedziałam się że jestem za stara na rodzenie dzieci
jak zapewne się domyślasz, to była moja ostatnia wizyta u tego lekarza
![]()
Wspolczuje, moja szyjka tez jest juz krotka i przy normach dla blizniakow 3,5-3 ja mam 2,7 ale nie uslyszalam ze to przez wiel etc, w pierwszej ciazy zaczela mi sie skracac ok 30 tc dostalam tabletki i spokojnie maluszek przesiedzial w brzuchu jeszcze 9 tygodniu wiec teraz tez jestem dobrej mysli .Ja od początku słyszałam że w moim wieku ciąża jest bardziej zagrożona itp. Gdy byłam w szpitalu w 12 tygodniu prawie od każdego lekarza słyszałam pytanie czy zgadzam się na badanie prenatalne, a gdy zapytałam się lekarza jakie są przyczyny skrócenia szyjki odpowiedź była jedna "wiek "
Ciężko nie czuć strachu o dziecko noszone pod sercem gdy z każdej strony słyszysz o niebezpiecznych obciążeniach związanych z wiekiem
Wspolczuje, moja szyjka tez jest juz krotka i przy normach dla blizniakow 3,5-3 ja mam 2,7 ale nie uslyszalam ze to przez wiel etc, w pierwszej ciazy zaczela mi sie skracac ok 30 tc dostalam tabletki i spokojnie maluszek przesiedzial w brzuchu jeszcze 9 tygodniu wiec teraz tez jestem dobrej mysli .
Super, lekarz mówił dzięki czemu się wydłużyła czy to poprostu leki i leżenieJa w 20 tc miałam 2 cm teraz mam 2,5