reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
To ja czytałam kiedyś jakiś artykuł o kobietach, które chcą dziecko, a nie chcą męża. Ponieważ w PL żeby podejść do inseminacji czy in vitro chyba trzeba być małżeństwem (a ten artykuł to w ogóle czytałam pewnie z 15 lat temu) to właśnie robią tak, że ściemniają że biorą tabsy czy coś. I że wybierają sobie tych facetów bo same niby są na poziomie - mają kasę, pracę, fajne życie itd.

No i kiedyś byłam na jakiś forum fanowskim "16 and pregnant" które leciało na MTV. I tam była dziewczyna która zaszła na imprezie podczas przygodnego seksu. Urodziła i spoko ale ... stwierdziła że nie chce temu kolesiowi niszczyć życia i go nie szukała. Także w PL jest gdzieś facet pewnie koło 40stki, który ma dorosłe dziecko i nawet o tym nie wie (chyba, że ten pełnoletni chłopiec jakoś go znalazł). Też trochę creepy.
a to ciekawe, bo do 2016 można było robić iui i ivf jako samotne kobiety w Polsce

ja jestem na progesteronie od 2. dnia po inseminacji czyli od 153 dni i zaliczyłam dzięki niemu epizod depresyjny w ciąży (nie polecam). Ale ja jestem na naturalnym, bo a)tak mi w Danii kazali b)dużo lepiej się wchłania c)jest w żelu dopochwowym i nie trzeba ani łykać (i potem nimi wymiotować) ani nic nie wypływa ale też d)kiedyś brałam duphaston i miałam po nim realne myśli samobójcze.
To ja dzisiaj: skoro i tak nie utrzymam tej ciąży to … XD

ej dobra, to ja mam hit. Możecie się śmiać. Ale Mama ma kowid i poprosiła, żebym jej wyjęła ze zmywarki i trochę ogarnęła bo nie ma siły. To powiedziałam ok jak zadzowni i mnie zapisze na pazy xDDD
Zeby nie bylo za pieknie to na 1 termin musze wziac urlop ale ni chuja nie bylo jak inaczej tego ogarnac😆🙈

reklama
Do góry