reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Tez dziwnie tak te place[emoji38]
We Francji zwolnienie lekarskie jest płatne 50% nawet w ciąży, więc 80% dla tatusiów to jest super sprawa. Tu tata ma 3 dni robocze płatne 100% i koniec. A jesli dzidzia urodzi się w week-end, to trudno, jeśli tata pracuje pon.- piątek, a dziecko utodzi się w sobotę, to płacą tylko za poniedziałek[emoji14].

reklama
Mój mąż prawdopodobnie trochę z nami pobędzie, pewnie co najmniej 1,5 miesiąca 😂Zmienia prace i musi wykorzystać zaległy urlop, a trochę się tego nagromadziło....

We Francji zwolnienie lekarskie jest płatne 50% nawet w ciąży, więc 80% dla tatusiów to jest super sprawa. Tu tata ma 3 dni robocze płatne 100% i koniec. A jesli dzidzia urodzi się w week-end, to trudno, jeśli tata pracuje pon.- piątek, a dziecko utodzi się w sobotę, to płacą tylko za poniedziałek😛.
to my tu w Polsce jednak nie powinnismy narzekac😋

Bylam u doktora. Dostalam skierowanie do szpitala. Jutro rano pojade. Dzis ostatnie przygotowania pakowania bo nie wiem na ile zostane 😥😥takze jakis dresik trzeba spakowac i pizame bo chodzenie caly dzien w koszuli jak pingwin przeraza mnie 😂

Mój mąż prawdopodobnie trochę z nami pobędzie, pewnie co najmniej 1,5 miesiąca 😂Zmienia prace i musi wykorzystać zaległy urlop, a trochę się tego nagromadziło....
U mnie mąż żeby dostać urlop po moim porodzie musi niestety odpracowywać to teraz. Więc dopóki nie urodzę to chodzi codziennie do pracy na całe dnie żeby potem móc być z nami w domu. I to też będzie pewnie koło 10-14 dni maksymalnie

Bylam u doktora. Dostalam skierowanie do szpitala. Jutro rano pojade. Dzis ostatnie przygotowania pakowania bo nie wiem na ile zostane 😥😥takze jakis dresik trzeba spakowac i pizame bo chodzenie caly dzien w koszuli jak pingwin przeraza mnie 😂
Doktor Ci coś więcej powiedział jaki mają plan na Ciebie ? Czy będą powtarzać badania na nowo ? Dobrze że szpital jutro a nie na dzisiaj. Trzymamy kciuki za Ciebie.

Będę trzymać kciuki by pobyt nie był uciążliwy bardzo.
U mnie mąż żeby dostać urlop po moim porodzie musi niestety odpracowywać to teraz. Więc dopóki nie urodzę to chodzi codziennie do pracy na całe dnie żeby potem móc być z nami w domu. I to też będzie pewnie koło 10-14 dni maksymalnie
Oj, to pechowo z tą pracą całymi dniami. Ale ważne, że potem trochę czasu jednak z Tobą i Maluszkiem spędzi

Doktor Ci coś więcej powiedział jaki mają plan na Ciebie ? Czy będą powtarzać badania na nowo ? Dobrze że szpital jutro a nie na dzisiaj. Trzymamy kciuki za Ciebie.
On mowi, ze jak dla niego powinni zacząć rozwiazywac ciąże. Ale jak to będzie tego nie wie. Jutro rano corke odwioze do przedszkola i jade. Mam nadzieję, ze w piatek moze zaczna mi wywolywac hmmm

reklama
Do góry