No po takim tekście to się nie dziwie. Fajnie a z daleka. Jednak czasem z rodzina to najlepiej tylko na zdjęciu się wygladapróbowałam ale nigdy nie zauważyłam chociaż chęci zrozumienia mojego położenia… bardziej skupiała się na poradach, o które nie prosiłam - żeby mąż się poszedł zbadać, a skoro badania dobre (akurat nie były dobre ale nie chcę by ona o tym wiedziała, bo nie widzę powodu by rodzinie mówić jaki jest konkretnie zdiagnozowany obecnie powód niepłodności, gdyż to nic do sprawy nie wnosi) to stwierdziła, że „mąż jest za stary i powinnam sobie znaleźć młodszego”no to mi się totalnie odechciewa z nią jakichkolwiek rozmów na ten temat
reklama
Tez uważałam ze państwo powinno wspierać i refundować badania w stronę niepłodności i pomocy takim parą. Może niebawem się coś ruszy w tym kierunkuNiestety, mnie najbardziej boli to że mam Luxmed za który płacę i ginekolog do którego zwróciłam się z podejrzeniem że coś może być nie tak z owulacjami nie potrafił sprawdzić czy ją mam. Od kolejnego lekarza usłyszałam że w Luxmed nie zajmują się leczeniem niepłodności i nie dostałam nawet podstawowych badań hormonalnych. Dopiero jak trafiłam na swoją ginekolog prywatnie to w Luxmed wykłuciłam zestaw badań za które nie musiałam płacić bo były w pakiecie. Niestety część badań które teraz mam już płacić muszę. Za drożność też będę płacić bo już wolę zrobić prywatnie niż szukać lekarza, który mi wystawi skierowanie, opowiadać mu znowu całą historię i użerać się na NFZ czekać na terminy. Szkoda że takich badań nie dostaje się od kopa. I niestety uważam że jeśli invitro nie jest refundowane to chociaż te badania diagnostyczne żeby ustalić wszystko co się dzieje powinny być za friko to też by było duże odciążenie finansowe.
Powrócę z martwych 
Jestem Karolina, od 2,5 roku staramy się z mężem o dziecko. Marzec 21’ ciąża biochemiczna. Listopad 23’ ciąża heterotopowa poroniona w 7tc.
To był mój pierwszy cykl na Clo - udany, ale niestety nie dotrzymany.
@Kitsune tryb pauzowania poproszę
Może w grudniu rozpoczniemy drugi cykl na Clo
Jestem Karolina, od 2,5 roku staramy się z mężem o dziecko. Marzec 21’ ciąża biochemiczna. Listopad 23’ ciąża heterotopowa poroniona w 7tc.
To był mój pierwszy cykl na Clo - udany, ale niestety nie dotrzymany.
@Kitsune tryb pauzowania poproszę
Może w grudniu rozpoczniemy drugi cykl na Clo
Avy
Fanka BB :)
Jaki kraj taka służba zdrowia. Płacę miesięcznie kupę siana podatków, a i tak wszędzie do lekarzy chodzę prywatnie.Jprd... te ceny to kosmos!!! Czemu do ujka nie ma tego za free? To przecież są żarty takie ceny![]()
Nasz rząd wybrał jako program pro-płodnościowy 500+ zamiast in vitro.
spekoppar_
Czy możecie polecić probiotyk doustny o dobrym składzie?
PierwszaFasolka2020
Staramy sie o drugie, a potem mam zamiar o 3Macie dziewczyny już dzieci czy starcie się o pierwsze?
PierwszaFasolka2020
Wg mnie dobry skład ma Osłonka Balance, to jest ta dla dzieci. Ma dwa rodzaje szczepów i pożywkę. Łykam razem z córkaCzy możecie polecić probiotyk doustny o dobrym składzie?
Avy
Ja zawsze przy jakiś przeziębieniach itp. brałam Enterol. Ale teraz do metforminy dostałam od gin 2x1 Sanprobi Barrier.Czy możecie polecić probiotyk doustny o dobrym składzie?
Ooo! Grałam kiedyś w Metin2 i strasznie mnie wciągnął, musiałam przestać bo się nie wysypialam do roboty i nie miałam czasu na inne pasjeAktualnie TFT, wcześniej League of Legends i Metin2
Cześć! Dopisuję i trzymam kciuki![]()
reklama
annn1
Tak, Sanprobi Barier mnie ratował na początku drogi z metforminą.Ja zawsze przy jakiś przeziębieniach itp. brałam Enterol. Ale teraz do metforminy dostałam od gin 2x1 Sanprobi Barrier.
@spekoppar_ Zależy też do czego czego jest ci potrzebny probiotyk bo np do antybiotyków mi mój internista zalecił brać tylko lakcid forte ze względu na dużą liczebnosc konkretnego szczepu. Był wyznania że po antybiotykoterapii probiotyki powinno się pić jeszcze przez min. miesiąc. I ja tu go się akurat bardzo słucham bo miałam już kiedyś przeboje z jelitami.