sandyy
Fanka BB :)
Moment dobry tylko pytanie co ona finalnie zbada [emoji848]No mam za 2 tyg wizyte u niej to akurat zacznie sie 13 tydz bo kazała przyjść jak sie zwolnienie bd kończyć i akurat za 2 tyg sie kończy ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moment dobry tylko pytanie co ona finalnie zbada [emoji848]No mam za 2 tyg wizyte u niej to akurat zacznie sie 13 tydz bo kazała przyjść jak sie zwolnienie bd kończyć i akurat za 2 tyg sie kończy ...
Ja też czytałam, że lekarze używają 2D, bo najlepiej widać to co mają zmierzyć, a 3D jest dla rodzicówPowiem szczerze, że trochę mnie to dziwi bo lekarz mi kiedyś tłumaczył, że te najważniejsze pomiary robi się w 2d. W poprzedniej ciąży na prenatalnych sprzęt miał możliwość 3d ale lekarz sprawdzał wszystko w 2d. Ciekawa jestem czy mnie wtedy oszukał czy internet kłamie [emoji1745][emoji3526]
Sam test z krwi kosztuje 400 zł w mojej przychodni.
Masakra ile to kosztuje no ale jak mój lekarz dopiero w dzień robienia USG wystawia skierowanie to jaki jest sens robić w inny dzień krew pappa chyba bez sensu bo to się powinno chyba pokryć żeby on tam coś wpisał nie a nie po fakciePappa koło 250 w diagnostyce w Krakowie. Ale to chyba zależy od metody jaką wykonuja pappa. Bo w przychodni mi powiedzieli ze mam przyjsc z wynikami pappa metoda kryptor, inna metoda nie może być bo tylko tą mogą wpisac do tego komputera.
W normalnych warunkach (bez korony) pierwsze usg przez powłoki mialam dopiero połówkowe. Chyba lekarz chciał mieć dokładniejszy obraz...Wiem co to znaczyzdziwiłam się bo niby od 11 tyg już się robi USG tylko przez brzuch i się cieszyłam że mnie więcej to nie czeka juz
Tak zawsze lekarz robi usg prenatalne w 2d.Ja też czytałam, że lekarze używają 2D, bo najlepiej widać to co mają zmierzyć, a 3D jest dla rodziców![]()
Witaj rozgość się [emoji4] [emoji4] [emoji4]Cześć dziewczyny [emoji3526] podczytuje was od początku no i postanowiłam do Was dołączyć przyjmiecie mnie? [emoji4] Jestem Agnieszka mam 36 lat i to jest moja 3 ciąża mam już dwóch chłopców 15 lat i 5 [emoji3526]
Ja nie wiem moze zglupialam ale chyba nie będę robic , kiedyś sie nie robiło i dzieci rodziło , bez względu na wszystko a moja mama tez mowi ze po co mi to jak nie daje to 100% pewności i ze lepiej wydać te pieniądze na dziecko ...Ja się nie zdecydowałam - kierowałam się mniej więcej tymi przesłankami co Ty, musiałabym 100 km dojechać, a wiadomo, że sytuacja wygląda jak wygląda i lepiej siedzieć w domu. Jednak tutaj non stop toczy się wątek o prenatalnych i też zastanawiam się, czy to dobre posunięcie.
W kazdym razie jestem umówiona z moją gin za niecałe 2 tygodnie na badanie NT (przezierność karkowa) i jeśli wtedy coś wyjdzie nie tak, to bezwzględnie na prenatalne.
Któraś jeszcze nie decyduje się na badania prenatalne?
Ja to dziś bardzo mało, odrzuca mnie od jedzenia Strasznie. W lodówce tyle smakołyków czeka i nieruszone. Czuję się też ciągle bardzo zmęczonaA ja właśnie z braku sensownego zaopatrzenia w lodówce i jeszcze większego braku chęci na gotowanie...zamówiłam sobie burgera i frytki! o_0Pierwszy raz takie cuda zamawiam, ale mam mega ochotę na takie żarełko. Obym mogła je normalnie zjeść chociaż
A Wy co dzisiaj jecie?
Hej, ja miałam wysokie tsh przed ciąża, 2,7 i miałam brać eutyrox, ale z tym tsh czułam się normalnie i nic na to nie wskazywało. Bo w sumie dla kobiety nie planującej dzieci wynik jest ok, ale dla ciężarnej już za wysoki.A jakbym miała coś nie teges teraz z tą tarczycą - jakie byłyby objawy w ciąży? Poza takimi uciskami jak opisujesz - i o ile to faktycznie jest od tego
Wtedy pamiętam że po prostu byłam jakas spowolniona i ciągle śpiąca przy niedoczynności