Mialam CC super wspominam , nie chcę porodu naturalnego.Ja podobno 12.12., ale lekarka mówiła, se staroświecki jest ten sposób liczenia od daty ostatniej miesiączki i można się spodziewać nawet 3 tyg. wcześniejja nie chcę rodzić SN, ciekawa jestem jak Wy.
reklama
Poplątana9
Fanka BB :)
Ja po wizycie wszystko ok! Prenatalne na 24.05 wtedy będzie już 13+5 wiec na ostatni dzwonek![]()
Ja tez mam prenatalne 24.05
nie nastawiam się za bardzotak tylko zaczęłam się zastanawiać czy jest chociaż cień szansy
![]()
U mnie było serduszko właśnie w 6+0
ale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu?Mam identyczne zalecenia. Acard 8tydzien, Accofil 10/11tydzien. 8 już zaraz, a 10 już tez niedalekoja już nie mam wizyty u Pasnika wiec będę musiała odstawiać tak jak w zaleceniach
![]()

Karola z nadzieją
Ja mam 0,4, ale w 12 i 24tc mam zrobić badanie aktywności anty xa heparyny i jak wyjdzie coś tam to dawka będzie zwiększanaHej! Ja clexane mam za 35 zł za opakowanie , ale kurcze jakby się dało za darmo to byłoby super! Mam pytanie laski, co robicie żeby zminimalizować siniaki? Dopiero 8tc + 4 a brzuch fioletowypróbuje z kostka lodu po ale za wiele nie pomaga.. wczoraj kupiłam heparynę w kremie żeby szybciej schodziło
I moje pytanie macie ilość heparyny dostawania do masy ciała, czy profilaktycznie 0,4?
Poplątana9
chodzimy do tej samej Pani doktor, ale ja chodzę do niej w CMP Zoliborz, bo mam tam pakiet z PZUja chodzę do Unicare do dr Sadowskiej-Stepniak. Ale jestem po poronieniu i już jakiś czas do niej chodzę, bo miałam kilka tematów do podleczenia. Więc wybór był prosty![]()
Karola z nadzieją
Powiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedziale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu?ja zawsze mu piszę, który to tydz/dzień ciąży i jak byłam na ostatnim usg to też dopisałam, że zarodek rośnie idealnie. On mi odpisał „Teraz się uda”- żeby miał rację
Wizyty jako takiej nie mam, ale po szczepieniu można wejść na minutkę do dra i zadać pytanie. Wtedy byłabym 9+3, więc odstawiałabym accofil na dniach.

w poprzedniej nieudanej ciąży, gdy byłam w 5+3 lekarka nie chciała wystawić recepty na darmowe lekarstwa, bo był tylko pęcherzyk żółtkowy i jeszcze nie widać było zarodka. Oczywiście już do niej nie chodzę.Ja nie rozumiem czemu mi nie wystawiają za darmo. To klinika Bocian. A lekarza muszę zmienić ewidentnie
co Ty piszeszPowiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedziWiec poszłam do internisty i na podstawie zalecen wystawiła mi recepty. Ale będę próbować tak jak mowisz
u Ciebie akurat się fajnie złoży
![]()

Co do porodów dziewczyny to nie ma czegoś takiego który gorszy który lepszy
jak ma być dobrze to będzie przy każdym. Są porody sn po których kobieta dochodzi do siebie moment , a są takie gdzie rozrywa krocze po sam odbyt. Są porody z vacuum itd.
Ja rodziłam poprzez CC, pionizacja po 7 h. Dziecko miałam zaraz po zszyciu u siebie
na noc tak samo , karmiłam piersią
doszłam bardzo szybko do siebie. Jest kilka złotych zasad które przekazał mi mój lekarz , stosowałam się do nich i naprawdę było ok.
Najważniejsze żebyście to WY i Wasze dziecko byli cali i zdrowi. Ja osobiście miałam cięcie na życzenie i nie wyobrażam sobie inaczej. Rozumiem też jak ktoś chce rodzic siłami natury. Nie rozumiem natomiast obrzydzenia komuś danego porodu ..
Jakby nie było , każda z nas da radę
jesteśmy silne

Ja rodziłam poprzez CC, pionizacja po 7 h. Dziecko miałam zaraz po zszyciu u siebie

Najważniejsze żebyście to WY i Wasze dziecko byli cali i zdrowi. Ja osobiście miałam cięcie na życzenie i nie wyobrażam sobie inaczej. Rozumiem też jak ktoś chce rodzic siłami natury. Nie rozumiem natomiast obrzydzenia komuś danego porodu ..
Jakby nie było , każda z nas da radę

reklama
G
guest-1677526072
Gość
PięknościHeja! My już po wizycie. Prawie 2cm, serduszko 172/min, powiedziała że nie ma żadnych zastrzeżeń że wszystko wygląda dobrze tam w środku. 8+4 potwierdzone więc poród na przełomie listopada/grudnia.
Widziałam że pisałyście o porodach... niestety nie mam żadnego doświadczenia ale zapewne obie metody maja plusy i minusy... mi chodzi po głowie poród w wodzie jeśli miałabym probowac SN bo jakoś tak mi się wydaje że będzie mniej "brudno". Czy któraś z Was rodziła w wodzie?