reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć 30steczki!
Co za noc:no:, ani ja, ani mąż sie nie wyspaliśmy. Jego kaszel strasznie męczył, a ja nie mogłam zasnąć i biegałam do łazienki. W sumie powinniśmy się przyzwyczajać do niedospanych nocy, prawda?:blink:Ale martwię się o ten kaszel męża, bo przeziębienie dawno przeszedł, a kaszel wciąż jest. A że długo palił papierosy, rzucił około roku temu, jeszcze zdarzało mu się popalać, to proszę go, żeby poszedł na badania. A on ciągle się wykręca:no:.
Antilko jak idzie odpoczywanie?;-)Staranka tuż, tuż:-)
Ewo zaraz obejrzę zdjęcia:-) Fajne łóżeczka:) , ja nawet nie wiem jak nasze będzie wyglądać, bo mamy je dostać od znajomej, ale to dopiero za tydzień z kawałkiem. Powiedziała, ze może też dać wózek głęboki, ale nawet nie wie jakiej firmy, mówi, że zwykły i tani, z wkładką dla noworodka. Obejrzymy właśnie za ten tydzień z kawałkiem i będziemy się zastanawiać, czy ten Chicco 3 w 1, czy ten głęboki. Pieniążki byśmy zaoszczędzili, ale z drugiej strony byśmy musieli kupowac fotelik i nie dałoby sie go zainstalować na wózku, no i zobaczymy jaki ten wózek, jak sie go prowadzi itd Ewuś uważaj z dźwiganiem dzieci...
Onna też miałam zapytać o to co Ewa, który to tydzień u Ciebie? Na kiedy termin? A na wsparcie można tu liczyć:tak:
Kajduś odezwij się troszkę!
Aleczko Ty też!
Monik Sensi Leyna:-)

reklama
Najeczko ja mam wózek o mojej bratanicy. Wózek liczy sobie 10 lat. Może nie jest taki piękny, jak te nowe, ale za nic bym go nie zmieniła. Spacerówkę też mam po bratanicy (również łóżeczko i fotelik:happy2:)

Witajcie!

k_asia, onna witajcie nowe 30teczki.

Antila a co Ty tak ciezko pracujesz? kiedy smigamy na nartki?

Leyna to mam nadzieje ze tym razem lekarka juz dobrze zdiagnozowala te bakterie i niedlugo nastapi kres Twoich problemow.

Ewa ja tez jestem ciekawa o co chodzi u ciebie z tymi jeansami....

wszystkie pozostale 30-steczki pozdrawiam

dzieki Dziewczyny za mile przyjecie:-)

nawet nie wiecie jak ja juz sie nie moge doczekac
testowanko za 7 dni ale cos mnie sie widzi ze znow lipa choc biust boli tak baaardzo dziwnie takie srubki czuje jakby mi ktos wkrecal :baffled:
a tak odnosnie tego watku to strasznie dlugi jest....... nie wiem czy nadaze :-)

Sensi ja też sie bardzo cieszę, że dostaniemy to łóżeczko, a co do wózka to może też nam sie spodoba, musimy patrzeć też pod kątem mieszkanka w bloku, bo znajoma nie musiała go wciągać po schodach, a mnie to czeka, zobaczymy. Jak spacerek dzisiaj? A w ogóle to macie jakąś stałą trasę?
Wagnies się nam pokazała!:biggrin2:Coś rzadko tu zaglądasz, dużo pracy, czy narty wciągnęły?
K_asiu to trzymam kciuki za testowanko! A wątek baardzo długi, i ciężko byłoby wszystko przeczytać. Ja jestem rok z kawałeczkiem i też nie przeczytałam wszystkiego od początku:biggrin2:.
Ena co słychac u Ciebie?

Najka tak jakos nie mam czasu na nic.... a pasiloby mi sie zaczac uczyc bo za tydzien we wtorek i srode egzaminy mnie czekaja.... a nartki swoja droga tez wciagnely.... no i musialam pozegnac siostre - dzis ja odwiozlam i wyjechala znowu do Szwajcarii (wroci na swieta wielkanocne).... i tak mi jakos ten czas zlecial....

K_asia to trzymam kciuki za Twoje testowanko!!

