reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mój lekarz twierdził, że jak człowiek zdrowo się odżywia, to nic oprócz kwasu foliowego nie potrzeba ;-)
Co za dużo, to też niezdrowo.

To też prawda. W 1 ciąży nie brałam totalnie nic i zarówno wyniki krwi jak i ciąża do końca były idealne. Córka 3980g [emoji85] a teraz jest najlepszą uczennicą w klasie i zawsze rozwijała się ponadprzeciętnie. W 2 też nie suplementowałam i w pewnym momencie się zaczęłam zastanawiać czy gdybym brała to może wirus nie przeszedłby na dziecko? Wiecie taka rozkmina życia [emoji85] Wiec w 3 potulnie brałam Prenatal a mimo wszystko i tak musiałam żelazo dodatkowo dorzucać....

Moje dane są mniej więcej sprzed 10 lat ;-) Także faktycznie mogło się podejście zmienić. Mimo wszystko zgadzam się z tym, że najważniejsza jest zbilansowana dieta.
A o tym, że się odchodzi od kwasu foliowego, to nie słyszałam. Zawsze byłam przekonana, że ma zapobiec wadom nerwowej.

Rekomendacje zawsze będą się zmieniać, to tak jak z rozszerzaniem diety [emoji85] Musiałam wypisać się ze wszystkich grup bo nie jestem w stanie przyswoić takiej ilości hejtu jak ktoś postępuje niezgodnie z aktualnymi wytycznymi [emoji85]

Rekomendacje zawsze będą się zmieniać, to tak jak z rozszerzaniem diety [emoji85] Musiałam wypisać się ze wszystkich grup bo nie jestem w stanie przyswoić takiej ilości hejtu jak ktoś postępuje niezgodnie z aktualnymi wytycznymi [emoji85]
Te wytyczne się tak szybko zmieniają, że nie wiadomo co jest dla dziecka najlepsze, tak samo dla ciąży. Palenie papierosów, temat tak ważny dla ciężarnych, a nadal są opinie że nagle odstawienie, może negatywnie wpływać na płód i mówią to ginekolodzy, a masa kobiet się do tego stosuje.

I jaki jest koszt komórek nk i immunofenotypu?
Oszaleć można z tymi badaniami, tyle tego jest :(
Komórki NK to co innego niz ANA.
Jak pytałam o koszt NK to w Synevo mi powiedzieli że ok 400 :(
Ja dziś mam pierwsza wizytę immunologa -450 zł... Pokładam w niej duże nadzieje obym się nie rozczarowała.
Dlatego zrobię te komórki jak mi zleci bo jak na razie diagnozuje się sama.

reklama
Ja jestem pod opieką dietetyka i biorę masę supli niestety. Ale jak ktoś ma problemy z metylacją (mthfr) i nietolerancje pokarmowe plus coś autoimmunologicznego (ja mam hashi) to z diety ciężko nasycić dobrem organizm. Ja mam wiele niedoborów mimo dobrego i świadomego odżywiania. To trudne tematy gdzie jest ten złoty środek.
Mój lekarz twierdził, że jak człowiek zdrowo się odżywia, to nic oprócz kwasu foliowego nie potrzeba ;-)
Co za dużo, to też niezdrowo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry