reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

To ja tak samo - ale w sumie pierwsze usg, badania prenatalne itp to jak w terminie dzieci grudniowych więc tu się lepiej odnajdę niż na listopadowkach mając trochę młodszą fasolkę :)
To u mnie inaczej bo owulacja zaraz po okresie tak że i data z okresu nie będzie się nigdy pokrywać z automatu będę 2 tyg do przodu. No ale ostateczny termin to dopiero po USG w 12 tyg tak że już możliwe że z wami się zzyje
No ogólnie to u mnie na luzie mocnym bo zobaczymy czy ciąża teraz się wogole utrzyma

reklama
To u mnie inaczej bo owulacja zaraz po okresie tak że i data z okresu nie będzie się nigdy pokrywać z automatu będę 2 tyg do przodu. No ale ostateczny termin to dopiero po USG w 12 tyg tak że już możliwe że z wami się zzyje
No ogólnie to u mnie na luzie mocnym bo zobaczymy czy ciąża teraz się wogole utrzyma
Czekasz z wizytą do 12tyg?

Czekasz z wizytą do 12tyg?
Nie, na dniach będę się umawiać czyli pewnie za tydzień będę miała. USG z 12 tyg jest tylko wiążące jeśli chodzi o zmianę daty terminu. Tak że teraz mogę sobie tylko gdybać na podstawie tego co wiem a obrazu z USG jeszcze nie widziałam :) to tylko moje gdybanie

Nie, na dniach będę się umawiać czyli pewnie za tydzień będę miała. USG z 12 tyg jest tylko wiążące jeśli chodzi o zmianę daty terminu. Tak że teraz mogę sobie tylko gdybać na podstawie tego co wiem a obrazu z USG jeszcze nie widziałam :) to tylko moje gdybanie
Aaaa ok źle zrozumiałam 🤭

Ja nie wiem czy dzis na jakiś ostry dyżur nie pojadę... pamie od tygodnia, od piątku biorę progesteron, wczoraj pojawiła się żywa krew, nie duzo ale jednak, w nocy zero plamień a teraz znowu kilka kropli żywej krwi 😭

Aaaa ok źle zrozumiałam 🤭

Ja nie wiem czy dzis na jakiś ostry dyżur nie pojadę... pamie od tygodnia, od piątku biorę progesteron, wczoraj pojawiła się żywa krew, nie duzo ale jednak, w nocy zero plamień a teraz znowu kilka kropli żywej krwi 😭
Plamienia w ciąży są normalne i baaaaardzo często się zdarzają tak że oby to był twój przypadek. No ale konsultacja jak najbardziej tym bardziej że już bierzesz progesteron

Plamienia w ciąży są normalne i baaaaardzo często się zdarzają tak że oby to był twój przypadek. No ale konsultacja jak najbardziej tym bardziej że już bierzesz progesteron
Plamienia tak, ale ta krew .... to już chyba normalne nie jest. @kasiaa91 Ty chyba mialas jaki super krwotok w poprzedniej ciąży, dobrze pamiętam?

reklama
A wiadomo co to było i skąd ?
Nie, kompletnie. Ale ja też poszłam do lekarza dopiero jak po „okresie” okazało się że beta sobie dalej rośnie - myślałam ze to poprostu poronienie i nie widziałam sensu lecieć do lekarza przy zwykłej biochemicznej gdzie i tak w macicy nic się nie zobaczy jeszcze (bo „okres” rozpoczął się w sumie z 2 dni przed datą okresu). Na usg w 4+4/5 było czyściutko, dwa tygodnie później zarodek i wielki krwiak (wtedy nie krwawiłam a później ten krwiak się wchłonął w sumie bo zniknął).
No a później poronienie, ale wątpię by było to powiązane.

W pierwszej - zdrowej - ciąży miałam za to sporo plamień i było ok :)

Do góry