Olga.K
Zaangażowana w BB
Nie mogę się wypowiedzieć w tym temacieA s ogóle to chciałam zapytać o jedna rzecz, bo ja np boje się kucać i schylać, czy prawidłowo?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Nie mogę się wypowiedzieć w tym temacieA s ogóle to chciałam zapytać o jedna rzecz, bo ja np boje się kucać i schylać, czy prawidłowo?
Ja się schylałam i kucałam... Teraz już tego nie robię ze względu na ogromniasty brzuchA s ogóle to chciałam zapytać o jedna rzecz, bo ja np boje się kucać i schylać, czy prawidłowo?
Okej czyli mam się nie stresowaćJa się schylałam i kucałam... Teraz już tego nie robię ze względu na ogromniasty brzuch![]()
Wyciągnęłam swoją kartę ciąży i sprawdziłam jak to u mnie. Przy pierwszym USG miały tyle samo. Przy tym prenatalnym już była lekka różnica różnica. Bliźniak 1: CRL: 7.47cm, 13+5dDziewczyny mam pytanie , w niedziele różnica między bąblami wynosiła 0,07 , wczoraj na wizycie 0,11 a dzisiaj ja prenatalnych 0,16 mm. Czy to jest ok? Dodam ze dzisiaj jest 11+6 a w usg jest ze jeden z nich jest 12+1 a drugi 12+0.
Zmartwiłam się![]()
Dziękuje za odpowiedzWyciągnęłam swoją kartę ciąży i sprawdziłam jak to u mnie. Przy pierwszym USG miały tyle samo. Przy tym prenatalnym już była lekka różnica różnica. Bliźniak 1: CRL: 7.47cm, 13+5d
Bliźniak 2: CRL 6,31cm, 13+2d
Na dwóch kolejnych w ok 17 tygodniu i 21 już były praktycznie identyczne. Więc myślę, że chyba nie masz się czym przejmowaćPewnie gdyby było coś nie tak lekarz by ci powiedział. Pytałaś ?
![]()
Teraz jak napisałaś dokładniejsze dane to jak dla mnie wszystko superDziękuje za odpowiedznie pytałam bo dopiero jak wróciłam do domu to zaczęłam przeglądać zdjęcia z usg i to obliczyłam. Napisałam maila do lekarki prowadzącej ale pewnie odpowie najwcześniej w poniedziałek. Trochę się wystraszyłam, ze ta różnica się powiększa No ale ciąża jest 11+6 a bliźniaki : crl 55,5 12+1 i crl 53,9 12+0.
Podczas usg pani dr powiedziała ze wszystko okej i ze nie ma się do czego przyczepić wiec do głowy mi nawet nie przyszło żeby myśleć o tej różnicy.
Tak powiedziałaTeraz jak napisałaś dokładniejsze dane to jak dla mnie wszystko superoczywiście lekarzem nie jestem ,ale takie niewielkie różnice między maluszkami są chyba normalne
Myślę,że możesz spać spokojnie
Tym bardziej,że jak sama mówisz lekarka powiedziała,,Nie ma się do czego doczepić,,
buziaki:*
Kochana, pamiętaj że to są zawsze takie orientacyjne pomiary. Poza tym badanie miałaś z tego co kojarzę rano, do wieczora mogły jeszcze urosnąćTak powiedziałaśle powiedziała również ze powinny rosnąć 2 mm na dobe a tak się składa ze od wczorajszej wizyty u lekarza prowadzącego do dzisiejszej na prenatalnych urosły: 1,4 mm i 1,9 mm... to mnie tez trochę martwi
![]()