Najeczko my też wciągamy wózek na drugie piętro. I z tego względu też chwalę mego wózkowego weterana-nowy wózek raczej tych przepraw nie wytrzymałby:-D:-D. A drugi plus-wózek jest duży. Kuba jest też duży i długi i sie jeszcze w nim doskonale mieści. W nowoczesnym wózku już by mu pewnie wystawały nogi;-)

Dzień dobry :-)

Leyna no to coś zaczyna być już wiadomo w sprawie tych grzybków. A jak będzie do końca zbadane to już połowa sukcesu:tak: Zobaczysz że w tym roku wyleczysz się do końca :-)
Najeczko goń męża do tego lekarza. Czasami nie do końca wyleczone przeziębienie powoduje taki przewlekły kaszel. A mnie wczoraj właśnie takie "szczekanie" też dopadło. Jeszcze tylko nie wiem czy to będzie przeziębienie czy alergia :confused:
Ena starańka są. Mam nadzieję że i u Ciebie się zaczeły ;-)
K_asia trzymam mocno kciukaski za testowanko :-)
Wagnies w sumie to fajnie że tyle zajęć masz (i nartki i przygotowania do egzaminów) Przynajmniej czas szybko leci i nie myśli się usilnie tylko o jednym ;-)
A właśnie jak tam Twoje stranka :confused::happy2:
Sensi dla takich dużych dzieci to faktycznie trzeba dobrze wózki dobierać. Pamiętam jak siostra miała podobny problem ze swoim synkiem, i też obawialiśmy się że będą mu nogi wystawać :-D

Dzisiaj mam małego stresa z dwóch powodów.
1. To taki że moja psina będzie mieć dzisiaj czyszczone i pewnie wyrywane (nie wszystkie oczywiście) zęby. Cały zabieg będzie pod narkozą i właśnie tego się tak bardzo obawiam. Kora ma już 13lat !
2. To idę na wizytę do ginka. Ostatnio coś mi tam na dole bardzo dokucza :baffled:. Zobaczymy czy to od pęcherza czy jakaś inna sprawa znowu mnie dopadła. A poza tym ostatnio podczas przytulanek to mnie tam w środku coś boli :shocked2:. Mam nadzieję że ginek wszystko wyjaśni i szybko wyleczy :happy2:
Mam nadzieję że i jedna i druga sprawa zakończy się pomyślnie :tak:

Miłego dnia 30-teczki :-)

reklama
witajcie:biggrin2:
wczoraj bylismy na kolejnej wizycie. widzielismy naszego słodziaka:) widac było juz glowke, tulow, raczki i nozki, maz mowi, ze maluszek pomachal do niego:) serduszko pieknie bilo, uspokoilam sie…:) wg usg to 9t5d:tak:
krwiaczek jeden prawie zamienil sie w skrzep, z ktorego bylo to lekkie plamienie, wiec tendencja jest dobra, z kolei 2 krwiak jest jeszcze plynny – wiec dr dalej kaze mi lezec. nastepna wizyta za 3 tyg. 28.01. szczerze mowiac myslalam, ze moze juz pozwoli mi chodzic, ale coz- jak trzeba lezec, to leze.
do tego dzisiaj strasznie mi slabo, jak wstalam to musialam sie scian podpierac, myslalam, ze zemdleje...:baffled:i znow mecza mnie zaparcia... ała:dry:
buziaczki dla wszystkich, a ponizej zdjecie naszego maluszka:) ma 2,5 cm:tak:
jest glowka do dolu, po lewej jest glowka, po prawej tulow, ale chyba widac, co? nasz słodziak maly:biggrin2::-D
Aleczku, gdzie sie podzialas Słonko? kiedy zaczynasz stymulacje?
monik, czekam na wiesci z wizyty
Ewus, fajne lozeczka, na pewno cos ladnego wybierzecie:)
Najeczko, zdrowka dla mezusia i dla was oczywiscie tez:) jak tam malutka, szaleje w brzuszku?
Majeczko, co u was? plamienia ustaly? pozdrawiam:)
wybaczcie, ze nie odpisuje kazdej, ale jestem naprawde slaba, moze pozniej wpadne na dluzej.

Do góry