reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hahaha, jakbym widziała Nelke 😅 Ona to samo, niczym jej nie oszukam, musi być cycek i tyle, ręką zawsze trzyma cycka a druga ręką tą pod spodem dotyka mojego ciała /brzucha więc ciągle jest ze mną w "kontakcie" fizycznym poprzez dotyk. A jest jeszcze taka cwana, że ja wystarczy, że ruszę dosłownie palcem, czy przesunę nim po jej ciele to ona automatycznie się rusza 🤪 Muszę czekać aż głębiej zasnie to wtedy muszę bardzo powoli i cicho odchodzić 😁

O fajnie fajnie, zaraz Nastka kończy 6 miesięcy więc już będą codziennie stałe posiłki 😁 Jednak na cycku to na cycku, nie trzeba było pilnować karmienia stałego tylko na żądanie cyc i dalej zabawa 😁 A teraz już trzeba będzie jednak pamiętam o tym obiadku o danej porze, potem o owocach itp 😁
My dziś mamy jeszcze dynie i na dniach muszę jej kupić bbox i kubeczek.

Powiedzcie mi, jaką wodę dajecie do picia swoim dzieciom? Filtrowaną czy kupiona z butelki ( jeśli tak to jaką, taką niby dla dzieci czy normalną np. Żywiec Zdrój?) 🙂
Ja daje normalna, z butelki, typu właśnie żywiec

Hahaha, jakbym widziała Nelke 😅 Ona to samo, niczym jej nie oszukam, musi być cycek i tyle, ręką zawsze trzyma cycka a druga ręką tą pod spodem dotyka mojego ciała /brzucha więc ciągle jest ze mną w "kontakcie" fizycznym poprzez dotyk. A jest jeszcze taka cwana, że ja wystarczy, że ruszę dosłownie palcem, czy przesunę nim po jej ciele to ona automatycznie się rusza 🤪 Muszę czekać aż głębiej zasnie to wtedy muszę bardzo powoli i cicho odchodzić 😁

O fajnie fajnie, zaraz Nastka kończy 6 miesięcy więc już będą codziennie stałe posiłki 😁 Jednak na cycku to na cycku, nie trzeba było pilnować karmienia stałego tylko na żądanie cyc i dalej zabawa 😁 A teraz już trzeba będzie jednak pamiętam o tym obiadku o danej porze, potem o owocach itp 😁
My dziś mamy jeszcze dynie i na dniach muszę jej kupić bbox i kubeczek.

Powiedzcie mi, jaką wodę dajecie do picia swoim dzieciom? Filtrowaną czy kupiona z butelki ( jeśli tak to jaką, taką niby dla dzieci czy normalną np. Żywiec Zdrój?) 🙂
Przegotowaną przestudzoną z czajnika jej daje wodę. U nas jest kiepska woda pomimo że filtruje dzbankiem, więc wolę jej dać przegotowaną. Na wyjazd kupię butelkowaną.

Ojej ale śliczna pyzunia 🥰🥰🥰

Super pamiątka!

Też mamy piątkę za sobą.

Ale ten czas leci, dopiero co pisałyśmy o skurczach, czopach i innych zwiastunach porodu a tu proszę... Wzruszyłam się, Nela będzie miała powodzenie, bez dwóch zdań ❤️
Dziękujemy 🥰 No Majka też prześliczna 😍 Obie będą miały powodzenie ❤️
Ehh, to prawda, jak wspomnę sobie okres ciąży to się wzruszam, bo dla mnie to był to cudowny okres i pięknie go wspominam 🥰
Szkoda, że ten czas tak szybko leci, nasze pociechy mają dopiero, a raczej już pół roku, a zaniedlugo będzie rok, dwa, pięć i tak dalej 🥺
Dla mnie to już trochę za dużo 🙈
Wiem, że mleko z piersi to samo dobro ale raczej nie chciałabym tak długo karmić...

Przypomniało mi się coś i napisze Wam... Może któraś z Was też to widziała...

Oglądałam dawno temu taki dokument o karmieniu piersią... I były 3 przypadki. Pierwszy - mówię omg jaka jazda... - kobieta urodziła synka i jakoś świeżo po porodzie przygarnęła szczeniaka. I ujęcie jak jedna piersią karmi maluszka a druga psa!
Drugi przypadek, mówię no jeszcze lepiej - 7 letnia córeczka wisi przy cycku i ogląda bajki.
Trzeci powalił mnie całkowicie - kobiety w krajach słabo rozwiniętych przy nadmiarze pokarmu podają pierś młodym kozom...

🤷‍♀️
Dla mnie to już też za długo, ale w innych krajach to jest normalne, że się tak długo karmi 😉

O fuck 😱 Hardcore fest... Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, nawet nie chciałabym tego widzieć 🤮
Dziewczyny a jak z kolorem oczu u Waszych maluszków?
Zmieniły już kolor na piwny bądź zielony❓
Nie. Nela od urodzenia miała granatowe, teraz ma niebieskie i takie jej zostaną już, bo my oboje niebieskie mamy 😉
Lipaaa, ale ona do Ciebie podobna 😍
No ja to mówiłam właśnie już przy pierwszym wspólnym zdjęciu, że jest bardzo podobna do Ciebie Majka, szczególnie właśnie po oczach 🥰
no nic wygląda jak mała Włoszka 😍
Hahaha, a dziękujemy 🤩 No ale niestety żadnych korzeni włoskich nie mamy 😁

reklama
O właśnie te mi się podobają ubranka z wełny 😍 muszę coś poszukać i pooglądać sobie.

Tak, w smyku często są wyprzedaże, ale przeważnie są online i online też jest większy wybór ubrań, moja mama dla Neli zamówiła multum ubrań już większych 80-86 właśnie ze smyka, bo tam kupuje też dla Milenki ( moja 7 letnia siostra) i powiem Wam, że smyk ma fajne ubranka, dobra jakość ( wiadomo, nie całkowicie wszystkie), ale czasem nawet lepsze niż w h&m.
Dzisiaj byliśmy wszyscy właśnie w h&m i racja, jest - 20% na kolekcje dziecięcą, więc skorzystałam 😁 Bo właśnie musiałam małej kupić coś ciepłego i kupiłam jej komplet takich ciepłych misiowatych spodni i bluzy, później taki ciepły mięciutki sweterek i na razie tyle, bo przed wyjściem do sklepu zobaczyłam, że w komodzie mam dla niej ciepły polarek i 3 ciepłe bluzy 🤦‍♀️ leżały one w szufladzie gdzie mam ubranka z większymi rozmiarami i co jakiś czas przeglądam i jak pasuje i nie są za duże to wkładam do tych ubrać gdzie aktualnie chodzi 😁 no a robiłam porządek w piątek i oglądałam rozmiary ale na bluzy nie spojrzałam, chyba dalej latem żyje 😅

O, śliczne 🥰
My chcieliśmy kupić jej kombinezon, mąż zszedł do piwnicy a tam 3 kombinezony plus jeszcze pełno kurtek, bezrękawników na teraz 😂 jedynie kupimy jej wełniane buciki i może jakieś spodnie do tych kurtek co ma na zimę, bo bardzo mi się spodobały te wełniane rzeczy.

Do góry