reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Moje starsze miały ospowiednio 57 i 58 cm. Obie zaczynały od rozmiarowki 56. Między 56 a 68 jest aż 12 cm więc nie wyobrażam sobie wybierać noworodka w 68. Tym bardziej że starsza miała tylko 2800 i naprawdę wyglądała inaczej niż młodsza która miała 3450. Po prostu była drobniutka.
Mój synuś miał 54cm i 3240g i na poczatku ubranka 54 były dobre, myślę że córeczka większa nie bedzie. I masz racje, miedzy ubraniami 54 a 68 jest ogromna roznica.. No ale w sumie jak dziecko urodzi sie majac prawie 60cm to może w 62 nie dotrwać do końca zimy. Ja się nie spodziewam, synek 10 dni po terminie sie urodzil, jakby wczesniej to pewnie by 3kg nie przekroczyl wiec liczę na to ze córeczka też będzie drobna :)

reklama
Ja wczoraj wlasnie zamówiłam z coccodrillo kombinezon na 62.
A dzis zaszalalam w rossmanie. Nie moglam sie oprzeć. Pampersy na pierwszy tydzień przetrwania mam. I na wszelki wypadek mleko gdyby cos nie tak.bylo.z.cycem. Super sprawa ze juz gotowe do podgrzania, albo odmierzone w saszetkach porcje na flache hehehe Kiedys tego nie było [emoji13]
20191003_193429.jpeg

Stara ale jara [emoji23][emoji23][emoji23] moj tak o mnie mówi hehehe
Nie jest jeszcze z nami tak zle. Nie jednokrotnie młodsze gorzej wyglądają i maja więcej zmarszczek [emoji13][emoji3][emoji12]
A wyglądasz.superrrr [emoji7] brzusio rośnie. Na figurkę prawie wcale nie wplynela u Ciebie ciaza.
24 tydzień. Ale już stara jestem :o
A mój mi mówi, że najpiękniejsza :-p

Już się nie.moge doczekać jak wstawicie zdjęcia Waszych noworodków w tych kombinezonach 68 :D jedna dziewczyna na naszej grupie kwietniowek 2018 dała się namówić i kupiła 68 na wyjscie ze szpitala, mały wyglądał komicznie :D no ale na długo Wam wystarczy :) mój synek jest z maja i całą zimę w kombinezonie 68 przechodził :p czyli miał 8-10 miesięcy ;p no ale to była taka rozmiarowka, inne ubranka 74 już nosił.
Ale to zależy od wielkości dzidzi :) my kupowałysmy kolezance ubranka 58-62 i wszystkie jak jeden maz byly za male. Ona tez takie kupowala i jak lezala na porodowce to biegalysmy po sklepach jej kupic wszystko haha. A do największych nie należy :)

24 tydzień. Ale już stara jestem :o
A mój mi mówi, że najpiękniejsza :-p
Nie stara tylko w złym świetle stoisz. Ja jak stoje w rozproszonym to moja komórka widzi, że mam 19-21, jak stanęłam właśnie w takim to apka dodała mi dyche :D Jest za mocne i za kontrastowe, co działa na niekorzyć. Postawiłabyś tam 16stke i byłby to samo;P Po za tym już nie przesadzaj, nie jest źle, żebyś mnie dzisiaj widziała po nie przespanej nocy bo wkurw, że ZUS.

reklama
Do góry