To mój ma ciut więcej (3 tygodnie i 3 dni), a nic poza butelką z mlekiem go nie interesujeMaty edukacyjnej nie mam, za to mam zwykłą piankową, kładziemy małą i zapewniamy atrakcje - książeczki kontrastowe, pluszaki w wyraźnych barwach (ulubioną jest czarna puma), grzechotki i piłeczki sensoryczne w wyraźnych barwach. Mała jak najbardziej reaguje, patrzy,
podąża wzrokiem. Już od ponad tygodnia wykazuje zainteresowanie (a dziś kończy trzy tygodnie). Światła też ją interesują, ale to już tak od drugiej doby życia ją zaczęły fascynować.
reklama
Karolina9933
Fanka BB :)
Ja właśnie trafiłam wczoraj na to, ale jakoś mam wątpliwości czy to na pewno jest bezpieczne dla dziecka@Tola90 zapomnialam o tych rureczkach antykolkowych. Jezeli nie chcesz uzywac kropelek to fajnie odgazowuje dzieckowoec na kolki moze pomoc!
Ja uzywalam przy corce starszej. Pomagalo. Szwagierka uzywala, wiele moich znajomych i nic nikomu nie jestJa właśnie trafiłam wczoraj na to, ale jakoś mam wątpliwości czy to na pewno jest bezpieczne dla dziecka
Karolina9933
Dobra, przekonałaś mnieJa uzywalam przy corce starszej. Pomagalo. Szwagierka uzywala, wiele moich znajomych i nic nikomu nie jestgazy odchodza jak tralala. To sie wklada kawałeczek doslownie tej rureczki
Tylko musisz na czyms to robic bo z gazami moze kupka wyjscDobra, przekonałaś mniedzisiaj synek od rana się męczy, więc już jestem troche zdesperowana :/
marta18691
No ja to bym sie bala wolę dac espumisan tez cos tam pomagaTylko musisz na czyms to robic bo z gazami moze kupka wyjsci oliwka czy czyms pupcie nasmarować żeby nie bolalo dzidziusia. U mnie za pierwwzym razem szwagierka mojej corce robila bo ja soe balam! Ale później juz sama robilan
Karolina9933
Ok, będziemy próbować na przewijakuTylko musisz na czyms to robic bo z gazami moze kupka wyjsci oliwka czy czyms pupcie nasmarować żeby nie bolalo dzidziusia. U mnie za pierwwzym razem szwagierka mojej corce robila bo ja soe balam! Ale później juz sama robilan
Karolina9933
No właśnie u nas dzisiaj nic nie pomaga. Jestem tak wymęczona i szkoda mi maluszka, więc myślę, że jak się stosuje sporadycznie ten kateter to nie powinien zaszkodzićNo ja to bym sie bala wolę dac espumisan tez cos tam pomaga
marta18691
No tak u nas z kolkami nie ma problemow jakos sobie radzimyNo właśnie u nas dzisiaj nic nie pomaga. Jestem tak wymęczona i szkoda mi maluszka, więc myślę, że jak się stosuje sporadycznie ten kateter to nie powinien zaszkodzić
reklama
KarolinaAnna.K
Moja 8 dni dłużej w brzuchu siedziała, to może doroślejsza jestTo mój ma ciut więcej (3 tygodnie i 3 dni), a nic poza butelką z mlekiem go nie interesujeżadne książeczki kontrastowe, grzechotki, pluszaki, nawet światło
jedynie jak za jasne to go razi, ale tak to nie zwraca uwagi.
Sporadycznie można zastosować, ale gdzieś czytałam/słuchałam że nie rutynowo, bo może zbytnio rozluźnić zwieracze odbytu.Ja właśnie trafiłam wczoraj na to, ale jakoś mam wątpliwości czy to na pewno jest bezpieczne dla dziecka
Edit: znalazłam, gdzie o tym słyszałam: