reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Najgorzej jak człowiek jest tak niecierpliwy jak ja, a dodatkowo ma nieograniczony dostęp do wszystkich leków - kusi żeby jakoś przyspieszyć ten proces.
Nie ma co przyśpieszać, bo można sobie zrobić tylko krzywdę. Każda z nas wolałbym unikać zapewne jakiś hormonów i innych rzeczy, aby móc jak najbardziej naturalnie zajść 🙈. Ja sama bardzo długo toczyłam starania bez owulacji co było wiadome, że ciąży nie będzie 🤷‍♀️. Jeśli nie macie od razu jakieś diagnozy, która gdzieś Wam rzucę kłodę, to wycelujcie dobrze w owu😁, powodzenia Wam życzę.

Z mojego doświadczenia, większość dziewczyn, która przychodziła nowych i twierdziła, że już się niecierpliwy bo nie zachodzi i coś nimi nie tak, że partner ma przecież kiepskie nasienie i nie ma opcji(a nie było takie złe) itd. Bardzo szybko z nami się żegnała🤷‍♀️, a zostawał głównie stały skład, dziewczyny które latami walcza. Ja sama staram się krótko i po 8mce dopiero przygodę zaczynam z clo, ale moje cykle to od 9-42, większość miesięcy bezowulacyjnych itd. No czasami tak bywa, ale sądzę, ze mój problem przy niektórych tu historiach to nic 😪.
Dużo cierpliwości💚, bo może wyjść za 2 miesiące, 4 miesiące albo 2 lata, nie ma co wypalać się na samym początku.

Laski ale jaja xD ja już nie wiem kiedy ta owulacja była. Założyłam że 21.12 miałam pik, zrobiłam od tej daty progesteron i wyszedł 8,5. Wczoraj zrobiłam badania i progesteron taki, właśnie dostałam wyniki

Załączniki

• Zrzut ekranu 2023-01-3 o 08.22.36.png
    Zrzut ekranu 2023-01-3 o 08.22.36.png
    8,3 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Laski ale jaja xD ja już nie wiem kiedy ta owulacja była. Założyłam że 21.12 miałam pik, zrobiłam od tej daty progesteron i wyszedł 8,5. Wczoraj zrobiłam badania i progesteron taki, właśnie dostałam wyniki
nie wiem na który dzień kresek przyjąć teraz owu z takim wynikiem

Załączniki

• IMG_6840.jpg
    IMG_6840.jpg
    138,3 KB · Wyświetleń: 60
Do góry