reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja podziwiam osoby które potrafią czekać z testem do dnia @ lub po 😃 Mi się tak tylko raz zdarzyło jak nie spodziewałam się ciąży bo jej nie planowalam ale okres się spóźniał więc zrobiłam test i dwie kreski! Jakież było moje zdziwienie haha wczesniejsze ciążę poprzedzone staraniami zawsze były sprawdzane przed terminem @ badaniem krwi lub testem. Nawet nie wiecie ile kasy zużyłam na testy i badania krwi 🤣 Ale taka już jestem. W pierwszej ciąży beta pierwsza była 2.2 druga 7.7 a w drugiej ciąży UWAGA beta pierwsza 0.2 🤪 Ale już wiedziałam że to ciąża.

Dziś 22 dc i pewnie gdyby nie to że siedzę z dziećmi sama w domu to jutro byłabym już na badaniach krwi 🤣 Ale poczekam do piątku tak jak mam luteine odstawić.

Ja podziwiam osoby które potrafią czekać z testem do dnia @ lub po 😃 Mi się tak tylko raz zdarzyło jak nie spodziewałam się ciąży bo jej nie planowalam ale okres się spóźniał więc zrobiłam test i dwie kreski! Jakież było moje zdziwienie haha wczesniejsze ciążę poprzedzone staraniami zawsze były sprawdzane przed terminem @ badaniem krwi lub testem. Nawet nie wiecie ile kasy zużyłam na testy i badania krwi 🤣 Ale taka już jestem. W pierwszej ciąży beta pierwsza była 2.2 druga 7.7 a w drugiej ciąży UWAGA beta pierwsza 0.2 🤪 Ale już wiedziałam że to ciąża.

Dziś 22 dc i pewnie gdyby nie to że siedzę z dziećmi sama w domu to jutro byłabym już na badaniach krwi 🤣 Ale poczekam do piątku tak jak mam luteine odstawić.
No coś Ty beta 2.2 i 0.2 to ile przed @ testowałaś 😱

Za pierwszym razem zbliżał się Mikołaj 6 grudnia i mimo że to był 24 cykl to czułam że mogło się udać więc zrobiłam betę 4 grudnia i 6 grudnia. Jak tylko zobaczyłam że rośnie pięknie to pochwaliłam się rodzicom i rodzeństwu w Mikołaja, bo od dwóch lat miałam prezenty z tej okazji w formie kubków z napisem Dziadek Babcia Wujek Ciocia. Teraz bym taka głupia nie była (choć wtedy ciąża ksiazkowa ). Początki ciąży bywają trudne i lepiej nie zapeszać. Teraz mam plan powiedzieć dopiero jak będzie brzuch widoczny 🤪

reklama
Ja też odkąd się odchudzam na zewnątrz nie mam praktycznie nic, dlatego zaczęłam badać też szyjkę i na tej podstawie sprawdzam śluz [emoji16] w sumie nie takie to straszne i trudne jak na początku mi się wydawało [emoji1]najgorsze w tym wszystkim było skrócenie paznokci po kilku latach noszenia bardzo długich - musiałam się na nowo nauczyć pisać na telefonie i klawiaturze [emoji1787]
U mnie śluz w najbardziej płodne dni to taki jak białko jajka, przy podcieraniu zawsze się ciagnie. Przed i krotko po, jest po prostu ślisko. Ja jakoś nie jestem za samobadaniem szyjki, mozna sobie krzywde zrobic albo wprowadzic bakterie itp..

Do góry