reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

czy wasze maluszki też mają z tyłu plamę czerwona na karku?
Tak, u nas na karku, potylicy i jeszcze na czole bylo. Ponoc tego typu wynaczynienia sa normalne u niemowlakow i maja zniknac. I tak tez na czole nam zniknelo juz, dwa pozostale na razie bez zmian.

reklama
Dziewczyny nie wierzę! 🤯 Ryk miałam od ponad godziny nieziemski, pielucha zmieniona, dodatkowe mleko wypite, noszenie, przytulanie, smoczek, grzechotka i nic nie pomagało (a ewidentnie nie był to płacz z bólu), nawet temperaturę zmierzyłam i o dziwo 36,7 jak zazwyczaj ma 37,3 i mówię do chłopaka "może mu jest zimno" i w tej samej sekuncie, co go przykryłam cisza i zasnął 🙈 normalnie matka na medal 🤦‍♂️

Dziewczyny nie wierzę! 🤯 Ryk miałam od ponad godziny nieziemski, pielucha zmieniona, dodatkowe mleko wypite, noszenie, przytulanie, smoczek, grzechotka i nic nie pomagało (a ewidentnie nie był to płacz z bólu), nawet temperaturę zmierzyłam i o dziwo 36,7 jak zazwyczaj ma 37,3 i mówię do chłopaka "może mu jest zimno" i w tej samej sekuncie, co go przykryłam cisza i zasnął 🙈 normalnie matka na medal 🤦‍♂️
Dodam jeszcze, że kark cały czas ciepły 🤷

Oj czasem nie wiemy co naszemu dziecku dolega. To nie nasza wina, a krzywda aż taka mu się nie działa. Teraz, wiesz że musisz go przykryć, albo odkryć jeżeli płacze i nic nie pomaga.

Dzisiaj chciałam pokazać, że młody nie jest gotowy na rozszerzanie diety i jedzenie go nie interesuje, więc dałam mu kromkę chleba do rączki, od razu chciał ją wpakować do buzi i nie dał jej wyciągnąć z rąk 🤣🤣

Oj czasem nie wiemy co naszemu dziecku dolega. To nie nasza wina, a krzywda aż taka mu się nie działa. Teraz, wiesz że musisz go przykryć, albo odkryć jeżeli płacze i nic nie pomaga.

Dzisiaj chciałam pokazać, że młody nie jest gotowy na rozszerzanie diety i jedzenie go nie interesuje, więc dałam mu kromkę chleba do rączki, od razu chciał ją wpakować do buzi i nie dał jej wyciągnąć z rąk 🤣🤣
Wlasnie najgorsze jest to ze to sa zazwyczaj jednorazowe akcje 🤦‍♀️ My jiz tyle razy mielismy sytuacje w ktorych mowilismy „aaa a wiec o to chodzi, to juz bedziemy wiedziec”, i pozniej nie dzialalo 😅 ale warto probowac. W kazdym tazie Beti brawo 👏👏👏 nie tak latwo odczytac te nasze maluchy...

Dziewczyny wiem, że któraś z Was ma maluszka z obniżonym napięciem. Łączę się.. Mój maluch niestety też ma zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego, ćwiczyliśmy w domu ale przez chorobę/antybiotyk nie zawsze nam wychodziło. Na kolejnej konsultacji u fizjoterapeuty do diagnozy doszła niewielka asymetria. Mój mały pięknie trzyma główkę jak leży na brzuszku, ale w podporze nieco ucieka mu prawy łokieć do tyłu. Nie wykonuje poprawnie próby trakcji, ma tzw żabi brzuszek, jest duży i jest mu ciężej. Wczoraj byłam na NFZ u lekarza rehabilitacji żeby chociaż coś było "za darmo" bo neurolog, radiolog, ortopeda, fizjo wszystko prywatnie. Potwierdził to co fizjo nam mówił, dostał skierowanie na pilne na zabiegi i drugie na pilne na oddział dzienny rehabilitacji dziecięcej Wiecie co ? Termin na pilne to połowa lipca i koniec roku. I weź teraz rodzicu nie miej kasy..

Kurcze u nas ostatnio noce dramatycze, najdluzszy sen to tak 2h 🥺 nie ma placzu na szczescie, ale mala wierci sie leczy, dostaje cyca... zasnie predzej lub pozniej i kolejna pobudka np. za 40min.... a od ok 4tej zaczyna sie tak wiercic ze juz za bardzo nie jestem w stanie spac, ani ja ani pewnie ona. Nie wiem co sie zmienilo, pieknie spala wczesniej nawet po 4h 🥺

Dziewczyny wiem, że któraś z Was ma maluszka z obniżonym napięciem. Łączę się.. Mój maluch niestety też ma zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego, ćwiczyliśmy w domu ale przez chorobę/antybiotyk nie zawsze nam wychodziło. Na kolejnej konsultacji u fizjoterapeuty do diagnozy doszła niewielka asymetria. Mój mały pięknie trzyma główkę jak leży na brzuszku, ale w podporze nieco ucieka mu prawy łokieć do tyłu. Nie wykonuje poprawnie próby trakcji, ma tzw żabi brzuszek, jest duży i jest mu ciężej. Wczoraj byłam na NFZ u lekarza rehabilitacji żeby chociaż coś było "za darmo" bo neurolog, radiolog, ortopeda, fizjo wszystko prywatnie. Potwierdził to co fizjo nam mówił, dostał skierowanie na pilne na zabiegi i drugie na pilne na oddział dzienny rehabilitacji dziecięcej Wiecie co ? Termin na pilne to połowa lipca i koniec roku. I weź teraz rodzicu nie miej kasy..
no na nfz czekaj sobie i rok czasu porazka jak nie pojdziesz prywatnie to dupa zimna😞

Whaaat? Dramat. Bo dzieci ze szpitali publicznych moga poczekac 😝 ostatnio maz kolezanki mial problemy zdrowotne, i tez ma pilna wizyte i hematologa na pazdziernik 🤦‍♀️

reklama
Whaaat? Dramat. Bo dzieci ze szpitali publicznych moga poczekac 😝 ostatnio maz kolezanki mial problemy zdrowotne, i tez ma pilna wizyte i hematologa na pazdziernik 🤦‍♀️
Wiesz prawda jest też że jeśli chodzi o fizjo to Ci z renomą, ogarnięci poszli w prywatne bo poprostu zarobią, a w szpitalu, poradni mają kiepskie wynagrodzenie.
Mój tato na pilne do hematologa też 6 mies.

Do góry