reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja chciałam, ale łóżeczko mam praktycznie równo z moim łóżkiem i nawet w instrukcji jest napisane, że do dostawek się nie nadaje, bo wyłapuje oddech rodzica, a my mamy tak blisko (tylko mniej wygodniej).
My kupiliśmy monitor oddechu i na prawdę polecam. Mamy dużo spokojniejszy sen. Przed kupnem monitora to ja bardziej czuwałam niż spałam.
No i oczywiście tak jak u was żadnych zbędnych rzeczy w łóżeczku[emoji106]

reklama
Eh. Mąż 2 raz w tym tygodniu na 24h w pracy, do tego kółka razy na 8. Jestem wykończona. Ale jako, że teraz będzie 3 dni w domu, to mam dzisiaj turbo i mam ogarnięte całe mieszkanie, teraz ogarniam zdjęcia.
A ja już drugi dzień jestem matką na pełen etat, bo mąż ma zapalenie krtani. Na razie się izolujemy i sama opiekuję się synkiem. Także u nas nie ma wątpliwości kto dzisiaj kąpie [emoji1]

Moj nigdy nie wstaje do malego 😂bo on z tej pracy taki zmeczony przychodzi 😆ja sama ogarniam wszystko😂
Eh. Mąż 2 raz w tym tygodniu na 24h w pracy, do tego kółka razy na 8. Jestem wykończona. Ale jako, że teraz będzie 3 dni w domu, to mam dzisiaj turbo i mam ogarnięte całe mieszkanie, teraz ogarniam zdjęcia.

Ja jak mój idzie do pracy to nie widzę, nie wiem jak on to robi, że nie słyszy Małego, który jest w łóżeczku obok. No ale. Ale jak ma wolne to nie ma zmiłuj z opieką.
Moj nigdy nie wstaje do malego [emoji23]bo on z tej pracy taki zmeczony przychodzi [emoji38]ja sama ogarniam wszystko[emoji23]

Dziewczyny a czy ktoras z Was na noc owija swojego dzieciaczka otulaczem/pielucha (jak otulacz). Sprawdza sie? Ja wlasnie czekam az mi przyjdzie pielucha muslinowa do owijania i bede testowac 😌

Ja to doszłam do wniosku, że samej mi łatwiej się opiekować synkiem niż wiecznie prosić męża o pomoc. Przychodzi zmęczony z pracy i jak go o coś proszę to tylko wzdycha. A tak to przez 2 dni już się nauczyłam jak wszystko sobie zorganizować i dużo lepiej się czuję :D

reklama
Dziewczyny a czy ktoras z Was na noc owija swojego dzieciaczka otulaczem/pielucha (jak otulacz). Sprawdza sie? Ja wlasnie czekam az mi przyjdzie pielucha muslinowa do owijania i bede testowac 😌
My się nie rozstajemy z tulikiem. Kupilam okazyjnie 2 sztuki na olx. Niedługo będziemy przechodzić na większy rozmiar, bo mniejszy tylko do 6 kg:/

Do góry