reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak Wy schodziłyście z proga? Ja biorę teraz 4 razy dziennie po 2 dopochwowo i 4 razy dziennie 2 podjęzykowe. Ale ostatnio zrezygnowałam z tych podjęzykowych na noc bo nie daje już rady 🤢🤮 jestem w 9 tygodniu konsultacje mam za tydzień. Myślcie że jak wezmę dwie pod język mniej przy tych dawkach to dużo zmieni? Proga nie badałam.
Ja brałam 3xdziennie dopochwowo, i 3x dziennie po 2 tab doustnie duphastpn, u mnie po 12 tygodniu lekarz zaczął zmniejszać, teraz tylko 2x dopochwowe zostały, bez leków proga mam 56 , po 12 tygodniu łożysko samo zaczyna produkować więc mało ci brakuje żeby lekarz odstawiał, może zbadaj w poniedziałek jak masz wysoki to może pozwoli z czegoś już zchodzic powoli

reklama
Ja brałam 3xdziennie dopochwowo, i 3x dziennie po 2 tab doustnie duphastpn, u mnie po 12 tygodniu lekarz zaczął zmniejszać, teraz tylko 2x dopochwowe zostały, bez leków proga mam 56 , po 12 tygodniu łożysko samo zaczyna produkować więc mało ci brakuje żeby lekarz odstawiał, może zbadaj w poniedziałek jak masz wysoki to może pozwoli z czegoś już zchodzic powoli
Tak sobie policzyłam że dziennie biorę 800 mg dopochwowo i 400 mg podjęzykowo. Wczoraj nie dałam rady wziąć na noc tej podjęzykowej bo tak mi było źle że na samą myśl miałam dosyć. I odpuściłam... Mam nadzieję że przy takich dawkach jakie biorę ta jedna pominięta nie zrobi różnicy

Tydzień temu było 56. Teraz biorę tylko jedną tabletkę Cyclogestu żeby całkowicie zejść
A ty bierzesz jeszcze? Bo chyba miałaś nie brać ale coś tam wyszło?
Biorę tylko duphaston bo spanikowałam ze jest niski po odstawieniu(28,3) zobaczymy co mi teraz w czwartek na wizycie Huras powie czy zostaje jeszcze czy schodzimy🤷

Tak sobie policzyłam że dziennie biorę 800 mg dopochwowo i 400 mg podjęzykowo. Wczoraj nie dałam rady wziąć na noc tej podjęzykowej bo tak mi było źle że na samą myśl miałam dosyć. I odpuściłam... Mam nadzieję że przy takich dawkach jakie biorę ta jedna pominięta nie zrobi różnicy
Jedna pewnie nie zrobi różnicy, ja też nie dałam rady tej podjezykowej 🤢, poproś lekarza może niech chociaż na doustne zmieni albo w zastrzykach , jeszcze 3 tygodnie i będzie lepiej , trzymaj się 😉

Strasznie duże dawki bierzesz 😱ja łącznie miałam 900 i lekarz mówił, że to jest bardzooo dużo i na pewno starczy, nie mylił się chłop 😉

Jedna pewnie nie zrobi różnicy, ja też nie dałam rady tej podjezykowej 🤢, poproś lekarza może niech chociaż na doustne zmieni albo w zastrzykach , jeszcze 3 tygodnie i będzie lepiej , trzymaj się 😉
W dzień daję radę z tą podjęzykowa bo jak tylko kończy się rozpuszczać to od razu zagryzam czymś i pije mleko żeby ogarnąć ten posmak 😳 ale ostatnia dawka jest o północy i tutaj już jest masakra

reklama
Do góry