Żołna
Fanka BB :)
Ja przez niedopiecie moich ulubionych spodni zaczęłam ćwiczyćTo ja jak się miesiąc temu próbowałam wcisnąć w moje ulubione biurowe spodnieto był powód mojej diety
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przez niedopiecie moich ulubionych spodni zaczęłam ćwiczyćTo ja jak się miesiąc temu próbowałam wcisnąć w moje ulubione biurowe spodnieto był powód mojej diety
![]()
Ja pamiętam że przed tabletkami w okolicach owu czułam jajnik. W poprzednim cyklu jeden czułam cały cykl a drugi tylko w okolicy owulacji. Ale ja nigdy owulacji nie potwierdzam.Z góry sory jak to bardzo głupie pytanie.
Kiedy właściwie czuć ból owulacyjny?
Chodzi mi o to, że to jest bardziej już w momencie pęknięcia pęcherzyka czy boli jak rośnie?
Jak nie będziesz mogła to odbierz buraki wrzuć do wyparzonego słoja, dodaj czosnku, ziela angielskiego, liści laurowy i zalej solanką, 2 dni w ciepłe i gotowe. Jak pije to dodaje sobie jeszcze trochę pieprzuZrobiłam żeberka w kapuście kiszonej, ale nadal są w lodówce, bo nie mogę ich przełknąć. Tzn. wyszły smaczne, ale mam wstręt do kiszonek (a zawsze lubiłam). Wiadomo, jak coś trzeba zrobić to już nie jest takie fajneWięc szamam na siłę ogórki kiszone, ale kapustę. Chcę dorwać ten sok z kiszonych buraków, bo przynajmniej łyknę i po problemie.
Jak nie będziesz mogła to odbierz buraki wrzuć do wyparzonego słoja, dodaj czosnku, ziela angielskiego, liści laurowy i zalej solanką, 2 dni w ciepłe i gotowe. Jak pije to dodaje sobie jeszcze trochę pieprzu![]()
Z Medicover się trzeba tłumaczyć? Ja wszystkie wizyty robię u bo swojego gina z Compensy i nigdy nikt nie miał pretensji, a byłam nawet 3 razy w tygodniuIdz w zaparte, że ciągle Cię cos boli. Przynajmniej będziesz miała powód do częstszego usg xd
Ja tak samo. Weszłam tylko w te z gumką.Ja przeżyłam ten szok jak zaczęło się lato i chciałam ubrać krótkie spodenki. Nie wlazłam w żadne jeansowe, a mam ich z 5. Kupiłam jedne 2 rozmiary większemoże jeszcze wrócę do tej wagi na kolejne lato, ale dieta cud narazie nie działa i dalej w nie nie wchodzę
![]()
![]()
A to ja długich jeansów nie noszę od lat, gryzą mnie i denerwują okropnie. Długie spodnie to tylko elastyczne jegginsy z gumką w pasie, to tak nie odczuwałam, że waga sobie rośnieJa tak samo. Weszłam tylko w te z gumką.![]()
Ale to tak normalnie chodziłaś sobie na przeglądy w jednym tygodniu i nic nie gadali?Z Medicover się trzeba tłumaczyć? Ja wszystkie wizyty robię u bo swojego gina z Compensy i nigdy nikt nie miał pretensji, a byłam nawet 3 razy w tygodniu![]()
Na monitoring normalnie u jednego lekarza. Ogólnie to jest mój lekarz do którego chodziłam prywatnie i w międzyczasie przeniósł się do kliniki, która jest objęta ubezpieczeniem Compensy.Ale to tak normalnie chodziłaś sobie na przeglądy w jednym tygodniu i nic nie gadali?Mi ostatnio babka zapisała, że mam przyjść na kontrolę za pół roku, boję się iść wcześniej
to może nie ma co się kitrać?
![]()
w medicover i Luxmed jest trochę inaczej - mam wrażenie, że przez to, że oni mają własne centra i lekarze są w nich zatrudniani, to mają narzucone jakieś limity. Diagnostyka i leczenie niepłodności nie wchodzą w pakiet, więc trzeba się tłumaczyć, bo można usłyszeć, że nie podejrzą Ci pęcherzyka, bo nie leczą niepłodności.Na monitoring normalnie u jednego lekarza. Ogólnie to jest mój lekarz do którego chodziłam prywatnie i w międzyczasie przeniósł się do kliniki, która jest objęta ubezpieczeniem Compensy.