Celia89
Fanka BB :)
Gorąco jeszcze było...i doczołgał się kierując ruchem![]()
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gorąco jeszcze było...i doczołgał się kierując ruchem![]()
![]()
Ja mam wózek 3w1 i łóżeczko plus ciuszki od koleżanki i póki co wydalam 350zl brakuje mi jeszcze :Ledwo wypłata wpłynęła, a Martusia wydała 200zł na wyprawkę na Allegro [emoji23] w przyszłym miesiącu pewnie kolejne tyle, ale na kosmetyki tym razemA gdzie tu jeszcze łóżeczka kupić [emoji85]
Moja koleżanka dzisiaj do mnie zadzwoniła, że ma wstrzymany macierzyński, bo ktoś w kadrach nie wysłał jej papierów do zusu [emoji47] taka duża firma, a nie ogarniają. I teraz bądź bez kasy dopóki w zusie nie ogarną tego.U mnie z kasą chwilowy brak danych. W piątek znów zadzwonię na infolinię ZUS, co oni robią. Czy teraz na okres sprawdzania wstrzymują kasę, czy pracodawca nie ogarnia tej kuwety. W ogóle dzwonili do mnie wczoraj z roboty zestresowani ale i przemili. Weszłam w Pue. Dziwnie to wygląda i ja tego nie trybie wcale. No bo na umowie byłam od 02.07 - i hajsy dostałam. Sierpień 01.08-13.08 pracowałam - 14.08-31 18 dni zwolnienia opłacił płatnik. A potem nicość. Września nie ma w systemie, ani płatnik ani ZUS. Nie wiem o co kaman![]()
Mi brakuje sporo rzeczy dla mnie do szpitala. Dla małego to mamy już prawie wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków tak na prawdę. Ubranek to większość dostałam od znajomych, bo fajnie się złożyło, że co druga niedawno dziecko urodziła [emoji16] kołdrę dostaliśmy w prezencie od cioci mojego, ale ona jest spora bo 100x135 więc będzie na później (jutro podjade do biedronki i kupię te poszewki z Simbą, bo się zakochałam w nich) , a na początku mam nadzieję, że wystarczy mu śpiworek.Ja mam wózek 3w1 i łóżeczko plus ciuszki od koleżanki i póki co wydalam 350zl brakuje mi jeszcze :Zobacz załącznik 1031977
U mnie do szpitala potrzeba tylko ciuchy na wyjście i mokre chusteczki nic więcej. Wszytko dająMi brakuje sporo rzeczy dla mnie do szpitala. Dla małego to mamy już prawie wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków tak na prawdę. Ubranek to większość dostałam od znajomych, bo fajnie się złożyło, że co druga niedawno dziecko urodziła [emoji16] kołdrę dostaliśmy w prezencie od cioci mojego, ale ona jest spora bo 100x135 więc będzie na później (jutro podjade do biedronki i kupię te poszewki z Simbą, bo się zakochałam w nich) , a na początku mam nadzieję, że wystarczy mu śpiworek.
Ja to na szczęście nie mam wydatków puki co. Ale jaja se robią i jedni i drudzy. Potem się dziwią że ludziom się nie chcę pracować. Jak przy tej nk - pewnie podatwk i emeryture więcej bym dostała Kosiniaka i 500 + bo 1500 na czysto, a jeszcze coś by i z mopsu wpadło skoro oficjalnie męża nie mam. Na prawdę męczy mnie już to pracowanie po nic.Moja koleżanka dzisiaj do mnie zadzwoniła, że ma wstrzymany macierzyński, bo ktoś w kadrach nie wysłał jej papierów do zusu [emoji47] taka duża firma, a nie ogarniają. I teraz bądź bez kasy dopóki w zusie nie ogarną tego.
No to ja właśnie tak miałam bo mi z3 nie wysłali. AH ten ZusJa to na szczęście nie mam wydatków puki co. Ale jaja se robią i jedni i drudzy. Potem się dziwią że ludziom się nie chcę pracować. Jak przy tej nk - pewnie podatwk i emeryture więcej bym dostała Kosiniaka i 500 + bo 1500 na czysto, a jeszcze coś by i z mopsu wpadło skoro oficjalnie męża nie mam. Na prawdę męczy mnie już to pracowanie po nic.
To u nas w Koszalinie tak dobrze nie ma. Już dostałam listę co mam przygotować do szpitala.U mnie do szpitala potrzeba tylko ciuchy na wyjście i mokre chusteczki nic więcej. Wszytko dają
A moze masz zdjecie gazetki czy cos jak wygladana te poszewkiMi brakuje sporo rzeczy dla mnie do szpitala. Dla małego to mamy już prawie wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków tak na prawdę. Ubranek to większość dostałam od znajomych, bo fajnie się złożyło, że co druga niedawno dziecko urodziła [emoji16] kołdrę dostaliśmy w prezencie od cioci mojego, ale ona jest spora bo 100x135 więc będzie na później (jutro podjade do biedronki i kupię te poszewki z Simbą, bo się zakochałam w nich) , a na początku mam nadzieję, że wystarczy mu śpiworek.