reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie znowu 9 stopni w plusie, ale ponuro dziś jest. Kombinezonu to ja juž jej chyba nie założę, dam dla jakiegos dzidziusia w przyszlym roku.

reklama
Dziewczyny, mierzycie ciśnienie w domu? Ja cała ciaze miałam w okolicach 110/70 a na ostatniej wizycie wyszlo 140/95 i lekarz kazał mierzyć codziennie w domu no i dalej wychodzi w granicach 140/95 a nawet przekracza czasem lekko. Powinnam sie niepokoić? 😔

Było lepiej, ściągałam jednorazowo nawet 100 ml, ale znowu teraz po 60.. ale trudno, widocznie taka moja uroda. Co trzecie karmienie dajemy mu mleko modyfikowane i jakoś leci ;) najważniejsze że daje mu swoje [emoji2]
Spokojnie, jeszcze nie minelo az tak duzo czasu. Jeszcze sie rozkreci :)

ja juz mam ustawke w doradca laktacyjnym... zeby mnie wyszkolila po cc 😁

z reszta jesli nie damy rady to tez... no trudno sie mowi. Bede walczuc na pewno, ale jakby mialo to zalamywac psychicznie to trudno, podamh butle i tyle

Dziewczyny, mierzycie ciśnienie w domu? Ja cała ciaze miałam w okolicach 110/70 a na ostatniej wizycie wyszlo 140/95 i lekarz kazał mierzyć codziennie w domu no i dalej wychodzi w granicach 140/95 a nawet przekracza czasem lekko. Powinnam sie niepokoić? 😔
Moze chodzi o stan przedrzucawkowy? Poczytaj sobie o tym.

A ja dzisiaj zaliczyłam ostatnie pobranie krwi przed porodem i chyba pierwszy raz faktycznie skorzystałam z pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, kolejka taka, że całe schody przed punktem zajęte i jeszcze trochę, nigdy tam takiej kolejki nie było, zwłaszcza przed 9tą 😱 ale za to trafiłam na niezbyt delikatną panią i trochę krwi straciłam 🙁

Załączniki

• IMG_20210206_092852.jpg
    IMG_20210206_092852.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 72
Norma ciśnien w ciąży nie powinno przekraczać chyba 140/90 albo 140/80. Musiałabyś się dowiedzieć położnej lub lekarza.... Ja jak miałam na wizycie 137/88 to już doktor zwróciła uwagę żeby sprawdzać.

A ja dzisiaj zaliczyłam ostatnie pobranie krwi przed porodem i chyba pierwszy raz faktycznie skorzystałam z pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, kolejka taka, że całe schody przed punktem zajęte i jeszcze trochę, nigdy tam takiej kolejki nie było, zwłaszcza przed 9tą 😱 ale za to trafiłam na niezbyt delikatną panią i trochę krwi straciłam 🙁
No to Ci się odbiło skorzystanie z przywileju :D Możesz przypomnieć na kiedy masz termin ? Bo już teraz straciłam rachubę :D za dużo dziewczyn się już rozpakowało ;p Jak u Ciebie objawy po wczorajszym :D ? Dzieje się cos?

Ja od 1,5 tygodnia biorę po 2 tabletki żelaza dziennie i dodatkowo codziennie pije sok z buraka z jabłkiem i jem do kanapek pietruchę albo pestki dyni i powiem Wam że się czuje dużo dużo lepiej. Mam więcej siły i wogóle nabrałam wkońcu kolorów na twarzy ! :D Ciekawa jestem jak moje wyniki morfologii czy trochę podrosły ale już chyba nie będę robiłą przed porodem. Chyba żę doktor będzie kazała we wtorek

Ja w sumie dawno nie mierzyłam, ale czy to na wizytach, czy w domu zawsze miałam dobre, czasem za niskie, na szczęście nigdy nie w drugą stronę, aż z ciekawości zaraz sobie zmierzę :D 140/95 to faktycznie trochę wysokie, a co lekarz powiedział w razie gdyby w domu też było takie wysokie?

reklama
No to Ci się odbiło skorzystanie z przywileju :D Możesz przypomnieć na kiedy masz termin ? Bo już teraz straciłam rachubę :D za dużo dziewczyn się już rozpakowało ;p Jak u Ciebie objawy po wczorajszym :D ? Dzieje się cos?
Dokładnie to samo powiedziałam jak wyszłam 😂 Ale w tej kolejce to bym pewnie do teraz stała albo bym urodziła :D Termin na 19 lutego, ale nieformalny na 11 lutego, już tak sobie (i dzidzi) wkręciłam, że wtedy urodzę, że chyba przebranżowię się na wróżkę jak faktycznie tak się stanie 😂 Objawów w sumie żadnych nie ma, tylko strasznie mi zimno i nic mi się nie chce :D czasem zakłuje w kroczu, lekko to podbrzusze raz po raz zaboli i tyle.

Do góry