reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

Łaniu oczywiście inaczej sprawa wygląda z usg jeżeli są jakieś problemy z ciążą, wtedy robi się częściej.

reklama
Wiecie co, mój i tak dobry humorek poprawił się na jeszcze lepszy... nie dość, że przed chwilką podpisałam aneks do umowy o pracę podnoszący mi wynagrodzenie, to jeszcze po sprawdzeniu konta osobistego okazało się, ze urząd skarbowy zwrócił mi już pieniążki z PITU...lepiej być nie mogłoooooooo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no i jeszcze ta wiosna za oknem......JEST PIęKNIE

Olu - no masz racje pewnie... ale tez bym chetnie z mezem obejrzala dzidzie na usg no i potwierdzila, ze dziewuszka bedzie.:-D A Ty kiedy idziesz na usg? Narazie synek ma być?

Anusiasac - no to ladnie sie zachowal Twoj pracodawca... dawanie podwyzki kobiecie ciezarnej w polsce to niestety rzadkosc...

Ja to dostałam obniżkę pensji, a nie podwyżkę, dziady jedne!!Za co im ładnie podziękowałam, idąc na L4 z dnia na dzień i zostali bez kierownika ha ha ha:tak:. Nie mam zamiaru już tam wracać!!

Mam usg dopiero na 17.45, łeee myślałam, że zobaczę maluszka wcześniej! Czy któraś z Was miała mierzoną szyjkę macicy za pomocą usg?? Mnie to dziś czeka i nie wiem, czego się spodziewać.:confused::sorry2:

Łania, wiesz czasami nie wiadomo czego się po nim spodziewać....bo potrafi ładnymi słówkami lub głupimi pomysłami tak nerwa człowiekowi ruszyć, że szok, ale tym razem pozytywnie mnie zaskoczył..ale to też zasługa dziewuszki, która zastępowała kadrową podczas jej choroby.. po prostu zaproponowała mądre rozwiązanie, które wszystkim pasowało....:tak::tak::tak:bo kadrowa to tylko o siebie się martwi i swoje najbliższe koleżanki...:baffled::baffled::baffled:
Mam więc nadzieję, ze tydzień się skonczy tak dobrze, jak się zaczął... dzisiaj szkoła rodzenia, w czwartek mam kontrolę u diabetologa a w piątek wirtualne spotkanie z moim maluszkiem - USG :-D:-D:-D

a właśnie miałam Was pytać, w jaki sposób mierzy się długość szyjki?? bo Wy ciągle o tym piszecie, a mi mój lekarz nic nie mówił na ten temat...:baffled::baffled::no:

Ja to dostałam obniżkę pensji, a nie podwyżkę, dziady jedne!!Za co im ładnie podziękowałam, idąc na L4 z dnia na dzień i zostali bez kierownika ha ha ha:tak:. Nie mam zamiaru już tam wracać!!

Mam usg dopiero na 17.45, łeee myślałam, że zobaczę maluszka wcześniej! Czy któraś z Was miała mierzoną szyjkę macicy za pomocą usg?? Mnie to dziś czeka i nie wiem, czego się spodziewać.:confused::sorry2:

Wiecie co, mój i tak dobry humorek poprawił się na jeszcze lepszy... nie dość, że przed chwilką podpisałam aneks do umowy o pracę podnoszący mi wynagrodzenie, to jeszcze po sprawdzeniu konta osobistego okazało się, ze urząd skarbowy zwrócił mi już pieniążki z PITU...lepiej być nie mogłoooooooo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no i jeszcze ta wiosna za oknem......JEST PIęKNIE

Gratuluję,

Kochana, ale nie chcę Cie martwić, jeżeli jesteś na zwolnieniu, które już jest wypłacane przez ZUS niestety do końca (do momentu powortu do pracy) będą wypłacać Ci pensję z przed zwolnienia. Ja tak miałam i też się cieszyłam, że fajnie- podwyżka, a tu się okazuje, że tylko na papierze niestety :wściekła/y:

ja cały czas pracuję...i jeśli wszystko będzie szło tak dobrze jak teraz, to mam zamiar do końca pracować...:tak::tak:
Gratuluję,

Kochana, ale nie chcę Cie martwić, jeżeli jesteś na zwolnieniu, które już jest wypłacane przez ZUS niestety do końca (do momentu powortu do pracy) będą wypłacać Ci pensję z przed zwolnienia. Ja tak miałam i też się cieszyłam, że fajnie- podwyżka, a tu się okazuje, że tylko na papierze niestety :wściekła/y:

Fajnie Wam z tym usg,ja dopiero zobaczę Maleństwo i potwierdzę płeć 20 marca, już się nie mogę doczekać. Zapisałam się na USG po 18, żeby mężuś mógł być z nami :-)

reklama
Do góry