reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny zrobiłam dziś anty-TPO i anty-TG i ponownie kontrolnie TSH które nadal jest niskie ale rośnie z 0,003 do 0,93 w ciągu miesiąca. Anty -TG ok bo 27 przy zakresie ref < 60 ale anty -TPO to jakiś kosmos ponad 4000 (!). Biorę thyrozol 2x5mg. Czy to na razie przekreśla szanse na 2 podejście?? Trochę się podłamałam...
Nie znam się na tych anty tpo i anty tg

Super widać, gratuluję 😘
Przypomnij ile dpo?
Jeszcze nie dziękuje, póki się nie upewnie 😊 13 dpo według flo, ale nie sadziłam że była, bo nie mialam dosłownie żadnych objawów i spisalam ten cykl na straty. Zwłaszcza że to pierwszy cykl po pierwszej @ po poronieniu i sądziłam, że coś może sie rozregulowało

Dziewczyny zrobiłam dziś anty-TPO i anty-TG i ponownie kontrolnie TSH które nadal jest niskie ale rośnie z 0,003 do 0,93 w ciągu miesiąca. Anty -TG ok bo 27 przy zakresie ref < 60 ale anty -TPO to jakiś kosmos ponad 4000 (!). Biorę thyrozol 2x5mg. Czy to na razie przekreśla szanse na 2 podejście?? Trochę się podłamałam...
Spokojnie, te przeciwciała nie stanowią problemu :)
Podwyższone przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli tsh masz w normie, ft3, ft4 tez, to trzeba zrobić usg tarczycy i zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego. Jeśli usg wyjdzie w porządku, to nie ma się czym martwić :*

Nie znam się na tych anty tpo i anty tg
Poczytałam trochę i wygląda na to że przeciwciała stanowią problem przy staraniach naturalnych, ale nie przeszkadzają w zagnieżdżaniu natomiast mogą prowadzić do poronień w I trym. W czwartek mam wizytę z gin-endo z kliniki zobaczymy co powie i czy wersja tej do której chodzę lokalnie się potwierdzi...ale wiecie co...mam już naprawdę dość...co chwila coś wychodzi...i mój przypadek jest dziwny bo niby mam niedoczynność a ani wytrzeszczu ani spadku wagi nie ma, w sumie jedynym objawem są lekkie palpitacje ale tętno w normie jedynie ciśnienie było za wysokie ale teraz w porządku przy kontroli lekami. Chcę podejść do 2 in vitro w maju i niech mi podadzą oba zarodki i tyle bo myślenie o tym, analizowanie, kolejne badania i dzikie pieniądze na nie wydane mnie jedynie dołują...co ma być to będzie nie mogę być niewolnikiem myślenia o ciąży...

Jeszcze nie dziękuje, póki się nie upewnie 😊 13 dpo według flo, ale nie sadziłam że była, bo nie mialam dosłownie żadnych objawów i spisalam ten cykl na straty. Zwłaszcza że to pierwszy cykl po pierwszej @ po poronieniu i sądziłam, że coś może sie rozregulowało
Ale cykle mogą być inne po poronieniu😌 ja po pierwszej ciąży miałam mniej bolesne okresy ale za to bardziej bolały jajniki podczas owulacji. Wcześniej mnie piersi nie bolały w ogóle a po ciąży zaczęły boleć. Będzie dobrze 😊

Spokojnie, te przeciwciała nie stanowią problemu :)
Podwyższone przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli tsh masz w normie, ft3, ft4 tez, to trzeba zrobić usg tarczycy i zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego. Jeśli usg wyjdzie w porządku, to nie ma się czym martwić :*
Dzięki kochana :* tsh niziutkie ale lepsze niskie niż za wysokie, ft3 i ft 4 obecnie idealne, na usg tarczycy idę pod koniec kwietnia. Kilka lat temu miałam 3 malusieńkie guzki - największy 0,5 cm i lekarz od usg ani endo nie kazali się przejmować.

@izzy_j może to świadczyć o Hashimoto i ja uważam że przeciwciała mogą komplikować ciążę. Mimo wszystko Twój organizm wytwarza przeciwciała przeciwko sobie, być może też będzie dążył do zwalczania zarodka. Oczywiście moga a nie muszą :) ale bądź dobrej myśli, wiem jak to jest gdy każde kolejne badanie pokazuje nowy problem :(
Mam tak samo, strach wykonywać jakiekolwiek badania się przecież nie możemy się poddać.

reklama
Do góry