reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A to wy bogate jesteście 😁, nam nie przekroczyło, ja wszystko załatwiłam w pierwszym tygodniu po porodzie .

U nas kluska dalej ładnie śpi w nocy. Oby się to nie zmieniło 😎

Stopki ładnie chwyta ale żeby wsadzić do buzi to jeszcze daleka droga ;). Ona to leniuszek jest, ani się nie przewraca na bok ani na brzuch, chyba jako jedyna z forum ale czekam cierpliwie 😁.
My tacy bogaci, że na wynajmie wciąż mieszkamy, bo na nic nas nie stać 😂 większość co łapie się na to becikowe, to po prostu na papierku ma mniejsze pieniądze niż w rzeczywistości, a my wszystko uczciwie na konto: premie, nadgodziny, praca w sobotę 😂

Mój też jest leniuch 😅

A to wy bogate jesteście 😁, nam nie przekroczyło, ja wszystko załatwiłam w pierwszym tygodniu po porodzie .

U nas kluska dalej ładnie śpi w nocy. Oby się to nie zmieniło 😎

Stopki ładnie chwyta ale żeby wsadzić do buzi to jeszcze daleka droga ;). Ona to leniuszek jest, ani się nie przewraca na bok ani na brzuch, chyba jako jedyna z forum ale czekam cierpliwie 😁.
Mojej koleżanki córka jest z końcówki grudnia i też na brzuch się nie przekręca🤷

dzięki za rady dziewczyny odnośnie żywienia 🥰
u mnie do tej pory mleko i kaszki jadł ale w niedzielę jedliśmy na śniadanie Wafle z pasta jajeczna i tak otwierał buziaka ze mówię dobra dam mu coś i miałem brokuł ugotowałam zmiksowałam z łyżka oliwy i zjadł (dałam tylko 4 łyżeczki po pół godziny od posiłku mleka albo kaszki, chciałby więcej ale się bałam) Jezu dzisiejsza kupa była nie do zniesienia u Was też się tak zmieniło? śmierdzi nie miłosiernie ale żadnych wysypek nie ma 🙄

U was tez gnojki podczas snu sie wkolo przekrecaja na brzuch i wrzeszxza? Powiedzcie ze to mija;F
niestety 🙄 my ciągle pobudki mieliśmy bo ryk jeszcze ręki nie wyjmuje jak się przekręci ☹️
ale bierzemy go do siebie już wtedy od kilku dni i się wysypiamy wszyscy a co bierzemy u nad się nie przekręca 🤷🏻‍♀️

dzięki za rady dziewczyny odnośnie żywienia 🥰
u mnie do tej pory mleko i kaszki jadł ale w niedzielę jedliśmy na śniadanie Wafle z pasta jajeczna i tak otwierał buziaka ze mówię dobra dam mu coś i miałem brokuł ugotowałam zmiksowałam z łyżka oliwy i zjadł (dałam tylko 4 łyżeczki po pół godziny od posiłku mleka albo kaszki, chciałby więcej ale się bałam) Jezu dzisiejsza kupa była nie do zniesienia u Was też się tak zmieniło? śmierdzi nie miłosiernie ale żadnych wysypek nie ma 🙄
Moja po marchewce zrobiła wręcz pomarańczową kupę 🙈 ale nie śmierdzą jakoś bardziej niż wczesniej. Ja planuje za kilka dni podać pierwszy raz kaszke ☺

Ja na becikowe dostałam w szpitalu od razu zaświadczenie i ono jest dla każdego. A jest też jednorazowy dodatek 1000 zł, tylko tu już się przychód liczy z tego, co pamiętam. Narzeczony pracę zaczął po porodzie miesiąc i miał normalną umowę, to musiałam zaświadczenie zanieść o dochodach netto za maj i zabrali zasiłek rodzinny.

Ja na becikowe dostałam w szpitalu od razu zaświadczenie i ono jest dla każdego. A jest też jednorazowy dodatek 1000 zł, tylko tu już się przychód liczy z tego, co pamiętam. Narzeczony pracę zaczął po porodzie miesiąc i miał normalną umowę, to musiałam zaświadczenie zanieść o dochodach netto za maj i zabrali zasiłek rodzinny.
Becikowe to właśnie ten jednorazowy dodatek.

reklama
Do góry