Niedługo mama
Fanka BB :)
Haha to tak właśnie jest my chcemy w góry Wy nad morzeTo ja znów zazdroszczę, że nad morze tak bliskoMy nad morze mamy 10-12 h...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha to tak właśnie jest my chcemy w góry Wy nad morzeTo ja znów zazdroszczę, że nad morze tak bliskoMy nad morze mamy 10-12 h...
Ale to aspirayorem, prawda? Jaki masz?Ja odciągami jak słyszę, że tam jakiś gil się zaplątał. Skrapiamy trochę soli fizjo. i odciągam. Mały to jako zabawę traktuje więc nie ma problemu![]()
O nie, na środek na pewno nie, ja mogę tylko nad morzem, które też uwielbiam i nie mam go dość nigdy lub w górachHaha to tak właśnie jest my chcemy w góry Wy nad morzepozostaje się cieszyć tym co mamy
albo żeby było sprawiedliwie wyprowadzić się "na środek " Polski
![]()
Ja mam Canpol Babies.Ale to aspirayorem, prawda? Jaki masz?
Dziewczyny, ale mnie na wspominki też wzięło. Za czasów studenckich, w ubiegłym wieku, z plecarami obeszliśmy prawie wszystko i Orlą Perć i jaskinie i Rysy (gdzie szampana wtachałam i kieliszki, bo miałam urodziny) Biedne, ale cudne czasy...: noclegi u bacy i w Morskim Oku na podłodze beż karimaty... ale byłam młodaMy robiliśmy też tę trasę przez Pięć Stawów i wracaliśmy przez Morskie30 km w nogach ale było warto, przecudne widoki. Góry mnie tmega relaksują i wyciszają. Chcę powtórzyć tę trasę i marzy mi się z noclegiem w schronisku w Dolinie Pięciu Stawów
Z takich dalszych to jeszcze na Giewont wchodziliśmy ale Pięć Stawów skradło moje serce
![]()
Gruszką jak odciągasz to te gilki się przesuwają w nosie Góra dół aż tam coś wyjdzie na zewnątrz. Aspirator lepiej działa bo od razu wszystko wyciągasz (przetestowałam już wszystko)Pytanie mam do dziewczyn, ktore mają i uzywaly aspiratora do noskaodciagacie taki katarek, ktory widac w dziurce nosa, czy da sie odciagnac rowniez ten ktorego nie widac, a slychac ze dziecko ma zatkaną dziurke?
Ja mam jedynie gruszke i albo nie potrafie skutecznie jej uzywac albo tego niewidocznego kataru nie moge odciagnac![]()
Również mam, po nim katarek (ale to już jak dziecko ma mocno zawalony nos). Frida nie daje rady bo jest za delikatna. Canpolem super się wyciąga.Ja mam Canpol Babies.
No Orła Perć i Rysy to szacun, chyba się nigdy nie zdecyduję na te szczyty bo już widzę, jak lecę w przepaśćDziewczyny, ale mnie na wspominki też wzięło. Za czasów studenckich, w ubiegłym wieku, z plecarami obeszliśmy prawie wszystko i Orlą Perć i jaskinie i Rysy (gdzie szampana wtachałam i kieliszki, bo miałam urodziny) Biedne, ale cudne czasy...: noclegi u bacy i w Morskim Oku na podłodze beż karimaty... ale byłam młoda
Teraz z dzieckiem to ja ta wygodna jestem![]()
Dziękuję kochanaPati, cudne zdjęcia! I ty i Nela wyglądacie wspaniale
Z tym, że u nas nie wszystkie pobudki są na karmienie. Ostatnie nocki są ciężkie, młody budzi się żeby go poprzytulać. Nawet z drzemki w ciągu dnia obudzi się z krzykiem a jak się go weźmie na ręce, ponosi, polula to zasypia znowu. Nie wiem czy to skok czy jeszcze coś innego. Starsza w tym wieku budziła się tylko na cycka, a że była cackoholiczka to potrafiła się budzić co 20-30 minut. Bartek jest inny, zobaczymy jak to będzie wyglądać jak zacznę mu rozszerzać dietę.
Moja kuzynka ma córkę starsza o 4 miesiące i w weekend widziałam jak u nich wygląda karmienie. Mała jak tylko widzi jedzenie to od razu w krzyk a uspokaja się jak tylko ma coś w buzi. Nawet między posiłkami jak zobaczy, że ktoś coś je to ona też musi to spróbowaćale przez to udało im się zejść do dwóch karmień KP dziennie, reszta to posiłki stałe. Dla mnie to nowość, bo moja starsza nic tylko by cycka chciała, dopiero w wieku 15 m-cy mogłam jej zacząć ograniczać KP.
Ja używam aspiratorka z Canpol , którego się ustami wysysa i jestem zadowolona. Małej usuwam tylko to co widać, bo jeszcze nigdy nie miała kataru czy zatkanego nosa.Pytanie mam do dziewczyn, ktore mają i uzywaly aspiratora do noskaodciagacie taki katarek, ktory widac w dziurce nosa, czy da sie odciagnac rowniez ten ktorego nie widac, a slychac ze dziecko ma zatkaną dziurke?
Ja mam jedynie gruszke i albo nie potrafie skutecznie jej uzywac albo tego niewidocznego kataru nie moge odciagnac![]()