reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Gratulacje dla Wigmy ale mamy dzieciaczkow majowych

Słuchajcie odebralam wyniki i mam za malo plytek krwi mam -122
babka powiedziala ze mam przyjsc w piatek i powturzyc ile wynosi norma mowila tez ze w ciazy moze byc tak ze one sie sklejaja
napiszcie co wiecie prosze bo sie martwie

Ja prawie zawsze czy w ciazy czy n ie to musze miec cos miedzy nogami,choc w ciazy to przewaznie koldre a poza ciaza to inne organy;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

Aniusiasac, niestety nie mogę zasnąć z jaśkiem między nogami.... no nie wiem co mi jest, ale cholercia nie usnę :-:)-( a szkoda!! Bo wiem że to by pomogło!

Wiktoria, to się nazywa małopłytkowość ciężarnych. Mi kilka tygodni temu płytki spadły do 120. Ginka kazała zacząć brać kwas foliowy w dużej dawce - 3 x 2 tabletki dziennie. W żaden sposób nie szkodzi to dziecku, a kwas foliowy wspomaga procesy krwiotwórcze (jest to napisane na opakowaniu, przynajmniej tego mojego). Po 3 tygodniach płytki wzrosły do 146, więc jest już lepiej, ale kwas nadal biorę. Poza tym dużo warzyw i owoców, ale kwas koniecznie! Zresztą to samo miała jedna znajoma, która walczy z rakiem i po którejś kolejnej serii chemii płytki jej spadły - kazano jej brać kwas foliowy. Jeżeli masz wątpliwości to zadzwoń do gina ale możesz śmiało brać.... nie ma na co czekać, trzeba szybko te płytki odbudować.
Wiem że małopłytkowość wiąże się m.in. ze słabą krzepliwością krwi, więc w czasie porodu wystepuje ryzyko krwotoku itp. Przepraszam, jeżeli Cię przestraszyłam, ale tak naprawdę łatwo można sobie pomóc, więc się nie martw tylko działaj! :tak:
Norma to 140-440 tys.

a ja śpię już od dłuższego czasu z jaśkiem między kolanami :tak::tak::tak: nie ma innej możliwości żebym zasnęła...

No ja tylko tak usnę.....a i dobre ponoć w ciązy tak spać :tak:Chyba mniej kregosłup boli:dry::baffled:No i co ....?Słonko się przebiło :-)
A wam dziewczyny z warszawy współczuje takiej niepewnej sytuacjii co do szpitali w których bedziecie rodziły i ten brak miejsc:no::no::no:Bedzie dobrze ,nie słyszałam aby ktos na korytarzu rodził....:no:

ja spie z ogromna poducha pod prawa noga (przewaznie na lewym boku), ale moja znajoma, to ma az 5 czy 6 poduszek w nocy!! kilka pod plecy, pod glowe, pod noge, pod brzuch. wspolczuje zmiany pozycji, albo wstawania w nocy i ukladania od nowa :tak:

Okropność, pewno ta żona wiedziała wszystko a i sąsiedzi pewno też. Nie wspomnę, że te jego dzieci z jego córką pewno będą odczuwać na własnym zdrowiu te genetyczne brak wymieszania a i psychę też muszą mieć zrytą. W głowie mi isę nie mieści :wściekła/y:
Dla mnie też to jakieś dziwne się wydaje... nie zajrzałybyście do swojej piwnicy przez ponad 20lat?

reklama
hej sorry ale robia cos u nas kopia i wkoncu swiatlo co chwile wylaczaja:angry::angry::angry:

vanessa- wszytsko tam kupisz taniej oprocz przewijaka i biustonosza bo to kosztuje wlasciwie tyle samo wszedzie.... wiec napewno polecam jeszcze duzy wybor ubranek i nie duzych cen jest w hurtowni kolo Tesco jak wiesz gdzie to fajnie a jak nie to zapytasz kogos i pokaza ci gdzie to jest... tam tez nie jest najdrozej ale jest olbrzymi wybor rzeczy...

Do góry