reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ostatnio młody w dzień mało je i pękają mi cycki 😶 😶
Ogólnie to spodziewałam się, że młody będzie miał dużo włosów, ale aż tak :D już ma włoski na nogach i rękach 🤷

reklama
Doczytałam i niestety ten drugi dodatek jest tylko jak się pobiera zasiłek rodzinny. A to też ma próg dochodowy 😂 my takie biedaki w porównaniu do niektórych, a wszystko przekraczamy 😂😂 nic nam się nie należy
Dlatego dopisałam, że ja wtedy byłam bezrobotna i narzeczony bez pracy chwilowo, dlatego wszystko nam przyznano. Siostra jest w systemie, gdzie ma podane dochody itd. Nie wiem od czego to zależy. 🤷‍♀️

Ja właśnie kupilam kaszkę 😀 i pierwsze owocki 😀takze zaczynamy na poważnie 😂
Ja probowalam kleik ryzowy-3 podejscia i 3 porazki. Wypluwa wszystko z butelki i z lyzeczki, dlatego z kaszka jeszcze poczekam. Dajcie znac jak Wam idzie z kaszkami i ktore sa najlepiej akceptowane przez dzieci na poczatek. My dajemy warzywa bo jeszcze walczymy z anemia, wiec pomyslalam, ze witaminki pomoga.

Kurcze ile z Was tu już diete rozszerza :D a my dalej w sumie nic 🙊 trochę mi się nie chce, a trochę obawiam się tych ulewanych rzygowin :D

Nasz też na brzuch nie, niby się obrócił raz czy dwa, ale to dawno już i od tego czasu nic 😂😂 zatrzymuje się na boku i dalej chyba mu się nie chce. Ale ja nic na sile, więc w sumie jakoś specjalnie tego nie analizuje. Dzisiaj byliśmy u gastrologa i właśnie powiedział, że na to jaką kruszynka się urodziła to jest wybitnie rozwinięty poznawczo :D a ja sobie myślę to jak te dzieci, ktore już się obracają, rolują, one to geniusze 😱
Byliśmy na deserku i kawie to mlody siedział na kolanach u starego i mu wyrywał łyżkę z deserem i chciał sobie wsadzić do buzi 🙈
To mój wczoraj wsadził chłopakowi rączkę do miseczki z lodami jak jadł, wiedzą te dzieciaki co dobre 😅 a odgina Twój główkę jak się przekręca na bok? Bo mój inaczej na boku nie leży jak z odgiętą do tyłu główką, a to odginanie niedobre właśnie jest i teraz nie wiem, czy lepiej pozwolić mu się przekręcać z tą odgięta główką, żeby ćwiczył boczki, czy jednak prostować mu główkę, bo odginanie złe, co skutkuje powrotem na plecy, bo już mu nie jest tak fajnie 🤨 jednak im człowiek mniej wie, tym mniej to wszystko rozkminia😅

reklama
Wiesz co ja nie mam ślubu, mogłabym brać wszystko, rodzinne, dodatek mieszkaniowy, dodatek dla samotnej matki itp. ale mi się nie chce kombinować 🤣
A to nie jest tak, że oni to jakoś sprawdzają? Przecież wiele par ma dzieci bez ślubu, a tych zasiłków nie dostają. Pewnie musiałabyś nie mieć papierka na uznanie ojcostwa, a dziecko nazwisko Twoje, bo inaczej to chyba jesteście liczeni do wszystkiego razem 🤔

Do góry