reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Byłam,ale nic o tym nie mówiłam i lekarz też nic nie mówił podczas USG. Tak te 14 lat bez zabezpieczenia i przed partnerem obecnym też miałam innych. Z obecnym partnerem jestem 11 lat. Przez te lata miałabym już stadko dzieci, dlatego wiem,że coś jest nie tak. Podczas USG lekarz mówi,że wszystko jest w porządku,potwierdził owulację. Robiłam teraz wyniki hormonalne,i partner będzie robił badania nasienia w maju. Ja po prostu mam takie przeczucie,że albo są zrosty albo niedrożność jajowodów albo jedno i drugie.
A czy lekarz coś mówi o Waszych bezskutecznych staraniach przez tak długi czas? Chodzi mi o to, że po takim czasie sam powinien kierować Cię na badania aby wykluczyć jak najwięcej przyczyn Waszych niepowodzeń. No i też właśnie kwestia badania nasienia partnera, bo może w tym tkwi przyczyna. A nie dał Ci skierowania na drożność?

A czy lekarz coś mówi o Waszych bezskutecznych staraniach przez tak długi czas? Chodzi mi o to, że po takim czasie sam powinien kierować Cię na badania aby wykluczyć jak najwięcej przyczyn Waszych niepowodzeń. No i też właśnie kwestia badania nasienia partnera, bo może w tym tkwi przyczyna. A nie dał Ci skierowania na drożność?
Nic nie mówił,choć powiedziałam co myślę i co podejrzewam. Kazał właśnie zrobić nasienie i ja czekam na wyniki cytologii płynnej i jak będzie ok to weźmie mnie na HSG,bo on jest ordynatorem w szpitalu u mnie. Tak szczerze,to my się nie staraliśmy przez te lata,ale kurczę 11 lat bez zabezpieczenia to byłabym już w ciąży.

Nic nie mówił,choć powiedziałam co myślę i co podejrzewam. Kazał właśnie zrobić nasienie i ja czekam na wyniki cytologii płynnej i jak będzie ok to weźmie mnie na HSG,bo on jest ordynatorem w szpitalu u mnie. Tak szczerze,to my się nie staraliśmy przez te lata,ale kurczę 11 lat bez zabezpieczenia to byłabym już w ciąży.
Niekoniecznie 😉 regularny seks co 2-3dni przez rok😉 możecie po prostu nie trafiać w dni płodne. Wydaje mi się, że nie do końca mówisz prawdę, ale to nie mnie oceniać. W tym, jak się to stało może tkwić też odpowiedź na to, dlaczego nie idzie teraz. Ja nie chcę Cię urazić, ale znam podobną historię. Pogadaj szczerze z lekarzem.

Hej dziewczyny,

Rok temu straciłam ciążę w 9 tygodniu, przyczyną było zatrzymanie akcji serca wyszło na USG.. Po roku czasu zaszłam w ciążę i obecnie jestem w 8 TC ❤️ ogromnie się cieszę ale również jestem bardzo zestresowana że znowu może mnie spotkać taka sytuacja.. Może za dużo panikuje ale czy duży stres może być przyczyną utraty wczesnej ciąży ? Mam go sporo w pracy czasem też w domu z partnerem... I jeszcze jedno chwilami boli mnie brzuch podobnie jak na "okres" lecz szybko przestaje , czy to może świadczyć bo czymś złym ? 😔
ps. jak radzicie sobie że stresem w ciąży ? Ja choruje na Hashimoto i nie jest mi łatwo. Oczywiście pije często melisę ale szukam innych sposobów na walkę ze stresem.
Może konsultacje online z polskim psychologiem/?

Niekoniecznie 😉 regularny seks co 2-3dni przez rok😉 możecie po prostu nie trafiać w dni płodne. Wydaje mi się, że nie do końca mówisz prawdę, ale to nie mnie oceniać. W tym, jak się to stało może tkwić też odpowiedź na to, dlaczego nie idzie teraz. Ja nie chcę Cię urazić, ale znam podobną historię. Pogadaj szczerze z lekarzem.
Napisałam priv

reklama
Do góry