reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny czy każda z Was już ma spakowana torbę do szpitala ?
Co Ty, moja walizka póki co stoi pusta, jedynie koszule, szlafrok i majty poporodowe czekają w łóżeczku przygotowane do spakowania plus na stole masa różnych pierdół do spakowania od podkładów i kosmetyków po czekoladę 😂 Codziennie obiecuję sobie, że się za to wezmę i się nie biorę, bo przecież jeszcze "tyyyle czasu", także nie jesteś sama, a termin mam na 19 lutego ;)

reklama
Ale dobrze masz! Też bym chciała, żeby jakaś doświadczona mamuśka przynajmniej na początku z nami zamieszkała i się zajęła maluszkiem, a tutaj jeszcze wychodzi, że nawet tatusia może nie być całymi dniami, bo dostał propozycję drugiej pracy, więc możliwe, że od rana do nocy będę sama z dzieckiem 😭
A ja bym nie chciała bo człowiek sie rozleniwia 😂szybko sie przyzwyczaja do dobrego 😂 moj pierwszy mąż tez pracuje od rana do nocy i wszystko da sie ogarnac! I chyba nie chce nawet żeby bral ojcowskiego 😂bo bedzie robil w domu sztuczny tlum 😁😁

A ciężarnych nie wpuszczają bez kolejki? U mnie w punkcie pobrań ciężarne i rodzice z niemowlakiem mają pierwszeństwo :) Chociaż zależy, gdzie robisz badania, bo np. w punkcie przy szpitalu ginekologiczno-położniczym pierwszeństwo mają tylko pracownicy szpitala... pewnie dlatego, że tam większość pacjentów to ciężarne 😂
A daj spokój, stwierdziłam, że sobie posiedzę, mogłabym bez kolejki ale dobrze się czułam więc sobie posiedziałam, w końcu z domu wyszłam 🤣 a takie bydło było dzisiaj, że szok.. Weszłam ludzi w ciul, stałam 10 minut, dopiero mi Pani ustąpiła miejsca łaskawie.. Ja tam nie muszę lecieć pierwsza, ale babka jakaś zaczęła gadać o szacunku, jakoś do innych sama nie ma, bo rozsiadła się i jakby nie widziała, że w ciąży stoję ja i starsze od niej osoby :)

A ja bym nie chciała bo człowiek sie rozleniwia 😂szybko sie przyzwyczaja do dobrego 😂 moj pierwszy mąż tez pracuje od rana do nocy i wszystko da sie ogarnac! I chyba nie chce nawet żeby bral ojcowskiego 😂bo bedzie robil w domu sztuczny tlum 😁😁
Nie ma co od początku faceta przyzwyczajać, że kobieta sama wszystko ogarnie, bo się przyzwyczai, chociaż pewnie jakbym musiała, to dałabym radę, ale chcę mieć też trochę życia :) Dziecko ma dwoje rodziców, więc nie widzę powodu, żebym tylko ja miała się nim zajmować. Ojcowski na pewno weźmie, zresztą też sam chce, zobaczymy jak będzie z tą drugą pracą, na początku na pewno się nie zgodzę!

A daj spokój, stwierdziłam, że sobie posiedzę, mogłabym bez kolejki ale dobrze się czułam więc sobie posiedziałam, w końcu z domu wyszłam 🤣 a takie bydło było dzisiaj, że szok.. Weszłam ludzi w ciul, stałam 10 minut, dopiero mi Pani ustąpiła miejsca łaskawie.. Ja tam nie muszę lecieć pierwsza, ale babka jakaś zaczęła gadać o szacunku, jakoś do innych sama nie ma, bo rozsiadła się i jakby nie widziała, że w ciąży stoję ja i starsze od niej osoby :)
Ludzie to są jednak hipokryci, chamów też nie brakuje. Ja zazwyczaj też się nie pcham, bo wiem jak ludzie reagują, a po co mi dodatkowe nerwy, ale jak już jest mega kolejka, źle się czuję albo mi się spieszy, to korzystam :)

Mój mąż ma jeszcze dużo zaległego urlopu wypoczynkowego za rok 2020, więc będę chciała by trochę czasu z maluchem i ze mną po porodzie spędził. Chociaż dostał też propozycje zmiany pracy, więc nie wiem jak to wyjdzie :/

reklama
Nie ma co od początku faceta przyzwyczajać, że kobieta sama wszystko ogarnie, bo się przyzwyczai, chociaż pewnie jakbym musiała, to dałabym radę, ale chcę mieć też trochę życia :) Dziecko ma dwoje rodziców, więc nie widzę powodu, żebym tylko ja miała się nim zajmować. Ojcowski na pewno weźmie, zresztą też sam chce, zobaczymy jak będzie z tą drugą pracą, na początku na pewno się nie zgodzę!
No tak u nas zajmuje sie córka, bawi chodzi na spacery itp. Ale taki dzidziuś potrzebuje tylko cycka i nic więcej 😁 a wole żeby pracował, zebysmy szybko kredyt splacili na mieszkanie. Żeby jechac na wczasy itp itd.dlatego sie poświęcam i duzo rzeczy sama ogarniam. Jak wroce do pracy to nie ma zmiłuj bo bedzie musial siedziec z dziewczynami 😁

Do góry