No punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jest jeszcze możliwa adopcjaZgadza się, choć większość dziewczyn które wpadły szybko zmienia zdanie i godzi się z tym faktem, odnajduje w nowej roli nawet jak jest ciezko z małym dzieckiem. Natomiast przy staraniach… co może zmienić Twoje nastawienie? Co może zaspokoić Twoje pragnienie? Tutaj jest ciężej moim zdaniem
reklama
Anelili coś tam przebija
Pokaz w wolnej chwili fotki z Lizbony 
Straszne te koszty ivf w Polsce
W Nl pierwsze 3 procedury są w ramach NFZ i 5x iui
Ja im dłużej się starałam to miałam bardziej wyrąbane. W końcu po roku wydałam kasę na nowe auto zamiast na wyprawkę i po 2miesiach byłam w ciąży, którą w końcu donosiłam
Straszne te koszty ivf w Polsce
Ja im dłużej się starałam to miałam bardziej wyrąbane. W końcu po roku wydałam kasę na nowe auto zamiast na wyprawkę i po 2miesiach byłam w ciąży, którą w końcu donosiłam
Może warto jej powiedzieć szczerze ze takie komentarze są bardzo krzywdzące i ze ciąża siostry jest super i bardzo bys się ucieszyła ze będziesz kolany raz ciociamoja siostra zdążyła urodzić dwoje dzieci podczas naszych starań (drugie wpadka total) i niestety nie wykazuje żadnej empatii a wręcz często uderza w mój czuły punktostatnio zabrałam ją na koncert jej ulubionego zespołu, a ona do mnie z tekstem „robiłam dzisiaj test ciążowy” ponieważ miałyśmy akurat po drinku w dłoni, mówię do niej „no to zdrówko bobasa”
a ona na to „ale byś się wkurzyła jakbym była w ciąży”
… dla niej już chyba nie ma ratunku ale nauczyłam się to ignorować bo nie chcę zrywać z nią kontaktu
Kosinka94
Moderator
Adopcja nie jest krokiem dla każdego. Ogólnie wychowanie dziecka nie jest łatwym zadaniem, a dzieci adoptowane są często po przejściach.No punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jest jeszcze możliwa adopcja
Marwis26
Fanka BB :)
Staramy się o pierwsze, w ciąży już byłam w maju tego roku, niestety poronienie zatrzymane w 9 tygodniu...Macie dziewczyny już dzieci czy starcie się o pierwsze?
Ściskam i życzę powodzeniaW styczniu będzie 4 lata, staramy się o pierwsze.
Marwis26
u mnie tak samo, przede wszystkim w rodzinie, siostra pierwszą ciąże straciła, brat z narzeczoną starali się ponad rok, a bliscy znajomi: jedni aktualnie spodziewają się dziecka po 1,5 roku starań, koniec końców in vitro, za to moja przyjaciółka prawie rok starań... także wokół mnie też bez rad ....no ja mam to "szczęście", ze u mnie w towarzystwie większość ma dzieci, ale mało kto z pierwszych cykli starań. Więc doskonale rozumieją temat niepłodności i nikt nie daje "wspaniałych" rad.
annn1
Niestety, mnie najbardziej boli to że mam Luxmed za który płacę i ginekolog do którego zwróciłam się z podejrzeniem że coś może być nie tak z owulacjami nie potrafił sprawdzić czy ją mam. Od kolejnego lekarza usłyszałam że w Luxmed nie zajmują się leczeniem niepłodności i nie dostałam nawet podstawowych badań hormonalnych. Dopiero jak trafiłam na swoją ginekolog prywatnie to w Luxmed wykłuciłam zestaw badań za które nie musiałam płacić bo były w pakiecie. Niestety część badań które teraz mam już płacić muszę. Za drożność też będę płacić bo już wolę zrobić prywatnie niż szukać lekarza, który mi wystawi skierowanie, opowiadać mu znowu całą historię i użerać się na NFZ czekać na terminy. Szkoda że takich badań nie dostaje się od kopa. I niestety uważam że jeśli invitro nie jest refundowane to chociaż te badania diagnostyczne żeby ustalić wszystko co się dzieje powinny być za friko to też by było duże odciążenie finansowe.Jprd... te ceny to kosmos!!! Czemu do ujka nie ma tego za free? To przecież są żarty takie ceny![]()
ejżja89
U mnie starania o drugieMacie dziewczyny już dzieci czy starcie się o pierwsze?
reklama
Szanuje bardzo za chęć trzeciego dzieckaMam dwójkę. Od ponad roku staramy się o 3, w ciągu tego roku byłam już 3 razy w ciąży.