babielato_
Fanka BB :)
Nie chcę się kłócić tylko powiem swoje zdanie. Po części masz rację. Ale ludzie się różnią inni są niecierpliwi i nie brali innej opcji pod uwagę jak jeden cykl i ciąża i nie zdawali sobie sprawy z tego jak moze to wyglądać. A są też tacy nie raz słyszałam w gronie znajomych a co dramatyzujecie nie będzie drugiego to nie przecież macie już jedno co mają powiedzieć osoby co w ogóle nie mają dzieci. I co zrobić takim? Myślę że osoby które się dłużej starają czasem wszystko odbierają jak atak. Miałam taką koleżankę w pracy do tego stopnia że jak jej przyjaciółka powiedziała jej że po ślubie nie chce dzieci a mogłaby to zerwała z nią kontakt. Myślę że na każdą z was przyjdzie dobry moment. Sama nie wiem czy zostanę i kiedy matka w ogóle. Dużo też robi presją wieku i otoczenia do tego że np ktoś się stara parę cykli a przeżywa to.I dziewczyny, ja serio rozumiem, że każdy starania przezywa inaczej. Ale w mojej opini empatyczne by było zastanowic się nad lamentem nad staraniami 3 miesiące w otoczeniu osób, które starają się latami. Nie wiem. Może jestem zgorzkniała...