reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Teraz jak nie palę to też mnie to wkurza a teść i mój tata pali. Wkurza mnie to ze człowiek najzwyczajniej śmierdzi. Zaczęło mi przeszkadzać cos co kiedyś kompletnie mi nie przeszkadzało
podobno jest to w stanie zrozumieć palacz jak rzuci palenie 🙄 choć ja nigdy nie paliłam bo 🤔kiedyś w 6 klasie podstawówki nie wiedziałyśmy z koleżanką co to jest trawa tyle się o tym gadało i stwierdziłyśmy, że też spróbujemy po lekcjach umówiliśmy się na łąkę narwałyśmy trawy wzięła od ojca takie ręcznie robione papierosy wyrzuciłyśmy zawartość i napchałyśmy trawy podpaliłyśmy i próbowałyśmy się sztachnąć rany jakie to było ohydne od tamtej pory nic nie paliłyśmy a potem w domu rzygałyśmy obie jak koty rodzice myśleli że coś wypiliśmy ale nic nie poczuli 😂😂😂 ahhh

Ps zaznaczę odrazu że to były czasy gdzie były telefony stacjonarne a o komputerze to można było pomarzyć nie wspomnę internet 😂

reklama
podobno jest to w stanie zrozumieć palacz jak rzuci palenie 🙄 choć ja nigdy nie paliłam bo 🤔kiedyś w 6 klasie podstawówki nie wiedziałyśmy z koleżanką co to jest trawa tyle się o tym gadało i stwierdziłyśmy, że też spróbujemy po lekcjach umówiliśmy się na łąkę narwałyśmy trawy wzięła od ojca takie ręcznie robione papierosy wyrzuciłyśmy zawartość i napchałyśmy trawy podpaliłyśmy i próbowałyśmy się sztachnąć rany jakie to było ohydne od tamtej pory nic nie paliłyśmy a potem w domu rzygałyśmy obie jak koty rodzice myśleli że coś wypiliśmy ale nic nie poczuli 😂😂😂 ahhh

Ps zaznaczę odrazu że to były czasy gdzie były telefony stacjonarne a o komputerze to można było pomarzyć nie wspomnę internet 😂
Umarłam 😂😂😂😂 nie no my paliliśmy rurki takie jakiś krzaków za dzieciaka i wielce że palimy fajki 😂😂 ja zaczęłam palić przez głupotę i dobrze ze pozbyłam się tego nałogu.

A my dziś byłyśmy na kontroli u hematologa. Wyniki krwi są w porządku, natomiast jeden wskaźnik, który oznacza alergie był powyżej normy i się pytała czy mała ma wysypkę, mówię, że ma a ona, że widać z badań, że na coś jest uczulona. Pooglądała ją i widząc te suche placki na rękach, udkach, pod broda i na dekolcie mówi, że wygląda to na azs ( ja już podejrzewałam to wcześniej, bo narzeczony jest Atopowcem) i się pyta czy któryś z nas ma, ja mówię, że tak, że narzeczony a ona mówi, ze w takim razie mała prawdopodobnie na pewno ma AZS i musimy iść do alergologa po odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji. A Wysypka na brzuszku i plecach to z alergii i mówię jej, że to prawdopodobnie przez marchewkę, bo wtedy ta Wysypka się pojawiła jak zaczęłam dietę rozszerzać. I powiedziała, że bardzo możliwe, że obserwować. No więc na razie postanowiłam marchewki jej nie dawać przez kilka dni i zobaczymy. Inne warzywka pójdą.
Na usg wyszło wszystko dobrze, torbieli na jajniku już nie ma, guzki za uchem to węzły chłonne, ktore dłuuugo schodzą a na szyi to widać, że ewidentnie to ten kręcz szyi ( z powodu trudnego porodu), który był zdiagnozowany. Także jestem szczęśliwa, że już koniec z tymi diagnozami tych guzów i wiadomo co to jest 😊
Kontrola u hematologa i ortopedy w styczniu 😁
Patii26, a pamiętasz który wskaźnik świadczy o alergii?
Mam kilka badań krwii Melanii popatrzyłabym sobie.
Po czterech dniach od wystąpienia tych czerwonych swędzących policzków mała jest dziś wreszcie gładka.
Tylko.na mleku moim była, a ja dodatkowo też dieta bez potencjalnych alergenów. Poczekam jeszcze i od poniedziałku od nowa będę karmić stałymi, teraz już robiąc notatki co i kiedy daję.
Ehhh, drugie dziecko też alergik, my z mężem też. Wiem jaka droga mnie czeka 😒

