reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Uuu 5 z przodu to już poważne plany jak dla mnie😂 Ja staniki kupuje u braffierki zawsze, bo tak to bym chodziła jak łachudra😂 A też mój mąż schudł ponad 20 kg i waży tyle, co ja. Trochę kaszana🙈
No to razem z mezem się motywuj. U nas nie ma opcji żeby tyle samo ważyć, bo mój ma 2 metry i przy mojej wadze by go wiatr zdmuchnął 🤣
A co do miesia, to połóż się na plecach, ugnij nogi i podnieś się jak do brzuszków, zobacz czy pod pępkiem nie masz dziury. Moj brzuszek też trochę odstaje, ale widzę, że to jeszcze skóra, bo jak w spodnie się zapne to te sam sprzed ciąży.

Duzo miejsca wasze dzieci maja w gondolach??
Mój już w spacerówce jeździ, chociaż gondola niby duża, ale miejsca coraz mniej.

Mi zwracali uwagę po szczepieniu, że mam myć ręce po kazd zmianie pieluszki, bo w moczu i kupię mogą być wirusy i mogę się zarazić. Na szczesci nic takiego nie miało miejsca, a nie uważałam jakoś specjalnie 🤭
Ja tam i tak myję po każdej zmianie pieluszki ręce, ale teraz będę jeszcze bardziej uważać 🙈 nam nikt nie mówił, że to może zarażać 😔 swoją drogą dziwne, że dziecko dostaje całą dawkę, która nie wywołuje objawów, a osoba mająca kontakt z dzieckiem się zaraża i może mieć objawy 🤔🧐

Ja tam i tak myję po każdej zmianie pieluszki ręce, ale teraz będę jeszcze bardziej uważać 🙈 nam nikt nie mówił, że to może zarażać 😔 swoją drogą dziwne, że dziecko dostaje całą dawkę, która nie wywołuje objawów, a osoba mająca kontakt z dzieckiem się zaraża i może mieć objawy 🤔🧐
Bo to właśnie się ulatnia w moczu, a dziecko nie sięgnie buzią do pieluszki, a człowiek jednak, w trakcie przebierania chociażby włosy odgarnie, albo przypadkowo dotkną twarzy czy cos. Tak mi to tłumaczyły.
Mój oczywiście przy pierwszej zmianie pieluchy po szczepionce mnie obsikal 🤣
A wasze maluchy też tak płakały jak to piły? Bo mój się bardziej darł niż jak miał naraz trzy kłucia 🙈

Zycie na zdrowo jest okropne 😂😂😂czemu nie urodzilam się patyczkiem który może jesc wszystko. 😂😂 Smutne to
Uwielbiam sałatkę z kurczakiem! 😍 Ja tam lubię zdrowe jedzonko pod warunkiem, że pod mój smak, a nie z jakiejś diety 😂 właśnie wcinam owsiankę z pomarańczą 😋 Czaruś pozwolił zrobić 😎

Ja teraz 73 ważę, żeby mieć 6 z przodu to bym była zadowolona 😂 Chociaż miałam wrażenie, że dużo lepiej się czuję i wyglądam a kiecka na chrzciny na mnie nie weszła😭 Ogólnie ja to mam duży biust i to zawsze jest tyle mnie problematyczne.
Ja waze 60kg wrocilam do wagi z przed ciazy ale chcialabym jakies 4kg zrzucic 😂

reklama
Ja teraz ważę 69 kg i marzy mi się zgubić 6 kg i wrócić do ślubnej wagi :D całe życie byłam chuda i nijak nie mogę się przyzwyczaić do wystającego brzucha 😔 w ciąży się czułam jak wieloryb, na koniec ważyłam 88 i nawet świadomość, że noszę w brzuchu dziecko nie pomagała, nie mogłam na siebie patrzeć w lustrze...
Ja to się właśnie w ciąży dobrze czułam, mimo 86kg przed porodem, bo brzuch był ładnie napity, a teraz to... łóżko wodne 😂 jak bym chciała mieć 6 z przodu! 😍

Do góry