reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
A jak wytrzymujesz bólowo? Nie boli to? Ja się bardzo tego boję, bo jak byłam na depilacji laserowej to serio ledwo wytrzymałam 😂
Ja może nie tyle ledwo wytrzymałam, ile odczułam to jako bardzo nieprzyjemne (na szczęście krótkotrwałe), mimo ze pachy są mocno wrażliwe. Ale jak myśle, ze miałabym zrobić głębokie bikini to mi się zle robi na samą myśl 😳 brrrr

Ja robiłam w salonie laser na pachy i ogólnie chodzi o to, ze skora po laserze jest podrażniona i pewnie, żeby się nie poparzyć. Ale kiepskie miałam efekty po salonie, chociaż muszę przyznać, ze od tamtej pory nie mam problemu z wrastaniem włosków, wcześniej nie mogłam się ogolić codziennie lub co drugi dzień, bo miałam spore krostki zanim się włoski przebiły i musiałam w lato chodzic w długim rękawku 😔

A często powtarzasz zabiegi? Do salonu jeździłam chyba co półtora tygodnia, ale ogólnie było to bolesne, jakby ktoś recepturką strzelał w oparzoną skórę 🙈
Teraz to już naprawdę rzadko, wiadomo, że wiosną znów wrócę do większej regularności. Staram się robić to raz na 2/3 tygodnie w okresie przedwakacyjnym i w okresie zimowym tak raz na dwa miesiące. Tam masz wszystko rozpisane, jak często to się robi. Osobiście nie jestem aż tak skrupulatna😅 sama decyduję😄
Pewnie zależeć też to wszystko będzie od Twoich włosków I ich reakcji😀

Boli tylko w niektórych miejscach
😅 ale ogólnie nie mam z tym problemu. Nie jest to jakieś trudne do wytrzymania. No ale wiadomo, trzeba trochę pocierpieć, żeby być pięknym 😉😉😁😆
No ja mam w ogóle niby duży próg bólowy ale tylko wtedy kiedy ktoś mi robi, bo jak sama sobie robię to chyba nie jestem w stanie sama siebie wskazać na taki bol 😂

Dziewczyny, a rozmawialyscie o depilacji a ja akurat nie mogłam być na forum, a któraś z Was korzysta z philipsa lumea? Ja jestem brunetką, mam ciemny zarost i tak się czaję na ten laser tylko nie wiem czy to warte jest tych pieniędzy :)
ja sobie kupiłam dwa lata temu na gwiazdkę i rewelacja. Jak się używa regularnie i później się robi te przypominające, to jakaś magia: nogi, bikini, ręce - rosły mi tylko jakieś pojedyncze włoski. Od roku nie używam no i niestety odrosły, ale i tak są dużo rzadsze niż były, a byłam owłosiona jak facet, naprawdę, mam strasznie gęste owłosienie. I teraz nogi mogę golić raz na tydzień i włoski nawet jak są, to jeszcze niewidoczne, a wcześniej co dwa dni musiałam to robić

Dziewczynyyyyy!! W następnym tygodniu podchodzimy do pierwszej iui 🙈 lekarz zdecydował ze bez żadnych leków i stymulacji bo mam pęcherzyk 12mm 😍 w poniedziałek/13dc mam się zjawić jeszcze na moni i prawdopodobnie wtorek/środa iui 🙈 Nie mogę się już doczekać.. no i w końcu oficjalnie zapisze się na testowanie 🤣

reklama
Dziewczynyyyyy!! W następnym tygodniu podchodzimy do pierwszej iui 🙈 lekarz zdecydował ze bez żadnych leków i stymulacji bo mam pęcherzyk 12mm 😍 w poniedziałek/13dc mam się zjawić jeszcze na moni i prawdopodobnie wtorek/środa iui 🙈 Nie mogę się już doczekać.. no i w końcu oficjalnie zapisze się na testowanie 🤣
super! Powodzenia!

Do góry