reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Daj spokój, teraz mam jeszcze większy stres, bo od wczoraj nie czuję ruchów... Ani po jedzeniu, ani wieczorem, ani jak się położyłam - NIC. I teraz nie wiem, czy jechać od razu do szpitala, czy jeszcze czekać, czy może spróbować przełożyć wizytę u mojej lekarki. Czytałam o owinięciu pępowiną i jeszcze bardziej się zestresowałam 😭
Cos slodkiego zjedz moze

reklama
Hej, jestem po wizycie [emoji16]
Mały znów się obrócił i jest ułożony główkowo, ale lekarz powiedział że może nawet codziennie się obracać :) ważymy już 1300g [emoji16] rozwija się prawidłowo, moje wyniki badań też są dobre, kolejna wizyta za miesiąc a potem już, z tego co zrozumiałam, wizyty będą co 3 tygodnie :)

No to super 🙂 to najważniejsze, że mały się prawidłowo rozwija 🙂 a który tydzień masz?

Ale po co, skoro powiedział, że waga w normie? Mój maluszek ważył 830g w 24+4, więc podobnie, nie masz się co martwić, jeszcze się na następnej wizycie zdziwisz, ile przybrał ;)
U mnie 25+4 i waga 705g. To jest 15 centyl. Ja mam ryzyko hipotrofii. Więc jak u was dzieciaczki młodsze i więcej ważą to nie ma co się martwić. :)

Ja również się tym przejmuje, bo na ostatniej wizycie w 26,1tc mały ważył 880g. A wszyscy mi mówią, że mam brzuszek jak na 4 miesiąc (taki mały).
Jak to pierwsza ciaza to brzuszek moze byc maly. Ja poprzednio pracowalam do 24 tygodnia to nic nie bylo widać 😂 ciuchy nosilam jak przed ciaza takze rozmiar brzucha raczej nie ma znaczenia bo pozniej urodzilan 3800 corke 😁

My dzisiaj po wizycie, cukry okazały się w normie, zastrzyk z przeciwciał przyjęty. Serduszko bije jak się należy <3 Ale na płeć niestety czekamy do kolejnego USG.:D Może do świąt będzie wiadomo co ;p

reklama
Do góry