reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A czy Twój malutki, jako wczesniak nie ma skoków pozniej? W wieku korygowanym? :)
No właśnie ww poradni neantologicznej powiedzieli nam że istotny jest wiek urodzeniowy ale też korygowany. W sensie może wystąpić dla obu i dla obu będzie ok. Więc musimy się zdać na własne obserwacje, ocenę neurologa i fizjoterapeuty. Te skoki u nas też mogą być nierównomierne e ale nie muszą. Wszystko zależy od wieku ciązy,
I w tym przypadku obróci się na bok lewy, prawy ale na brzuchu jeszcze nie 😒

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie to tego nie rozumiem. Szew to sznurek który ma coś związać, rozpuszczalny to taki który się sam rozpuści w określonym czasie po którym w standardowych warunkach rana powinna być zagojona na tyle by nie rozejść się bez szwu. Bez szwu zrośnie się koślawo, mniej funkcjonalnie i dłużej to będzie trwało. W zasadzie dlatego nie rozumiem tego jak ktoś Ci wyjaśnił że Twój organizm nie akceptuje, bo jakbyś była uczulona to przez ten czas już dawno by to zropialo i wyszło samo.
Masz racje. Z tym ze wlasnie u mnie jest podobna sytuacja. Do 2,5 miesiąca wlasnie co 3 dni chodzilam na kontrol bo "coś " ropiało a rana byla niby zagojona. Mój lekarz twierdził ze wszystko gra a on nie wie co to 🙉 i wlasnie jak trafiłam do drugiego lekarza to mi wyjaśnił że ropieje bo ciało nie przyjmuje szwów. I niby cos tam oczyścił itp i kazal obserwować. Minelo ponad 3 miesiące od porodu a ja dalej mam bol przy chociażby chodzeniu w spodniach itp i o dziwo jak rana z wierzchu jest zagojona to pod spodem czuć wyraźne zgrubienia i miejsce szycia. Co najlepsze lekarz mowi ze do pol roku szwy sie rozpuszczają i trzeba czekać. 😬 bo inaczej trzeba na nowo ciąć itp. Ale troche to mnie to męczy bo za chwile będą 4 miesiace od porodu a ja dalej z bólem i dyskomfortem rany przy codziennych czynnościach. ;/

No właśnie ww poradni neantologicznej powiedzieli nam że istotny jest wiek urodzeniowy ale też korygowany. W sensie może wystąpić dla obu i dla obu będzie ok. Więc musimy się zdać na własne obserwacje, ocenę neurologa i fizjoterapeuty. Te skoki u nas też mogą być nierównomierne e ale nie muszą. Wszystko zależy od wieku ciązy,
I w tym przypadku obróci się na bok lewy, prawy ale na brzuchu jeszcze nie 😒
Moja też nie obraca się jeszcze na brzuch, 5go czerwca będzie miała 4 miesiące. A u ciebie ile ma maluszek? :)

Moja też nie obraca się jeszcze na brzuch, 5go czerwca będzie miała 4 miesiące. A u ciebie ile ma maluszek? :)
do 5 czerwca jeszcze kupa czasu ! No i do 5 miesiąca chyba dziecko powinno się zacząć obracać, macie jeszcze czas :D
Nas tak z główką straszyli, że nie trzyma, a przyszedł dzień, że od razu załapał i tak zostało, ja się kompletnie nie przejmuje jego rozwojem, wszystko w swoim czasie.

do 5 czerwca jeszcze kupa czasu ! No i do 5 miesiąca chyba dziecko powinno się zacząć obracać, macie jeszcze czas :D
Nas tak z główką straszyli, że nie trzyma, a przyszedł dzień, że od razu załapał i tak zostało, ja się kompletnie nie przejmuje jego rozwojem, wszystko w swoim czasie.
Ja też się nie przejmuje bo wiem, że każde dziecko jest inne. Mnue cieszą te uśmiechy od ucha do ucha, a na resztę przyjdzie czas 😁

3 ms 1 tc😌
fizjo mówiła że maluszki normalnie urodzone mają czas do 25 tż później można się konsultować także macie czas.
no mój jeszcze też nie potrafi siadać z podparciem wtedy się pręży i nóżki prostuje, nie chwyta też sam zabawek no i na asymetrię na prawa strone ale pracujemy nad tym u fizjo. ma czas do dwóch lat na ewentualne nadgonienie😀 wierzę że będzie dobrze!

3 ms 1 tc😌
fizjo mówiła że maluszki normalnie urodzone mają czas do 25 tż później można się konsultować także macie czas.
no mój jeszcze też nie potrafi siadać z podparciem wtedy się pręży i nóżki prostuje, nie chwyta też sam zabawek no i na asymetrię na prawa strone ale pracujemy nad tym u fizjo. ma czas do dwóch lat na ewentualne nadgonienie😀 wierzę że będzie dobrze!
Będzie dobrze, dbacie o maluszka takze na wszystko przyjdzie czas 😁 a w którym tygodniu urodziłaś?

3 ms 1 tc😌
Będzie dobrze !

Tak, bo ściana równe 3m. Malutka kuchnia, ale ze chcieliśmy szuflady to ceny u stolarza kosmos.
Udało wam się wpasować z tzw. modułowymi szafkami? [emoji848] Bo cena na prawdę super[emoji846] Podeślesz jakieś zdjęcie?[emoji6]
SAVE_20210519_084454.jpeg

reklama
Do góry