mój niebieskooki o tatusiuDziewczyny a jak z kolorem oczu u Waszych maluszków?
Zmieniły już kolor na piwny bądź zielony![]()

może chociaż włosy będzie miał po mnie brązowe a nie blond ale by było

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mój niebieskooki o tatusiuDziewczyny a jak z kolorem oczu u Waszych maluszków?
raczej się siebie nie wyprąU nas błękitne obwódki wokół źrenic, w brązowe już nie wierzę.
Zobacz załącznik 1310919
A tu moje trzy cuda.
Zobacz załącznik 1310921
Maleństwo śliczne, pasują jej niebieskie oczka! i jakie ma brewki pięknie zarysowaneU nas błękitne obwódki wokół źrenic, w brązowe już nie wierzę.
Zobacz załącznik 1310919
A tu moje trzy cuda.
Zobacz załącznik 1310921
Ooo jak fajnie to słyszeć... A nie ciągle - "cały tatuś"Lipaaa, ale ona do Ciebie podobna![]()
Ja daje normalna, z butelki, typu właśnie żywiecHahaha, jakbym widziała NelkeOna to samo, niczym jej nie oszukam, musi być cycek i tyle, ręką zawsze trzyma cycka a druga ręką tą pod spodem dotyka mojego ciała /brzucha więc ciągle jest ze mną w "kontakcie" fizycznym poprzez dotyk. A jest jeszcze taka cwana, że ja wystarczy, że ruszę dosłownie palcem, czy przesunę nim po jej ciele to ona automatycznie się rusza
Muszę czekać aż głębiej zasnie to wtedy muszę bardzo powoli i cicho odchodzić
O fajnie fajnie, zaraz Nastka kończy 6 miesięcy więc już będą codziennie stałe posiłkiJednak na cycku to na cycku, nie trzeba było pilnować karmienia stałego tylko na żądanie cyc i dalej zabawa
A teraz już trzeba będzie jednak pamiętam o tym obiadku o danej porze, potem o owocach itp
My dziś mamy jeszcze dynie i na dniach muszę jej kupić bbox i kubeczek.
Powiedzcie mi, jaką wodę dajecie do picia swoim dzieciom? Filtrowaną czy kupiona z butelki ( jeśli tak to jaką, taką niby dla dzieci czy normalną np. Żywiec Zdrój?)![]()
Przegotowaną przestudzoną z czajnika jej daje wodę. U nas jest kiepska woda pomimo że filtruje dzbankiem, więc wolę jej dać przegotowaną. Na wyjazd kupię butelkowaną.Hahaha, jakbym widziała NelkeOna to samo, niczym jej nie oszukam, musi być cycek i tyle, ręką zawsze trzyma cycka a druga ręką tą pod spodem dotyka mojego ciała /brzucha więc ciągle jest ze mną w "kontakcie" fizycznym poprzez dotyk. A jest jeszcze taka cwana, że ja wystarczy, że ruszę dosłownie palcem, czy przesunę nim po jej ciele to ona automatycznie się rusza
Muszę czekać aż głębiej zasnie to wtedy muszę bardzo powoli i cicho odchodzić
O fajnie fajnie, zaraz Nastka kończy 6 miesięcy więc już będą codziennie stałe posiłkiJednak na cycku to na cycku, nie trzeba było pilnować karmienia stałego tylko na żądanie cyc i dalej zabawa
A teraz już trzeba będzie jednak pamiętam o tym obiadku o danej porze, potem o owocach itp
My dziś mamy jeszcze dynie i na dniach muszę jej kupić bbox i kubeczek.
Powiedzcie mi, jaką wodę dajecie do picia swoim dzieciom? Filtrowaną czy kupiona z butelki ( jeśli tak to jaką, taką niby dla dzieci czy normalną np. Żywiec Zdrój?)![]()
PokazałabysMój miał najpierw niebieskie, potem stalowe a teraz to już takie ciemno piwne![]()
DziękujemyOjej ale śliczna pyzunia
Super pamiątka!
Też mamy piątkę za sobą.
Ale ten czas leci, dopiero co pisałyśmy o skurczach, czopach i innych zwiastunach porodu a tu proszę... Wzruszyłam się, Nela będzie miała powodzenie, bez dwóch zdań![]()
Dla mnie to już też za długo, ale w innych krajach to jest normalne, że się tak długo karmiDla mnie to już trochę za dużo
Wiem, że mleko z piersi to samo dobro ale raczej nie chciałabym tak długo karmić...
Przypomniało mi się coś i napisze Wam... Może któraś z Was też to widziała...
Oglądałam dawno temu taki dokument o karmieniu piersią... I były 3 przypadki. Pierwszy - mówię omg jaka jazda... - kobieta urodziła synka i jakoś świeżo po porodzie przygarnęła szczeniaka. I ujęcie jak jedna piersią karmi maluszka a druga psa!
Drugi przypadek, mówię no jeszcze lepiej - 7 letnia córeczka wisi przy cycku i ogląda bajki.
Trzeci powalił mnie całkowicie - kobiety w krajach słabo rozwiniętych przy nadmiarze pokarmu podają pierś młodym kozom...
![]()
Nie. Nela od urodzenia miała granatowe, teraz ma niebieskie i takie jej zostaną już, bo my oboje niebieskie mamyDziewczyny a jak z kolorem oczu u Waszych maluszków?
No ja to mówiłam właśnie już przy pierwszym wspólnym zdjęciu, że jest bardzo podobna do Ciebie Majka, szczególnie właśnie po oczachLipaaa, ale ona do Ciebie podobna![]()
Hahaha, a dziękujemyno nic wygląda jak mała Włoszka![]()
My chcieliśmy kupić jej kombinezon, mąż zszedł do piwnicy a tam 3 kombinezony plus jeszcze pełno kurtek, bezrękawników na terazO właśnie te mi się podobają ubranka z wełnymuszę coś poszukać i pooglądać sobie.
Tak, w smyku często są wyprzedaże, ale przeważnie są online i online też jest większy wybór ubrań, moja mama dla Neli zamówiła multum ubrań już większych 80-86 właśnie ze smyka, bo tam kupuje też dla Milenki ( moja 7 letnia siostra) i powiem Wam, że smyk ma fajne ubranka, dobra jakość ( wiadomo, nie całkowicie wszystkie), ale czasem nawet lepsze niż w h&m.
Dzisiaj byliśmy wszyscy właśnie w h&m i racja, jest - 20% na kolekcje dziecięcą, więc skorzystałamBo właśnie musiałam małej kupić coś ciepłego i kupiłam jej komplet takich ciepłych misiowatych spodni i bluzy, później taki ciepły mięciutki sweterek i na razie tyle, bo przed wyjściem do sklepu zobaczyłam, że w komodzie mam dla niej ciepły polarek i 3 ciepłe bluzy
leżały one w szufladzie gdzie mam ubranka z większymi rozmiarami i co jakiś czas przeglądam i jak pasuje i nie są za duże to wkładam do tych ubrać gdzie aktualnie chodzi
no a robiłam porządek w piątek i oglądałam rozmiary ale na bluzy nie spojrzałam, chyba dalej latem żyje
O, śliczne![]()