Patii26, a pamiętasz który wskaźnik świadczy o alergii?
Mam kilka badań krwii Melanii popatrzyłabym sobie.
Po czterech dniach od wystąpienia tych czerwonych swędzących policzków mała jest dziś wreszcie gładka.
Tylko.na mleku moim była, a ja dodatkowo też dieta bez potencjalnych alergenów. Poczekam jeszcze i od poniedziałku od nowa będę karmić stałymi, teraz już robiąc notatki co i kiedy daję.
Ehhh, drugie dziecko też alergik, my z mężem też. Wiem jaka droga mnie czeka 😒
to ciężkie do odgadnięcia ale tutaj masz zestawienie

o matko nienawidzę wódki i raz w życiu piłam to nie trunki dla mnie 😂🤪
Co Ty mówisz...:oja tam wódeczką nie pogardzę...tylko ,żeby nie wyszło że jakaś pijaczka jestem🤣
O tak tak, ta wódeczka owszem bardzo dobra. Czekam na drineczka z wódeczki, jeszcze trochę 🙃🙃 mąż wtedy przejmie córkę na cały wieczór i noc, a ja z przyjaciółką idziemy w tango. Pewnie po jednym drinku umrzemy ale co tam. 🙃
Hehe nie ważne czy po jednym czy po 5 ważne, że relaks na maxa:)🤣
To teraz może zmroże krew w żyłach, ja wódkę tylko zapijam wodą 🙈 bardzo dobra metoda by czuć się dobrze na drugi dzień.
Hehe powiem Ci , że ja też....wodą ale gazowaną z cytryną....:)

Eee nie wszystko dla ludzi 🤪 ale nie dla mnie!
ja pije tylko whisky czystą najbardziej irlandzką czeka na mnie taka 18-letnia ale zarezerwowaliśmy jak młody się wyprowadzi 😂

edit dodam że smaku, zapachu piwska też nie znoszę 🤮 a winko to tylko jakieś argentyńskie, chilijskie albo portugalskie ahh marzy mi się 😎
No widzisz to Ty whisky a ja jednak jak już mam wybierać to team wódeczka...rum bialy..gin:)😁
😁
Ja nie karmię piersią więc od czasu pozwalam sobie na lampkę czerwonego wina. Ostatnio jednak pierwszy raz wypiłam jedno Mojito i tak jak piszesz czułam się jakbym z 5 drinków wypiła 😂
No to ja już mam troszkę więcej tych mohito za sobą:)🤣
Tak ze 3 na jedno posiedzenie...żeby głowa nie bolała na drugi dzień:)
Za ogrodzeniem u brata było pełno mięty więc żal było żeby się marnowała:)Ale to tylko wtedy kiedy towarzystwo doborowe i mąż w domu żeby ktoś czuwał ...bo inaczej to zostaje tylko woda mineralna i herbata:)i znowu wychodzę na pijaczkę🤣

Jezu nie palę już prawie 2 lata. Gdy mialam szyję w kołnierzu ortopedycznym nie chciało mi sie wychodzić na balkon 😂 i tak rzuciłam.
Ja nie palę z 6 i w skarbonce mam z 15 tyś złotych:)Kiedyś regularnie odkładałam..teraz jak mi się przypomni:)
Umarłam 😂😂😂😂 nie no my paliliśmy rurki takie jakiś krzaków za dzieciaka i wielce że palimy fajki 😂😂 ja zaczęłam palić przez głupotę i dobrze ze pozbyłam się tego nałogu.
No my udawaliśmy że palimy a paliliśmy łodygi od winogrona...ale nie pytajcie czemu...na taki pomysł koleżanka wpadła:)
A historia Vanes....super🥳....chciałabym aby moje dziecko tak zaczęło próbować cokolwiek palić...oduczyłaby się na zawsze:)

