reklama
Lea2022
Moderator
a to ciekawe, bo do 2016 można było robić iui i ivf jako samotne kobiety w PolsceTo ja czytałam kiedyś jakiś artykuł o kobietach, które chcą dziecko, a nie chcą męża. Ponieważ w PL żeby podejść do inseminacji czy in vitro chyba trzeba być małżeństwem (a ten artykuł to w ogóle czytałam pewnie z 15 lat temu) to właśnie robią tak, że ściemniają że biorą tabsy czy coś. I że wybierają sobie tych facetów bo same niby są na poziomie - mają kasę, pracę, fajne życie itd.
No i kiedyś byłam na jakiś forum fanowskim "16 and pregnant" które leciało na MTV. I tam była dziewczyna która zaszła na imprezie podczas przygodnego seksu. Urodziła i spoko ale ... stwierdziła że nie chce temu kolesiowi niszczyć życia i go nie szukała. Także w PL jest gdzieś facet pewnie koło 40stki, który ma dorosłe dziecko i nawet o tym nie wie (chyba, że ten pełnoletni chłopiec jakoś go znalazł). Też trochę creepy.
Moonstone
Moderator
To ja dzisiaj: skoro i tak nie utrzymam tej ciąży to … XDja jestem na progesteronie od 2. dnia po inseminacji czyli od 153 dni i zaliczyłam dzięki niemu epizod depresyjny w ciąży (nie polecam). Ale ja jestem na naturalnym, bo a)tak mi w Danii kazali b)dużo lepiej się wchłania c)jest w żelu dopochwowym i nie trzeba ani łykać (i potem nimi wymiotować) ani nic nie wypływa ale też d)kiedyś brałam duphaston i miałam po nim realne myśli samobójcze.
Lea2022
Moderator
gdyby ktoś się pytał o definicję "rodzinnych uwikłań"ej dobra, to ja mam hit. Możecie się śmiać. Ale Mama ma kowid i poprosiła, żebym jej wyjęła ze zmywarki i trochę ogarnęła bo nie ma siły. To powiedziałam ok jak zadzowni i mnie zapisze na pazy xDDD
olka11135
Fanka BB :)
W 3 dniu cyklu też robiłam. Profilaktycznie powtórzyłam
Dzięki za zdj.
No tylko, że to bez sensu bo w sumie nic nie mówi.
I np. progesteron jest okej, wygląda że owulacja była ale nie jest jakiś super tak szczerze
Mmiiaa
Zeby nie bylo za pieknie to na 1 termin musze wziac urlop ale ni chuja nie bylo jak inaczej tego ogarnacej dobra, to ja mam hit. Możecie się śmiać. Ale Mama ma kowid i poprosiła, żebym jej wyjęła ze zmywarki i trochę ogarnęła bo nie ma siły. To powiedziałam ok jak zadzowni i mnie zapisze na pazy xDDD

Lea2022
Moderator
to duphaston.To ja dzisiaj: skoro i tak nie utrzymam tej ciąży to … XD
Poproś o zmianę progesteronu. Najlepiej natychmiast.
olka11135
a to ciekawe, bo do 2016 można było robić iui i ivf jako samotne kobiety w Polsce
Kurde szkoda, że nie znajdę tego artykułu. To może jednak chodziło o oszczędność
No ale w każdym razie laski zachodziły w ciąże bez informowania typa
KAROLA2525
Powinna przekraczać norme?? Przy takiej ciężko zajść w ciążę??No tylko, że to bez sensu bo w sumie nic nie mówi.
I np. progesteron jest okej, wygląda że owulacja była ale nie jest jakiś super tak szczerze
reklama
Mmiiaa
A kysz takie myśli!To ja dzisiaj: skoro i tak nie utrzymam tej ciąży to … XD