Już wróciłam od gastroenterologa....podróż nawet nawet...coś też kręciła się ale nie było źle...a w drodze powrotnej zasnęła więc luzik:)Myślę, że fotelik się sprawdzi...ale czas pokaże:)
Do końca 1 roku życia mamy podawać dalej to mleko neocate a później zrobić prowokację bebilonem pepti...jak się nie uda to wizyta ponowna żeby wypisał zlecenie na mleko neocate po 1 roku życia:)
Przepisał mi na ten jej policzek maść....Aknemycin....i czytam żeby nie stosować u dzieci...i znowu nie wiem co robić🤔Ale u kobiet w ciąży i karmiących można...ciekawe🤔

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co Ty mówisz...:oja tam wódeczką nie pogardzę...tylko ,żeby nie wyszło że jakaś pijaczka jestem🤣

No widzisz to Ty whisky a ja jednak jak już mam wybierać to team wódeczka...rum bialy..gin:)😁
😁

Za ogrodzeniem u brata było pełno mięty więc żal było żeby się marnowała:)Ale to tylko wtedy kiedy towarzystwo doborowe i mąż w domu żeby ktoś czuwał ...bo inaczej to zostaje tylko woda mineralna i herbata:)i znowu wychodzę na pijaczkę🤣

Ja nie palę z 6 i w skarbonce mam z 15 tyś złotych:)Kiedyś regularnie odkładałam..teraz jak mi się przypomni:)

No my udawaliśmy że palimy a paliliśmy łodygi od winogrona...ale nie pytajcie czemu...na taki pomysł koleżanka wpadła:)
A historia Vanes....super🥳....chciałabym aby moje dziecko tak zaczęło próbować cokolwiek palić...oduczyłaby się na zawsze:)

Już wróciłam od gastroenterologa....podróż nawet nawet...coś też kręciła się ale nie było źle...a w drodze powrotnej zasnęła więc luzik:)Myślę, że fotelik się sprawdzi...ale czas pokaże:)
Do końca 1 roku życia mamy podawać dalej to mleko neocate a później zrobić prowokację bebilonem pepti...jak się nie uda to wizyta ponowna żeby wypisał zlecenie na mleko neocate po 1 roku życia:)
Przepisał mi na ten jej policzek maść....Aknemycin....i czytam żeby nie stosować u dzieci...i znowu nie wiem co robić🤔Ale u kobiet w ciąży i karmiących można...ciekawe🤔
Oby ten fotelik Ci się sprawdził.
U mnie mały sukces. Odwróciłam siedzisko tyłem do jazdy, ale na przednim fotelu. Podróż 1h. Pół drogi jęki, kwęki. Potem usnęła, miałam zestaw gryzaków, podkładałam jej co chwilę inny.
Dodam, że wyjechałam na noc. Po kąpieli już. Normalnie zasypia jak kłoda, więc śpiącą była na bank.
Podróż nadal mało bezpieczna, bo jako kierowca byłam mocno rozkojarzona.

He he. Ja też u Mamy 🙂

😁

Heh ja na jakieś imprezce to też wódeczką nie pogardzę 😉ale piwa to nie cierpię 🤮 no to mamy już skład na imprezkę 🤩
A tak patrzę z ciekawości że ten Wasz lek to na trądzik pospolity🤔 ale działa przeciwbakteryjnie to może o to mu chodziło i antybiotyk tylko czemu daje takie na którym pisze ze nie stosować u dzieci.

reklama
Heh ja na jakieś imprezce to też wódeczką nie pogardzę 😉ale piwa to nie cierpię 🤮 no to mamy już skład na imprezkę 🤩
A tak patrzę z ciekawości że ten Wasz lek to na trądzik pospolity🤔 ale działa przeciwbakteryjnie to może o to mu chodziło i antybiotyk tylko czemu daje takie na którym pisze ze nie stosować u dzieci.
No stwierdził, że skoro to schodzi i wychodzi to może być zakażone i maść z antybiotykiem użyć przez 8 dni 2 razy dziennie i powinno już nie wrócić....Sama się zastanawiam czemu przepisują takie rzeczy dzieciom skoro napisane żeby nie używać...może więcej pożytku z takiej maści niż skutków ubocznych?Nie wiem co mam robić....
Hehe skład jak się patrzy na imprezkę się zbiera...teraz tylko mężów do dzieci a baby do kieliszków🤩
🥳

Do góry